Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 22.12.2014 12:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
"DJIvision"

Díky :)

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 22.12.2014 12:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
bigbenc píše:
Prosím, do stavby , ať už čehokoliv, se pouštějte, pokud tomu zařízení rozumíte. Ať nejste překvapen, že ta věc nefunguje. Máte to čím pájet? Jakou páječku používáte? Jaký cín na pájení?
Vždyť vona trafopájka spolu se 4milimetrovým cínem a klempířskou kyselinou na pájení taky není špatná, že. Součástka jde zapájet taky.


čtyřmilimetrový cín a "klempířskou kyselinu" sice klempíři používají, ale nikoliv trafopájku, trafo pájka se používá i v jemné elektronice

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 22.12.2014 12:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
může tady někdo popsat svoji zkušenost s touto úpravou, případně sem šoupnout video ?

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Řešení plynulé % změny YAW u P2
PříspěvekNapsal: pát 02.01.2015 23:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
Někde je problém. Mám obavu, že je buď vadný potenciometr, nebo jsem ho při pájení připálil?
V obou krajních polohách potenciometru jsem v asistentu na "0", ale hodnoty v mezních vychýleních páky jsou rozdílné -309 a 260.
Co je ale ještě divnější jsou proměny hodnot při klidové poloze páky a pouhým otáčením potenciometru.
Při otáčení směrem na max probíhají změny od "0", přes -165 zkraje, po 40 asi kolem poloviny dráhy a na konci opět "0".
Opačně to hodně kolísá až na nejvíce 87. Do mínusu to nejde vůbec.
Fakt nějaké divné. Nejsem ale elektrikář, abych tušil příčinu.
Už jsem s tím byl i venku. Lépe se reguluje rychlost rotace, ale "na plno" to je stále moc rychlé. Doufal jsem, že mi tento způsob úpravy dovolí
ještě větší zpomalení, abych mohl držet páku opřenou v krajní poloze. Ale tam je ta rotace (na pomalé panorama) stále ještě rychlá. :(

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 05.01.2015 15:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
Včera jsem proměřoval ještě druhý, náhradní potenciometr. Vzhledem ke skutečnosti, že se u nás dají sehnat v těchto nízkých hodnotách součástky jen s minimální tolerancí +/- 20% - což může být ve finále až 40% rozdíl, tak to provedení budou hol provázet nějaké nerovnoměrnosti.
Proměřením jsem zjistil u horní části "0" až 9,56 K a u spodní části "0" až 11,23 K.
Z čehož vyplývá, že na rozdíl od pevných odporů, které mají relativně stejné hodnoty, se tady na stejné hodnoty mohu dostat tak akorát zázrakem :(

Nic méně, vzhledem k faktu, že jsem již úpravu provedl (mám už teď v rádiu na pořád díry :) ), tak jsem si řekl, že zkusím dotáhnout do konce alespoň tu úpravu rychlosti YAW tak, aby mi vyhovovala také i v krajní poloze ovládací páky.
Uvažuji použít podobný potenciometr s hodnotou 22K, vlastně jsem ho již objednal. Stavební rozměry jsou stejné, tak je jen vyměním.
Hodnota 22K by, doufám, už měla stačit na dostatečné snížení hodnot rychlosti bočení, tak aby mi to vyhovovalo.
To že na obě protichůdné polohy nebudou hodnoty zcela stejné, s tím se budu muset srovnat. Důležité bude,
aly při klidové poloze byla hodnota "0". A bud se soustředit na krátké a rychlé pájení :wink:

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.02.2015 20:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
Tak jsem vyměnil potenciometr za jiný, také duální s hodnotou 25K.
Výsledek můžete posoudit sami. Jasně že spokojen nejsem, ale kde je problém netuším ... :?



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.02.2015 21:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Nevím, jak je to zapojené, ale jestli je na vině velká tolerance parametrů, použij dvoupatrový rotační přepínač třeba 10 poloh a osaď to 0,1% rezistory.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.02.2015 14:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
Zapojené je to takto:

Obrázek

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.02.2015 15:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
No, tak tam může dělat problémy jedině nepřesnost (nelinearita a nesouběh). Osobně bych to řešil nějakým šikovným přepínačem, jak jsem psal. Třeba tenhle by se tam vešel? Má 6 poloh.
Nezkoušel jsi měřit ten potenciometr v různých polohách, jaký je rozdíl v odporech?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.02.2015 18:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
JosefSvejk píše:
No, tak tam může dělat problémy jedině nepřesnost (nelinearita a nesouběh). Osobně bych to řešil nějakým šikovným přepínačem, jak jsem psal. Třeba tenhle by se tam vešel? Má 6 poloh.
Nezkoušel jsi měřit ten potenciometr v různých polohách, jaký je rozdíl v odporech?


cca 0,4k na konci dráhy 21,8k a 21,4k

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.02.2015 18:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Udělej si tabulku. Měř vždycky jeden a potom druhý krajní vývod proti běžci a pod sebe zapiš hodnoty z obou pater. Udělej měření aspoň ve 4 bodech - 0-25-50-100%, takže celkem 16 hodnot. Tandemové potenciometry mívají i v krajní poloze, kde by měl být nulový odpor, často rozdíl v řádu procent. kdybych to dělal já, tak bych napřed trochu experimentoval s pevnými rezistory (běžné 1%), jenom bych je v párech přidával.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.02.2015 19:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
"Promiňte ja su pitomec", ale ta úprava má být pro gimball a ne pro "otáčení" koptery kniplem ?
Nebo se pletu ? Z původního zdroje se mi to aspoň tak jeví.

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.02.2015 19:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Gimbal = knipl. :wink: Jedná se o zpomalení otáčení celé koptéry.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.02.2015 22:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
ale z těchto obrázků mi to připadá trošičku jinak

http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... count=2990

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.02.2015 22:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7903
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Myslíš toto schéma?
http://static.rcgroups.net/forums/attachments/7/2/6/6/1/a6558930-123-Variable%20Yaw%20Rate%20Schematic.jpg
Pro zaručení souběhu bych taky doporučil ten dvojitý přepínač s odporama. Pokud nebude pořádný souběh, bude neutrál cestovat.


Přílohy:
Variable Yaw Rate Schematic.jpg
Variable Yaw Rate Schematic.jpg [ 72.33 KiB | Zobrazeno 1441 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz