Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 11:44 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.8.2015
Příspěvky: 16
Tak jsem práskl do koní a koupil jsem si Phantom 3 Standard. Dva dni na to vylezla sleva na Phantom 3 Standard a Phantom 3 Advanced. A tak se táži. Vyplatí se investovat 5k do Phantom 3 Advanced? Proč je na 5,8Ghz je Phantom 3 Standard a Phantom 3 Advanced a na 2,4Ghz? Myslím že 2,4Ghz je dost zahlušená. Není 5,8Ghz lepší? Není u Phantom 3 Advanced větší riziko "sestřelení"?
Díky za názory


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 12:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
Libis_cz píše:
Tak jsem práskl do koní a koupil jsem si Phantom 3 Standard. Dva dni na to vylezla sleva na Phantom 3 Standard a Phantom 3 Advanced. A tak se táži. Vyplatí se investovat 5k do Phantom 3 Advanced? Proč je na 5,8Ghz je Phantom 3 Standard a Phantom 3 Advanced a na 2,4Ghz? Myslím že 2,4Ghz je dost zahlušená. Není 5,8Ghz lepší? Není u Phantom 3 Advanced větší riziko "sestřelení"?
Díky za názory


Domnívám se, že DJI je specifická použitím 5,8GHz na ovládání. Jinak se běžně u kopter a jiných modelů používá 2,4GHz na ovládání a 5,8GHz pro přenos obrazu.

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 13:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 7.8.2013
Příspěvky: 131
Obrázky: 1
Jesli se nepletu taK na 5.8 se smí pouze 25mW. 2,4 je "lidovější" a pronikavější kompromis mezi signálem ve městě a openair. A to jejich 720p na cca kilometr je jednodušší na hw právě na 2.4.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 13:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.8.2015
Příspěvky: 16
Jde mi teď spíš o řídící signál než o video. když se mi něco bude rušit video je pro mě únosnější něž když se model zřítí.
S tím 5.8 Ghz si nejsem jist (viz. odkaz 1-2.)
Máte někdo zkušenosti s "odrazkami" na antény (viz. odkaz 3-4.)
Myslíte že má cenu kupovat tuto "ochranu" na Gimbal (viz. odkaz 5)


1. http://www.drona.cz/item/remote-controller-phantom-3-78415
2. http://www.drona.cz/item/p3-remote-controller-5-8g-sta-80377

3. http://www.banggood.com/DJI-Phantom-3-Inspire-1-Transmitter-Antenna-Signal-Enhancement-Board-p-1015566.html
4. http://www.banggood.com/DJI-Phantom-3-Inspire-1-Transmitter-Antenna-Signal-Enhancement-Board-Extended-Range-p-1004150.html

5. http://www.banggood.com/Gimbal-Camera-Lens-Protector-Board-for-DJI-Phantom-3-p-984336.html


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 19:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 19.10.2013
Příspěvky: 124
Bydliště: Brno
Bezpečný dolet Phantom 3 Standard na 5,8GHz je max 300 - 400 metrů. 25mW odstíní každý lísteček na stromě i troška mlhy.

_________________
FrSky Taranis E
MIG29, AlphaJet, SE5A, FW-190, DJI F450 s NAZAv2 a HERO3+, X525 s MM2.0


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 19.01.2016 22:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.1.2014
Příspěvky: 14
Bydliště: Ždírec Doksy
Myslim ze adv je lepsi, dlouho jsem licitoval o rozdilech a adv mi z toho vylezlo jako lepsi a jsem nad miru spokojen...

_________________
ESKY HB CP3, MJX F-45, dji Phantom 3 Advance


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 30.01.2016 22:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.9.2008
Příspěvky: 1250
Bydliště: Meziboří
Obrázky: 171
Libis_cz píše:
Tak jsem práskl do koní a koupil jsem si Phantom 3 Standard. Dva dni na to vylezla sleva na Phantom 3 Standard a Phantom 3 Advanced. A tak se táži. Vyplatí se investovat 5k do Phantom 3 Advanced? Proč je na 5,8Ghz je Phantom 3 Standard a Phantom 3 Advanced a na 2,4Ghz? Myslím že 2,4Ghz je dost zahlušená. Není 5,8Ghz lepší? Není u Phantom 3 Advanced větší riziko "sestřelení"?
Díky za názory

zkoušel si dosach vysílače u phantoma standart ? mě hlásí už ve výšce 100m výpadek rc signálu a taky výška 50m vzdálenost od místa startu 130m a zas výpadek rc signálu
jak funguje ten tvuj?
dík


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2016 10:22 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2016
Příspěvky: 14
Ja jsem byl se standartem v cca 200m a problem nebyl,nic jsem nenastavoval, v podstate probehl jen upgrade fw,presto si ale myslim ze v aplikaci je nekde moznost omezeni tech 100m zmenit,nebo se mylim?

_________________
DJI Mavic Pro


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2016 13:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.9.2008
Příspěvky: 1250
Bydliště: Meziboří
Obrázky: 171
spartan67 píše:
Ja jsem byl se standartem v cca 200m a problem nebyl,nic jsem nenastavoval, v podstate probehl jen upgrade fw,presto si ale myslim ze v aplikaci je nekde moznost omezeni tech 100m zmenit,nebo se mylim?
v aplikaci je omezení ale nastavil sem 500m a ve 100m už to hlásí výpadek RC signálu tak asi poletí do DJI na reklamaci, ještě to vyzkouším někde mimo město kvůli rušení


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2016 14:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 29.12.2014
Příspěvky: 51
Jedine Advanced, jednoznačně nejlepší poměr cena/výkon.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2016 19:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.2.2016
Příspěvky: 5
Zdravím všechny,vlastním phantoma 3 standard.jako monitor zatím používám samsung galaxy s4 a vůbec mi nejdou mapy.zkoušel jsem hledat na youtube a na forech jestli o tom něco nezjistím ale nikde jsem nic nenašel..zkoušel jsem i samsung note 3 a taky bez map..děkuji za každou radu od vás


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 15.02.2016 20:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2010
Příspěvky: 742
Bydliště: Praha 6
Každý si chválí to své, čili ani já nebudu vyjímkou, docela dlouho jsem rozmýšlel a nakonec byl adv jasnou volbou, balík stojí obojí, tak ať to má jistější signál

_________________
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.02.2017 20:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.11.2014
Příspěvky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
prochel píše:
v aplikaci je omezení ale nastavil sem 500m a ve 100m už to hlásí výpadek RC signálu tak asi poletí do DJI na reklamaci, ještě to vyzkouším někde mimo město kvůli rušení

Zdravím,dnes jsem vyzkoušel výměnu anten ,zatím pro přenos videa (původně se obraz sekl a odbarvil v nějakých 70 - 100 mtr.)dnes jsem měl signál na videu ještě v215 mtr.,dál už to nešlo zase kvůli řídícimu signálu,tam mám ještě původní antenu,ale ještě mám problém ze spožděním signálu z videa do tabletu.i na 50mtr. je někdy i 15 sec.co to způsobuje?Tablet je Nexus 7.Děkuji za případné odpovědi.Wladia


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 08.03.2017 12:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.3.2017
Příspěvky: 1
Libis_cz píše:
Tak jsem práskl do koní a koupil jsem si Phantom 3 Standard. Dva dni na to vylezla sleva na Phantom 3 Standard a Phantom 3 Advanced. A tak se táži. Vyplatí se investovat 5k do Phantom 3 Advanced? Proč je na 5,8Ghz je Phantom 3 Standard a Phantom 3 Advanced a na 2,4Ghz? Myslím že 2,4Ghz je dost zahlušená. Není 5,8Ghz lepší? Není u Phantom 3 Advanced větší riziko "sestřelení"?
Díky za názory



P3S pouziva riadiaci signal na frekvencii 5,8 je to najhorisia mozna volba naopak video signal ma na 2,4 takze vecsinou pada signal riadenia P3A pouziva 2,4 ale s tech... lightbridge teda mozes lietat daleko aj 5km bez toho aby padol video alebo signal riadenia

5,8 frekvenciu zarusi strom dom atd preto ked clovek lieta u mesta daleho nedoleti je to na nic jednoznacne P3A P3S na luke bohom zabudnutej zemi da aj 1km :-


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz