Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1364 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 91  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 28.10.2014 15:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
artus píše:
...Jde vypnou nabíjení Gopro při letu ?
Přelepit příslušné piny na konektoru, na trubce jsou na to nějaká videa...ale zbavíš se zálohy napájení GoPro, obecně se to moc nedoporučuje, zvláště u P2 s její obludnou baterií to asi nemá praktický smysl ani význam :(

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 28.10.2014 16:03 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.9.2014
Příspěvky: 47
Ale vázne, mel by jsi to tady opravdu trochu lépe sledovat, a ne tady obcas jen tak strelit od boku, zrovna o několik prispevku zpet je popsáno, kdo a co je společnost DJI. A rozhodne není japonska 8O

A ten marketing? "Kapitalisticky" americký trh je pro DJI primární, a daleko, predaleko za jejich obchodnimi zajmy je nejaka "socialisticka" Evropa, odkud si to apropo umi když tak vetsina modelaru objednat přes Internet.[/quote]

Samozrejma viem ze spolocnost je zalozena v USA odkial aj operuju, ale pokial mi je zname tak zakladatelia su japonci. Objednavat z USA nemam problem okrem toho ze si objednavam veci pre seba tak mesacne odtial spolocnost pre ktoru pracujem objednava tovar za cca 100 000 € takze ak ti nieco hovoria slova Europska Unia, europska menova unia, danove zatazenie, colne zatazenie vies ze je rozdiel zaplatit 50 dolarov a zaplatit 50+3,8%+21% cize 63 dolarov a to som neratal sumu 12€ ktoru si pripocita napriklad FEDEX za vybavenie colneho a danoveho dlhu pri dodani tovaru. Cize je riadny rozdiel nieco objednavat z USA a nieco z EU ;-) tolko k tomuto a dalej to nejdem rozmazavat pretoze je to zasa OT ;-) aby s tym nemal niekto zas problem ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 28.10.2014 16:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Frostmann píše:
Samozrejma viem ze spolocnost je zalozena v USA odkial aj operuju, ale pokial mi je zname tak zakladatelia su japonci. ...Cize je riadny rozdiel nieco objednavat z USA a nieco z EU ;-) tolko k tomuto a dalej to nejdem rozmazavat pretoze je to zasa OT ;-) aby s tym nemal niekto zas problém...
Prdlajz, jediný problém s tím máš ty a stále plácáš dál nesmysly, přestože ti uvedu link, kde jsi se to mohl opakovaně dozvědět :( Ale jak se říká, komu není rady, tomu není ani pomoci :(
Mimoch. DJI je 100% čínská firma jako vyšitá :mrgreen:

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 28.10.2014 18:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2013
Příspěvky: 712
Bydliště: Brno
Obrázky: 28
artus píše:
...Jde vypnou nabíjení Gopro při letu ?
z fóra PhantomPilots (nicméně účelem je hlavně úplné odstranění interference z videa na FPV minitoru):

"... co jsem udělal, je přelepení pinů na plochém kabelu izolepou. Nyní se GoPro nenabíjí, ale to mi nevadí. Jak je vidět na obrázku jen dva piny na levé straně jsou nepřelepeny. Výsledkem je 100 % bez rušení obrazu..."
Příloha:
IMAG0813_1.jpg
IMAG0813_1.jpg
[ 40.17 KiB | Zobrazeno 1348 krát ]


_________________
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 28.10.2014 18:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
hravec píše:
..Nyní se GoPro nenabíjí, ale to mi nevadí...
Petre, nevadi Ti riziko, ze ti zdechne za GoPro za letu ? Preci jen je ji baterie je dost omezena, a dobijeni z velke baterky P2ky az tak moc nevadi. Ale to odruseni interference je samozrejme pozitivni, pokud to bylo tak rusive...
hravec píše:
Frostmann (napsal: "...Cernoch jak Cigan to je jedna banda...Inac to ta chvilu sledujem ty si riadny teepek...") - raději sleduj co se tu píše a nenavážej se do někoho, kdo o Phantomech ví víc než kdokoliv jiný a kdo dovede vždy poradit, dej se do klidu a čti a neunavuj se psaním...
Uz to tady jednou predvadel, bude asi lepsi ho ignorovat :wink:

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Naposledy upravil gardenroute dne úte 28.10.2014 18:32, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 28.10.2014 18:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2013
Příspěvky: 712
Bydliště: Brno
Obrázky: 28
ta interference mě dost štve, ještě jsem to neaplikoval, ale chystám se na to... GP baterky mám vždy s sebou dvě a stav baterky vidím na FPV tak v tom problém nevidím.... naopak, co jsem četl, tak při odloženém ptákovi s trvale připojenou GP kamerou dochází k vybíjení baterky GP víc než dělá samovybíjení a pak když GP člověk potřebuje není nabitá - to byla vcelku výhoda kurvadrátu, že se dala GP v kufru odpojit od gimbalu...

_________________
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 28.10.2014 18:35 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
hravec píše:
... naopak, co jsem četl, tak při odloženém ptákovi s trvale připojenou GP kamerou dochází k vybíjení baterky GP víc než dělá samovybíjení



baterku nevyberáte z koptéry keď s ňou nelietate?.. Som čítal, že je dobre koptéru mať uskladnenú bez batérie.. resp, mať batériu v nej len vtedy, keď s ňou lietate..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 28.10.2014 19:08 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19309
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Pánové, vyříkejte si to v SZ, případně si někde dejte do čumáku...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 28.10.2014 19:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2011
Příspěvky: 719
Bydliště: okr. Prievidza
Obrázky: 33
Tak, dneska som urobil upgrade na v3.08 všetko na stole ako mnohokrát doteraz.
Už to dlhé zelené blikanie bolo iné ako pri v3.06. Kratšie impulzy a dlhšiu dobu, počkal som na druhé blikanie a poďme hore . Stále to uchodilo do prava a za bezvetria , dokonca menila i výšku.
Otočil som ju proti sebe, kosoštvorec na stred a koptera letela mimo mňa bokom .
Išiel som sadať v baterke 20% , odrazu vystrelila kolmo hore, rýchle červené blikanie, prepol som na ATI a zároveň na GPS ATI a začala prudko klesať, len tak-tak som pristál.
Mal som sa na to vykašľať a nechať to na v3.06 a nebol by problém .
V Asistant software v3.2 som to chcel dať naspať ale v info stále ukazuje v3.08 , tak neviem .
Gardenroute poraď :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: upgrade na v3.08
PříspěvekNapsal: úte 28.10.2014 20:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
artus píše:
..V pohodě poletuji ve své blízkosti v režimu GMS ( 10 sat. ). Čekám až se mi na LCD zobrazí 30 procent ( zároveň sleduji napětí + led na kachně ). Pří 27 procentech led problikne červeně, okamžitě přitáhnu k k sobě ( chytám do ruky ) z výšky cca 2,5 mm už ho mám skoro v ruce a najednou přidá a letí nahoru...Letí nahoru blikajíc červeně ( snad všude ). Přepnu z GPS na ATI - po to m vypnu vysílač a znovu ho zapnu a zázrakem se chytí ( u dělál takovou piruetku kolem osy a pomalu mi přistál do ruky )....
salamander píše:
...som urobil upgrade na v3.08...Otočil som ju proti sebe, kosoštvorec na stred a koptera letela mimo mňa bokom...Išiel som sadať v baterke 20% , odrazu vystrelila kolmo hore, rýchle červené blikanie, prepol som na ATI a zároveň na GPS ATI a začala prudko klesať, len tak-tak som pristál....
Zdar Anton, to je nemile, ale něco podobného popisuje vyse @artus. I kdyz on nenapsal, s jakym FW se mu to prihodilo...
Nevypada to moc dobře, jako by ten FW nebyl uplne v poradku, no snad DJI vyda rychle nejakou opravu - pamatujes loni, uz se něco podobného stalo :( ?

Jsou tam nyní nejake nove algoritmy pro snizeni rychlosti klesani při zaveru sestupu (pod 10 metru), vypada to mozna na nejakou chybku prave u tohoto:
"Maximum descent speed set to 0.6m/s when the aircraft’s altitude is less than 10m and descending automatically (for example in failsafe mode). The maximum speed of descent remains 2m/s in other flight conditions."

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Naposledy upravil gardenroute dne úte 28.10.2014 20:58, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 28.10.2014 20:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2014
Příspěvky: 229
Obrázky: 18
mám pocit, že tam nemá ani 3.06 ( když k tomu nejsem donucený, nechávám vždy funkční ver. )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 28.10.2014 21:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2011
Příspěvky: 719
Bydliště: okr. Prievidza
Obrázky: 33
Pri P1 bolo tiež spústa problémov , neskôr som prestal robiť upgrade, keď to pekne lietalo viac som do toho nešpáral .
Dá sa to nejako vrátiť spet na tú 3.06 ?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 28.10.2014 21:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 11.11.2013
Příspěvky: 411
Bydliště: Trenčín,
Obrázky: 10
Pani pls len otazka ako mate nastavene Gain v konfiguracii Phantom2 + H32D + Gopro3+ FPV som robil po veeeelmi dlhej dobe update cele to nejak zmagorilo nevedelo identifikovat verziu fw skusil som to prepnut do mode Phantom a zabudol som si blbec poznacit ake som tam mal gain.

_________________
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Nastavení řídící jednotky PHANTOM
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 10:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
Dobrý den, pánové máte někdo povědomost zda jde u řídící jednotky PHANTOM(PHANTOM 2 VISION) nastavit standardní RX(jednotlivé kanály) nebo funguje pouze s D-bus(či jak se to nazývá) ?
Jinak pro ty koho to zajímá, originál kamera(FC200) aktivně komunikuje s řídící jednotkou PHANTOM, jenom ale zjistit jak.

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Naposledy upravil DJIvison dne stř 29.10.2014 19:45, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: stř 29.10.2014 17:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2014
Příspěvky: 229
Obrázky: 18
kam připojit servo do Phantoma ? Pro ovládání páčky na spoušť foťáku? A nebo kap zapojit, aby šlo ovládat.
4411


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1364 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 91  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz