Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 20.12.2014 20:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
Mám prosbu.
Chci realizovat proměnné ovládání YAW u Phantoma P2.
Narážím na problém s potřebnou součástkou uvedenou v postupu montáže.
Jedná se o duální (nebo jinak stereo), lineární, 1xotáčkový, karbonový potenciometr :

http://cz.mouser.com/Search/ProductDeta ... -1015FB103

Cena cca 45,- Kč, doprava 1.120,- Kč :mrgreen:

Prosím tedy o informaci, zda se tato součástka dá sehnat někde poblíž, případně přímo v ČR?
(strávil jsem na internetu už 4 hodiny - a bez výsledku)

Nebo, zda je možno tuto součástku nahradit jinou, zde dostupnou, aniž bych ohrozil vyzkoušenou funkčnost provedené úpravy... :?:

Jedná se mi o konkrétně o toto provedení:
http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... count=2990

Za případné poznatky vřele děkuji. Pokud by snad měl někdo možnost pomoci mi sehnat originální součástku za lepších dodacích podmínek, pak i o to bych měl zájem. Díky všem, kteří přispějí, byť jen rozumnou radou... :)

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Naposledy upravil Stapaka dne ned 21.12.2014 7:00, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 20.12.2014 20:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
A zkoušel jsi google?
Já jsem našel třeba tento.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 20.12.2014 21:53 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2013
Příspěvky: 20
http://www.gme.cz/pc16slk050-p113-033

_________________
Phantom 1 v trupu 2, GoPro 4BE objektiv 5,4mm, Zenmuse H4-3D, iOSD mini, vrtule 9443


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 7:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
Aha, chybička se vloudila ... :) , omlouvám se. Vložen špatný odkaz v úvodním příspěvku...

Opraveno. :) ale vkládám raději znovu:

http://cz.mouser.com/Search/ProductDeta ... -1015FB103

Ano, Google používám stále, právě tam jsem strávil ten čas :D :D

Ty výše uvedené odkazy jsem viděl, bohužel v provedení 10K nemohu najít výrobky s 10% tolerancí, 50mW a karbonovou dráhou...
Jelikož nejsem elektrikář, nedokážu posoudit, nakolik se můžu (a v kterých parametrech) odklonit od hodnot originálního potenciometru tak,
abych se pak v reálu nesetkal s nepředvídaným chováním P2 na tuto provedenou úpravu? :wink:

Ale i tak dík za snahu :D

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 9:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5271
Bydliště: Vsetín
tady máš 10k

http://www.gme.cz/pc16slk010-p113-032

karbonová dráha = uhlíková

větší výkon - tys psal 50mW tento má 200mW nevadí, ta tolerance si myslím není až tak rozhodující


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 9:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5271
Bydliště: Vsetín
případně :

http://www.ges.cz/cz/p6s-lin-10k-GES05303227.html

nebo

http://www.ges.cz/cz/p4s-lin-10k-GES05303160.html


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 9:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Jak píše blesk, ty ostatní parametry jsou nedůležité. Důležitá je hodnota odporu a lineární průběh. A samozřejmě rozměry, aby se ti to tam vešlo.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 9:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
Tak fajn, zkouknu ještě ty rozměry a něco vyberu. Díky :-) Já si hlavně nebyl jist tou tolerancí, ale když to tak nevadí, tak vím ještě o dalších možnostech.
Díky moc :D :D

Ale ještě k tomu výkonu... to je ale ztrátový výkon, tek jestli to nebude vadit, když bude vyšší?

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 10:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5271
Bydliště: Vsetín
Stapaka píše:
Tak fajn, zkouknu ještě ty rozměry a něco vyberu. Díky :-) Já si hlavně nebyl jist tou tolerancí, ale když to tak nevadí, tak vím ještě o dalších možnostech.
Díky moc :D :D

Ale ještě k tomu výkonu... to je ale ztrátový výkon, tek jestli to nebude vadit, když bude vyšší?


no to je v podstatě nejvyšší výkon co ten poťák dlouho době vydrží bez poškození, pokud je dělaný třeba na 1W a ty na něj připojil 10W tak shoří, pokud na něj připojíš 0,1W tak ani nepozná že přes něj něco teče. Snad mě teď nějaký elektrikář za toto velmi zjednodušení vysvětlení nezastřelí.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 10:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
Aha, já z toho termínu získal dojem, že tam dochází k vyšším ztrátám...
Tak pokud je to jen umožnění použití pro větší výkon, tak to je v pohodě :D
Díky, teď už si budu vědět rady :D

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 11:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Potvrzuji, co píše blesk, je to maximální zatížitelnost, takže vyšší hodnota nevadí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 21.12.2014 19:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
Díky za potvrzení. Už to beru jako hotovou věc :D

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 22.12.2014 11:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.8.2011
Příspěvky: 107
Bydliště: Ostrava-Dubina
Prosím, do stavby , ať už čehokoliv, se pouštějte, pokud tomu zařízení rozumíte. Ať nejste překvapen, že ta věc nefunguje. Máte to čím pájet? Jakou páječku používáte? Jaký cín na pájení?
Vždyť vona trafopájka spolu se 4milimetrovým cínem a klempířskou kyselinou na pájení taky není špatná, že. Součástka jde zapájet taky.

_________________
Zatím se učím a učím se pořád, ať je to cokoliv, i když penze se blíží


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 22.12.2014 12:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
vyhoví jakýkoliv duální potenciometr! (ne trimr!) s hodnotou 2x10k a je fuk jestli lineární nebo logaritmický průběh(pro tento účel to není až tak důležité)

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 22.12.2014 12:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2014
Příspěvky: 393
Bydliště: Česká Lípa
Obrázky: 47
bigbenc píše:
Prosím, do stavby , ať už čehokoliv, se pouštějte, pokud tomu zařízení rozumíte. Ať nejste překvapen, že ta věc nefunguje. Máte to čím pájet? Jakou páječku používáte? Jaký cín na pájení?
Vždyť vona trafopájka spolu se 4milimetrovým cínem a klempířskou kyselinou na pájení taky není špatná, že. Součástka jde zapájet taky.


Asi na to vezmu autogen a připájím to natvrdo mosazí ... :mrgreen: ... pro jistotu ...

_________________
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz