Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1364 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 91  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 14:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2011
Příspěvky: 719
Bydliště: okr. Prievidza
Obrázky: 33
Konečne to funguje, som s toho blázon , do Pc idem 1 m dlhým káblom a vysielačka sa nedá skalibrovať, dal som 20 cm a odrazu nestihnem sa pozrieť a kontrolka svieti oranžovo.
Gimbál funguje na jednotku - čiže normál , 6 sat. doma na stole v baráku, motory naskočili .
Navečer to odskúšam.
Žeby robil galibu 1m dlhý kábel ? :o


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 14:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2014
Příspěvky: 229
Obrázky: 18
u P1 ti nemusí fungovat 3D gimbal ( já jsem toho důkaz )


zaja.cz píše:
Chlapi, omlouvám, se že narušuju debatu, ale přemýšlím o koupi setu Phatom 2, s 3 osým gimbalem pro Gopro. (FPV a Gopro 3 mám doma z mé hexy)

Jen mne zajímá zda je lepší koupit Phantom 1 nebo 2. Slyšel jsem, že dvojka má nějaké nic moc baterie a vím že stojí přes 3 000,-. Jen chci tedy poprosit jestli by mi tu někdo z Vás ve zkratce nenapsal výhody a nevýhody obou verzí. Předem moc děkuji. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 14:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
zaja.cz píše:
Chlapi, omlouvám, se že narušuju debatu, ale přemýšlím o koupi setu Phatom 2, s 3 osým gimbalem pro Gopro. (FPV a Gopro 3 mám doma z mé hexy)...Jen mne zajímá zda je lepší koupit Phantom 1 nebo 2. Slyšel jsem, že dvojka má nějaké nic moc baterie a vím že stojí přes 3 000,-. Jen chci tedy poprosit jestli by mi tu někdo z Vás ve zkratce nenapsal výhody a nevýhody obou verzí. Předem moc děkuji. :wink:
Jen stručně

P1
pro:
- velmi spolehlivé a odladěné, funkční řešení
- více kompatibilní - standardní NAZA M1, standardní LiPo baterie
- lehčí, lepší manévrovatelnost
- s úpravami bater. doku i více jak P2ka (a s použitím běžných LiPo)
proti:
- kratší dolet, bez úprav bater. doku až cca 10 minut (v plné výbavě s AUW 1200-1300 gramů a baterií 2800)
- menší kompatibilita H3-3D a setové P1 Tx, řešitelné jinou Tx
- nemá integrovaný CANbus konektor (ačkoliv se elektricky na desce nachází), takže se buď instaluje jednotka PMUv2 (která CANbus řeší), nebo se realizuje upgrade základní desky (obsahuje i PMUv2 a GCU pro 2D i 3D gimbal) s jednoduchou úpravou pro CANbus konektor, ten je nutný pro příslušenství (např. iOSD)

P2
pro:
- delší dolet - ve stejné výbavě a AUW cca 1400-1450g kolem 14 - 17 min
- plná kompatibilita s H3-3D a setové P2 Tx
- integrovaný CANbus, vyvedený i ven na podvozek
- RC Rx více kompatibilní pro jiné Tx a s diverzitou - 2 antény (prakticky ale není zásadně větší dolet. vzdálenost, než u P1)
proti:
- těžká, problémy s ovladatelností
- neustálé problémy s firmware, pronásledující P2 v podstatě od počátku (a opět nyní i naposledy!), ale pokud je dobrá verze, tak je to celkem spolehlivé
- ve firmware standardně integrované povolené letové zóny (někdo to může považovat za plus)
- některým pilotům to padá, ale to spíše bude problém pilotáže těžké koptéry
- nekompatibilní NAZA M2 jednotka (je speciál. upravená pro P2), takže jí nelze použít do jiné koptéry
- Smart baterie - osobně to vidím, jako hlavní nevýhodu, jsou dost nespolehlivé, často se reklamují, tím že obsahují další elektroniku to z ní dělá velký průser za letu, a také již řada P2 spadla pro výpadek chytré baterie
- velmi drahá smart baterie

Mě osobně P2 jako nové řešení zklamala, a stále čekám na její upgrade, resp. P3, nejvíce mě vadí velká hmotnost, kterou DJI nijak neřešila a v podstatě použila stejný pohon jako u P1 (který já např. upgradoval), a nespolehlivá smart baterie. Proto jsem ani zatím do P2 nešel (ale není to jediný důvod).
U P1 je naopak problém s přechodem z 2D Zenmuse gimbalu na 3osý, DJI se vykašlala na majitele P1ček, a v podstatě je ponechala si problém s řízení plynulosti a rychlosti gimbalu řešit jinou Tx. H3-3D samozřejmě na P1 chodí, ale se setovou Tx nelze nastavit právě jeho plynulý a měkký chod, jako tomu bylo u H3-2D. Nastavení pro tuto funkci (jakou u P2) dosud u P1 DJI neimplementovala. Pokud to ale hodláš řídit jinou Tx, problém to není.

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 14:23 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
salamander píše:
Žeby robil galibu 1m dlhý kábel ? :o



áno robil, to isté som v robote chcel pripojiť 3D rameno na pc cez 3 m kábel.. kde mi ho nepripojilo, naopak pri kratšom kábli 1,5m nebol problém ...


a druhý problém som mal s prenosným internetom cez USB stick... tiež pri dlhšom ako 1 m kábli, mi internet nefungoval, kde to pri 0,5 m dlhom, nebol problém...


Naposledy upravil DominikVF dne pát 31.10.2014 14:24, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 14:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
artus píše:
...u P1 ti nemusí fungovat 3D gimbal ( já jsem toho důkaz )...
Ale funguje, jen se setovou TX (jak jsme již zde mnohokráte i v P1 vlákně popsali) se nedá nastavit rychlost a měkkost pohybu náklonu gimbalu (tilt), jako je to natvrdo nastaveno u 2D Zenmuse. To se dá ale řešit jinou Tx, viz mé výše uvedené shrnutí.
Jinak je to zcela funkční, dokonce i s původní GCU od 2D gimbalu, která může být integrována již na základní desce P1 (upgrade board)...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 14:32 
Heliholics Ostrava
Heliholics Ostrava
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2011
Příspěvky: 161
Bydliště: Hlučín
gardenroute
Ok, moc děkuji za krásný a detailní výklad. :-) A jsou nějaké zprávy zda bude Phantom 3 a kdy?

_________________
Hexacopter "Sklo" Hero Spy, Goblin 380, Hotwing 750, 4copter FPV racer 250


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 14:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2014
Příspěvky: 229
Obrázky: 18
Ani jiná TX tomu nepomohla. Ale nikomu nebráním to odzkoušet. Přes reklamace jsem si nezalétal téměř 3 měsíce.


gardenroute píše:
Ale funguje, jen se setovou TX (jak jsme již zde mnohokráte i v P1 vlákně popsali) se nedá nastavit rychlost a měkkost pohybu náklonu gimbalu (tilt), jako je to natvrdo nastaveno u 2D Zenmuse. To se dá ale řešit jinou Tx, viz mé výše uvedené shrnutí.
Jinak je to zcela funkční, dokonce i s původní GCU od 2D gimbalu, která může být integrována již na základní desce P1 (upgrade board)...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 15:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
artus píše:
Ani jiná TX tomu nepomohla. Ale nikomu nebráním to odzkoušet. Přes reklamace jsem si nezalétal téměř 3 měsíce
Asi jsi mě nerozuměl, jinou Tx jsem myslel, jinou, než setovou Tx. Setová Tx od P1 není programovatelná, takže neumí obejít problém s nastavením rychlosti a měkkosti sklápění gimbalu, jak to má proprietárně udělaná P2ka ve svém Assistantovi. Takže se to řeší jinou Tx (jinou než setovou), která má programovatelné vychýlky, mixy. Vím, že u Řešátka v Telinku měl někdo nějaké potíže s 3D Zenmuse na P1ce (chvění gimbalu) a že se to dokonce i nějako reklamovalo, ale to byla ojedinělá záležitost - to jsi byl ty ?

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 15:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2014
Příspěvky: 229
Obrázky: 18
ano to jsem byl já, ( bez vysvětlení )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 17:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Vratili ti peníze ?

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 17:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
..ja len tak mimo Vašej témy dám postreh a možno pre niekoho radu.

Jello efekt som odstránil s pomocou Gardenroutra, ktorý mi dal múdre rady. Ja som použil trochu iné štuple do uší a pozmenil som uloženie komponentov na koptére (vysielač s anténou). Píšem to len preto ak by nepomohlo sa Vám zbaviť jello efektu tou metódou a postupom ako sa spomínal v tomto a inom (P1) vlákne skôr, možno za skúšku to bude stáť spraviť takto, ako som to spravil ja a použil iné štuple, ktoré sú jemné, mäkké a dosť veľké na výplň bieleho silenbloku.

..čiže vyvážené vrtule, štuple (v mojom prípade zelené viď. foto), uloženie vysielača "ináč".. tak to sú tie moje hlavné veci, čo pomohli :)


Přílohy:
IMG_20141031_164521.jpg
IMG_20141031_164521.jpg
[ 98.43 KiB | Zobrazeno 999 krát ]

IMG_20141031_164531.jpg
IMG_20141031_164531.jpg
[ 61.01 KiB | Zobrazeno 999 krát ]

IMG_20141031_164546.jpg
IMG_20141031_164546.jpg
[ 56.59 KiB | Zobrazeno 999 krát ]

IMG_20141031_164643.jpg
IMG_20141031_164643.jpg
[ 67.92 KiB | Zobrazeno 999 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 18:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2014
Příspěvky: 229
Obrázky: 18
gardenroute píše:
Vratili ti peníze ?

Za gimbal ano.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 18:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
artus píše:
Za gimbal ano.
a za co ne ?

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 18:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2011
Příspěvky: 719
Bydliště: okr. Prievidza
Obrázky: 33
Stroj lieta ale nič moc , stále ho ťahalo do boku, GPS dáko nedrží pozíciu.
Pri druhom štarte už boli dve dlhé blikania a už to ustálil proti vetríku , bez GPS ho krásne unášalo .
20% v baterke a radšej som ho držal za podvozok , motory zabrali a chcel stúpať ako minule .
Namiesto sadania ide kolmo hore , normálne sa s tým bojím lietať .


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pát 31.10.2014 18:35 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
salamander: Phantoma už som išiel pripojiť káblom ku pc, že ho idem aktualizovať ... a v tom momente si napísal/ na to upozornil ... tiež by som bohoval.. azda to napravia čo najskôr..


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1364 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 91  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz