Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1786 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 120  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: České ceny P3
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2015 15:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Tak je to tady - české ceny P3
Toto jsou oficiální české doporučené ceny, např. Telink či Pelikan

DJI - Phantom 3 Advanced
31.990 Kč vč. DPH

DJI - Phantom 3 Professional
39.990 Kč vč. DPH

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2015 19:51 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.9.2013
Příspěvky: 713
Obrázky: 2
Tak Petře, už jsi rozhodlý pro verzi Professional ? :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2015 20:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1029
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
Tak pouzit Tablet co ma HDMI vystup :-D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2015 21:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2014
Příspěvky: 229
Obrázky: 18
příští týden se na něj podívám u Pelikána


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2015 21:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Václav Procházka píše:
Tak Petře, už jsi rozhodlý pro verzi Professional ? :-)
No Venco, co myslíš :D ?
ananas píše:
Tak pouzit Tablet co ma HDMI vystup :-D
To se samozřejmě nabízí intuitivně, nicméně se obávám, že takto vzniklý lag nebude FPV činit použitelným :( Proto celkem vítám to, že DJI dá na trh rychle i adapter
USB->HDMI, který má zreplikovat všechny porty tak, jako u plného L.B.

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2015 8:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1029
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
Tak to by uz musel mit lag uz tablet co jsem mel blby tablet lenovo co mel hdmi tak lag zadny.. co bylo na displeji to bylo na tv testovano stopkama..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2015 9:39 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5952
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
gardenroute píše:
To se samozřejmě nabízí intuitivně, nicméně se obávám, že takto vzniklý lag nebude FPV činit použitelným :( Proto celkem vítám to, že DJI dá na trh rychle i adapter
USB->HDMI, který má zreplikovat všechny porty tak, jako u plného L.B.


No a myslíš, že ten převodník fungovat bude? Protože třeba v Z15 GH4 jim ten downconverter úplně real-time nejede :( a zrovna tam by člověk čekal, že si dají záležet.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2015 11:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Těžko říct, na tabletu zpoždění nejake urcite bude, ale pro LB se udává celkem male, takže pokud Android či iOS již nic zásadního nepřidá bylo by to asi použitelne. DJI má seznam doporučených strojů, na kterých to aplikace bezproblémová, ale jestli tzn. i výstup HDMI bez dalšího lagu? Na RCG se spekuluje, že by toto mely zvládnout např. vykonne nVidie Shield tablety... Jistě by to nebylo spatne mit současně dostupne přídavné ovládání na tabletu, a současně HD video do brýlí... Ten převodník nemusí byt az tak skutečnými převodníkem, je otázkou, zdali tu USBcko je uplne klasicke ciste USB, a není to nějaký složeny konektor jako např. u GP kamer. Spekulace. ..
A Z15 GH4? Pokud nějaký lag nemá ten foťák vloženy do gimbalu, tak sám gimbal by nic zpozdovat nemel, nemam s tim zkušenost. Pokud tam tahají video HDMI a z něj teprve dělají analog pro FPV, to je možné... Ale za 2 roky co se tenhle gimbal vyrábí, se to již opět dost vse pohlo dopředu...nevím.

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2015 12:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5952
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
No právě že první GH4 to neměly, ty spolupracovaly jen s AVL a podobnými vysílači... pak tam snad přidali možnost přepínání HD (pro LB) a nějaké nižší rozlišení pro AVLko - a tam už je zpoždění. Vypadá to, že to fakt dělá ten gimbal, tak bacha, než si něco takovýho koupíš. Třeba to půjde vyzkoušet na tom oficiálním představení (ideální jsou dvě kamery a dva monitory, tlesknout před kamerama a sledovat monitory).

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2015 14:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Jiná možnost asi stejně nebude, a nevěřím, že by to neměli vyřešené, než to dají na trh. Ten (a DJI to ani nenazývá převodníkem) "USB-HDMI convert" má dle info udělat plnou konektorovou výbavu jako u velkého L.B. s plnou funkcionalitou... No uvidíme.
Druhá varianta (a to jsem přemýšlel někdy na počátku, když jsem poprvé uviděl ten "osekaný" LB na P3), že uvnitř by to mělo být asi stejné (stejný chipset), takže nějaký budoucí mod by mohl chybějící HDMI pořešit...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2015 15:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Test 4K UHD video - pěkný test v poměrně extrémním prostředí plném kovu...



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2015 21:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Tak nějaké další zajímavé informace ze zákulisí :

- k tomu problému chybějícího HDMI portu na L.B. jednotce nového RC kontroléru GL300A - vedle info, že bude k dispozici adaptér (ne konvertor !) USB-HDMI mě přibyla ještě jedna, celkem neuvěřitelná informace přímo od insidera z DJI, že se to dá řešit jen výměnou konektorového panelu/krytu na L.B. jednotce (držící na 4 šroubcích), to je celkem neuvěřitelné 8O , samozřejmě je i možná varianta použitím Tx kontroléru od Inspire 1 (plně kompatibilní)

- ta nová "active braking" funkce umí skutečně aktivně s pomocí regulátorů výrazně zpomalit horizontální pohyb koptéry při stabilizaci např. uvnitř budovy, motory i ESC jsou úplně nová kkonstrukce

- podvozek je širší (a asi i vyšší), což může značit problém s některým aftermarket příslušenstvím a batohy

- kamera (popisoval jsem ji již výše) má optiku a senzor oddělený od své elektroniky, což je pro gimbal velmi výhodné, protože je vlastní tělo kamery lehčí a menší a gimbal tak pracuje efektivněji s minim. prací BL motorů

- C1 a C2 uživatelská tlačítka zespodu budou mapovatelná, stejně jako u Ispire 1

- při modifikaci pozor na podvozek, v každé podvozkové noze 1 anténa

- P3 je patrně tišší, než P2

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: ned 19.04.2015 1:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
Začíná to znít všechno až moc krásně ...
Že by si DJI chtěla podřezat větev s Inspire1? (alespoň u nás v porovnání cen?) :?:
O tolik víc toho Inspire1 zase nabídnout neumí :? A cena více jak 2x vyšší :roll:

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: ned 19.04.2015 9:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.9.2013
Příspěvky: 713
Obrázky: 2
- kamera (popisoval jsem ji již výše) má optiku a senzor oddělený od své elektroniky, což je pro gimbal velmi výhodné, protože je vlastní tělo kamery lehčí a menší a gimbal tak pracuje efektivněji s minim. prací BL motorů

Spíš bych měl obavu z toho, jak to u DJI funguje v servisu v Německu, že pokud s tím člověk padne, tak bude muset pořídit novou kameru, kterou odhaduji na 15 tis.
Servis v Německu se s tím moc nesere - viz servisované kamery u Phantom 2 Vision +
Odolnost kamery oproti GP4 bude rozhodně nižší.
Jinak ta kamera DJI natáčí pěkně.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - Phantom 3
PříspěvekNapsal: ned 19.04.2015 9:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
Jestli kameru u Phantoma 3 nelze používat samostatně, nehrozí že bude (např. v případě pádu a poškození) uvažována jako celek - s gimballem dohromady
a že se tedy bude muset oboje vyměnit jako jeden celek :?:
To by teda nebylo vůbec dobré :roll:

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1786 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 120  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz