px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1363 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 87, 88, 89, 90, 91
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 14.07.2016 6:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Selhání regulátoru nemůže zapříčinit (obecne) zastavení všech 4 motorů, každý má svůj vlastní. To bych se s prodejcem přel.

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.07.2016 13:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1306
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Přesně jak píše Petr. Špatný regl shodí jen ten motor, který je k němu připojený. Aby shodil všechny motory, to je blbost.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.07.2016 15:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
To bolo vysvetlenie pádu od servisu DJI v Nemecku. Videl som tu niekde v P1 vlákne ako padol Phantom, keď mu odišiel regulátor, bol to iný pád, než ten môj..

Ich prvé stanovisko bolo, "zamietnutie reklamácie z dôvodu mechanického poškodenia vrchného dielu plastového trupu". Ja som ich musel žiadať aby uviedli aspoň dôvod pádu. Nemali záujem to riešiť zjavne ďalej a hodili to na regulátor preto, že po odrezaní (mnou) vrchného plastu bolo vidno kúsok regulátora a servis DJI si myslel (a aj myslí), že práve to spôsobilo pád Phantoma, že som lietal s odrezaným vrchným dielom krytu kde vonkajším vplyvom mohlo dôjsť k poškodeniu regulátora... Čo je totálna blbosť, Poslal som im aj fotky Phantoma po páde a aj celé video od štartu až po pád (vypalené na DVD) ale ani to ich nepresvedčilo a nebolo dostatočne preukázateľné, že som nelietal s (mnou) poškodeným plastom. Už ďalej som to ani neriešil a povedal, nech mi to pošlú naspäť v takom stave v akom som im to poslal ja. Chceli to opraviť a dať do pôvodného stavu samozrejme, žeby som si to uhradil ja ale k čomu by mi to bolo, keď tvrdili, že za pád môžu regulátory, zavesil by som na to znova gimbal H4-3D + GP4, padlo by mi to zase niekde na asvalt, nie na lúku a už by som prišiel aj o kameru.. kedže batérií sa ani nevenovali a poslali by mi ju naspäť. (záruka P2 mi končí budúci mesiac).

Škoda reči no... Aj keď je pravda, že som nemal vôbec do toho babrať ale chcel som len vyskúšať, či naštartujem Phantoma po páde (bez zapojeného gps by som ho nenaštartoval, preto som ponechal kryt ale odrezal konce, ktoré boli zdeformované a tlačili na motory).


Podobný problém (pád) sa mi už raz vyskytol ..vtedy bola batéria vyreklamovaná za novú a s tou novou to spadlo teraz zase... viewtopic.php?f=138&t=70123&start=1230#p1232951


Už nič nespravím, P2 sa pokúsim prestavať (ak to pôjde) aby neboli na tom zavesené drahé veci ,budem to mať na také "vybláznenie" a časom si niečo nové kúpim na natáčanie videí...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 21.09.2016 14:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.4.2014
Příspěvky: 240
Jakou může mít cenu P2? Plně funkční, H3 2D, Gopro3b, Kufr, Ovladač, monitor, držák na ovladač, několik vrtulí, origo krabice, anteny, FPV.
Znát že je to 2 roky staré je, ale plně funguje

Nemám vůbec odhad, jestli třeba 10tis mi za to někdo dá?


Naposledy upravil mouchanek dne čtv 24.11.2016 22:40, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 21.09.2016 15:23 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
Na SK bazároch čo som sledoval času (a aj teraz pozrel) sa pohybujú podobné zostavy + nejaké baterky na viac 2-3ks bez GoPro kamery po cca 400 - 500eur. Kedže máš GoPro v ponuke, tak si myslím, že tých 450 eur a viac by ti za to mohli dať, neviem koľko batérie ponúkaš. Väčšinou v ponuke majú H3-3D alebo H4-3D.. ale videl som predtým aj s H3-2D a tiež +- podobná cena bola.. Takže tých 10tis ti za to dajú podľa mňa. :)

A samozrejme jedno je po koľko to ponúkajú na bazoši a za koľko to v skutočnosti predajú.. to už netuším.

Edit: Asi jednu batériu máš k tomu podľa foto...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 21.09.2016 18:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Myslím, že za těch 10 kKč by to prodejné mohlo být, je k tomu halda příslušenství, 2D gimbal, vč. FPP, dobrý kufr...
Pro nějakého začátečníka dobrý základ.

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 22.10.2016 14:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.3.2014
Příspěvky: 18
Ahoj,

kamošovi spadl Phantom 2 z cca 5ti metrů. Po pádu se divně choval gimbal - prý se nějak cukal. On zbrkle zkusil v zapnutém stavu vytáhnout a zpět zapojit kablík od gimbalu a od té doby je Gimbal uplně mrtvý, jak kdyby do něj vůbec nešla šťáva. Zkoušeli gimbal zapojit do jiné koptéry a fungoval, takže chyba bude asi někde mimo gimbal. Nenapadá vás někoho, kde by mohl být problém? Mám tu jeden pajšl z utopeného P2 a mezi deskou a gimbalem je destička WM301 POWER CONNECT BOARD. Je možné že by byla chyba zde, nebo to bude spíš až někde dál?

Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 22.10.2016 16:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Hádám GCU, která je u P2jek součástí motherboardu :-(
Věci z utopeného letadla bych již nikdy v jiném letadle nepoužíval, i s ohledem na ostatní lidi, kteří se mohou nacházet pod letadlem nebo v jeho blízkosti :?

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 22.10.2016 18:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.3.2014
Příspěvky: 18
Takže to je tak na výměnu komplet MB? :( To je škoda hergot...koptéra normálně lítá, jen nejde ten gimbal. On už si sice pořídil tu novu 4ku, ale je mu líto to "vyhodit".


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.10.2016 17:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.3.2014
Příspěvky: 18
No zkusím model vzít domů a proměřit konektor k Zenmuse rovnou na desce. Kdyžtak dám o jakémkoliv pokroku vědět ;-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.11.2016 22:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
Příloha:
Poznámka: Akumulátor_4
Baterie_akumulátor_4.jpg
Baterie_akumulátor_4.jpg [ 49.99 KiB | Zobrazeno 896 krát ]
Tak mi to nedá, a podělím se s lehkým zamyšlením :-(. Dvakrát po sobě nepříjemná zkušenost!... :-( .
Odcházím s vědomím zkontrolovaných akumulátorů těsně po dobití ... Ještě kontrola optické signalizace akumulátorů ... :
Ak. 1 - 100% nabití, 75% životnosti
Ak. 2 - 100% nabití, 75 % životnosti
Ak. 3 - 100% nabití, 100% životnosti
Ak. 4 - 100% nabití, 100% životnosti

Začátek letu, Ak. 1 - v pořádku. Je chladno, jdu dolů po 12-ti minutách. Stroje v záběru stojí, měním akumulátor.
Ak. 2 - vzlet nad stroje v záběru a po cca 10-ti vteřinách signalizace červených světel a stroj jde na přistání.
Je problém ho doregulovat k sobě a zachytit přistání do ruky! :-(
Ak. 3 - žádný problém, práce může pokračovat ...
Ak. 4 - žádný problém, práci lze dokončit ...

Kontrola Ak. 2 - optická signalizace v pořádku: 75% nabití, 75% životnosti ...



Jak je vidět, žádná sebeinteligentnější baterie vám nedá opticky vědět, že se schyluje k průšvihu... :-(

Dobití všech akumulátorů.
Další pracovní den opět Ak. 2 po vystartování "jde do červených světel" a je problém ukočírovat jeho přistání ...
Teprve večer při kontrole na PC jsem našel důvod:




EDIT: Ak. 2 jde do koše... :-( :-(


Přílohy:
Poznámka: Akumulátor_1
Baterie_akumulátor_1.jpg
Baterie_akumulátor_1.jpg [ 50.03 KiB | Zobrazeno 896 krát ]
Poznámka: Akumulátor_2
Baterie_akumulátor_2.jpg
Baterie_akumulátor_2.jpg [ 50.76 KiB | Zobrazeno 896 krát ]
Poznámka: Akumulátor_3
Baterie_akumulátor_3.jpg
Baterie_akumulátor_3.jpg [ 50.71 KiB | Zobrazeno 896 krát ]

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.12.2016 21:55 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.7.2010
Příspěvky: 54
Bydliště: Praha
Ahojte,

nestretol sa niektom prosim s niecim podobnym?

mam P2V+ a po nastartovani motorov (bez vrtuli) je vsetko ok. Akonahle ale nasadim vrtule tak jeden z regulatorov po nastartovani nesvieti..motor bezi ale LED dioda je vypla. Akonahle jak ale pridam malinko plyn tak sa znovu chyti a uz sviti.

Taktiez i tento motor jde kusok ztuha nez ostatne a taktiez ked vypnem motory tak sa dotoci ako prvy. Manualne je na nom citit o nieco vetsi odpor, co som sa ale docital tak nemusi byt hned na vadu.

Samotny let je bez problemov, aj otacanie, stupanie atd..aj co som sa snazil rospoznat zvuk motoru, teplotu tak je vsetko by som povedal standartne..

co si o to myslite? je to ok alebo mam radsej ten motor vymenit?

_________________
Arrma Kraton, Arrma Raider, DJI Phantom 4


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.07.2017 22:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.10.2014
Příspěvky: 104
Bydliště: Havířov
Co je to za stav baterie když po zmáčknutí tlačítka se rozsvítí jedna ledka a zhasne, po delším zmáčknutí se rozsvítí všechny, zhasnou a dál nic, nabíjet nejde, má za sebou pár letů, byla spíš záložní. Dá se třeba repasovat nebo radši do odpadků?

_________________
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1363 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 87, 88, 89, 90, 91

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz