Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 07.02.2015 23:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7903
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Přepínač bych použil nějaký jako teslácký viz obrázek, jen dvou segnentový. Akorát jsem nenašel jestli někdo u nás něco podobného prodává. Všude maj je ty strašný obludy.


Přílohy:
WK533.jpg
WK533.jpg [ 62.64 KiB | Zobrazeno 1376 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 11:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Ještě jsem se chtěl zeptat na to zapojení. Máš tam opravdu na tom přidaném potenciometru propojené ty vývody do kříže, jak je to na tom náčrtku? To mi nějak nebere hlava. :o

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 11:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
JosefSvejk píše:
Osobně bych to řešil nějakým šikovným přepínačem, jak jsem psal. Třeba tenhle by se tam vešel? Má 6 poloh.


Samotný přepínač by se asi vešel (stávající potenciometr v 15/š 16/h 20 mm, úhlopříčně 25 mm), muselo by se hodně promyslet připojení rezistorů. Zda by se to vešlo na výšku. Nevím jaké se dělají velikosti, pro jaké hodnoty.

DJIvison píše:
"Promiňte ja su pitomec", ale ta úprava má být pro gimball a ne pro "otáčení" koptery kniplem ?
Nebo se pletu ? Z původního zdroje se mi to aspoň tak jeví.


V podstatě se jedná o plynulou změnu vstupních hodnot do regulátoru - kteréhokoli. A toto je opravdu pro otáčení. Pro úpravu gimballu má ten obrázek ještě druhou část.
Obrázek

Lark píše:
Myslíš toto schéma?
http://static.rcgroups.net/forums/attachments/7/2/6/6/1/a6558930-123-Variable%20Yaw%20Rate%20Schematic.jpg
Pro zaručení souběhu bych taky doporučil ten dvojitý přepínač s odporama. Pokud nebude pořádný souběh, bude neutrál cestovat.


Řekl bych, že se v podstatě jedná o totéž, jen je tam do toho ještě rozkreslené schéma potenciometru, bez návaznosti na ovladač, a není z toho tolik vidět fyzické zapojení...

Lark píše:
Přepínač bych použil nějaký jako teslácký viz obrázek, jen dvou segnentový. Akorát jsem nenašel jestli někdo u nás něco podobného prodává. Všude maj je ty strašný obludy.


... řešení podobné jako "Švejk" jen obludné ...


Veškerá řešení ale neřeší základní původní představu - plynulou změnu parametru :(
Bohužel to však vypadá, že tuto představu v našich končinách (nedostatek kvalitních součástek) budu muset opustit a skutečně to vyřešit nějakým párovým přepínačem.
Teď to ještě vymyslet tak, abych se vešel na stejné místo a využil už provedenou úpravu ve skeletu rádia :roll:

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 11:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
JosefSvejk píše:
Ještě jsem se chtěl zeptat na to zapojení. Máš tam opravdu na tom přidaném potenciometru propojené ty vývody do kříže, jak je to na tom náčrtku? To mi nějak nebere hlava. :o


Pokud myslíš ty vývody na potenciometru na pravé straně (vrchní černý, spodní žlutý) tak tam je to jedno, protože ty střední a levý vývod jsou vždy stejně proklemovány...

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 11:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Pokud by se tam ten přepínač vešel, tak bych neváhal a udělal to. Ten datasheet je z GME, přepínač tam stojí asi 60 kaček. Odpory SMD by šly dát na DPS, uchycení bude mít přepínač asi stejné jako ten poťák.
Dokonce my přijde šest poloh rozumnější řešení než poťák.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Naposledy upravil JosefSvejk dne ned 08.02.2015 12:08, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 12:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Stapaka píše:

Pokud myslíš ty vývody na potenciometru na pravé straně (vrchní černý, spodní žlutý) tak tam je to jedno, protože ty střední a levý vývod jsou vždy stejně proklemovány...


Pardon, blbě jsem se díval, není tam nic křížem. Nějak jsem v noci už šilhal a asi mě v té malůvce zmátly ty barvičky. :?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 13:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Láďo celkem obdivuji Tvé nadšení při této úpravě, Tobě skutečně nestačí pro pomalejší YAW ta úprava YAW30, příp. nějaká s ještě jedním stupněm, třeba 10-15 ?
Nejsem si jistý, že za video-letu budeš moci míti tolik času a prostoru pro hledání té správné rychlosti pro YAW otáčení, spíše bych viděl prostor pro hledání řešení pro YAW s měkkým dojezdem, jako to je u ovládání zdvihu gimbalu, to je ale již spíše řešení pro Tx s programovatelnými výchylkami...

Mám také stále připraveno to řešení pro přepínač ke gimbal kanálu u Phantom Tx, s přednastavenými 3 hlavními polohami gimbaly, ale stále se mě do toho nechce :(

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 15:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
gardenroute píše:
... Tobě skutečně nestačí pro pomalejší YAW ta úprava YAW30, příp. nějaká s ještě jedním stupněm, třeba 10-15 ?(


Ale asi jo, Petře, chtěl jsem spíše mít možnost navolení jakékoli rychlosti v závislosti na momentálních potřebách a klimatických podmínkách (když se to nabízelo).
Teď jde spíše o využití existujícího otvoru v krytu RC a /i/ přerušení kabeláže :wink:

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 16:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Doporučuji YAW30, spolehlivé, vyzkousene a funkční.

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 17:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Stapaka: I tak pro mě inspirace. Zajdu za kamarádem, co má P1 a zkusím mu tu úpravu s přepínačem "vnutit". On je "čistý" kameraman, elektrika jsou pro něj čerti v drátech, ideální oběť :lol: .

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.02.2015 15:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
Jo, takže už je mi jasné, že nejde o gimball(jak původně na úvod psal), ale o YAW. V té úpravě se v podstatě vřazují do serie obou větví odpory, nestačilo by vřadit odpor v přívodu ?

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.02.2015 16:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
DJIvison píše:
Jo, takže už je mi jasné, že nejde o gimball(jak původně na úvod psal), ale o YAW. V té úpravě se v podstatě vřazují do serie obou větví odpory, nestačilo by vřadit odpor v přívodu ?


No, já nevím jak to vidíš Ty, ale podle mne se to právě do obou přívodů přidává ... :?

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.02.2015 16:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Pokud funguje potenciometr jako dělič napětí, tak musíš přidat stejný odpor na obě strany.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.02.2015 16:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
Ptám se proto, protože to nevím.

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.02.2015 19:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
DJIvison píše:
Jo, takže už je mi jasné, že nejde o gimball(jak původně na úvod psal), ale o YAW. V té úpravě se v podstatě vřazují do serie obou větví odpory, nestačilo by vřadit odpor v přívodu ?
Ano, vypadá to, ze čteš asi vždy jen konec diskuze ? Vždyť jsme o tom tady již psali několikrát, např. již celkem "profláklá" úprava YAW30 :D
DJIvison píše:
"Stapaka - No, já nevím jak to vidíš Ty, ale podle mne se to právě do obou přívodů přidává ... :? "

Ptám se proto, protože to nevím.
Bohužel se tu na celých 3 stranách diskuze neřešilo nic jiného... :?

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz