Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 17:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Ještě bych doporučil toto vlákno na PP, kde FC40 docela žije... Možná tam najdeš řešení Tvého problému, ale zcela jednoduché to asi nebude...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 18:07 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.8.2014
Příspěvky: 6
Odpoviem takto:

- mýliš sa. V pomerne krátkej dobe som si musel spraviť jasno v mnohých otázkach.
- Myslel som, že od toho označenie RTF je. S balkónom nepreháňaj.
- DJI špecifikácia mi nepovedala nič s čím by som nerátal. Akurát som nerátal, že tu bude taký problém vymeniť jednu kameru za inú.
- Radíš mi vysrať sa na to všetko, zbaliť to, predať a zabudnúť na to? Beriem na vedomie.

Ďakujem vám za čas.

edit: a linku


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.08.2014 19:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
Altar4972 píše:
Jediné čo chcem je mať FullHD kvalitné video (záznam na SD karte) a počas letu mať aspoň minimálnu predstavu (kľudne aj v nižšej kvalite) o tom kam si to šijem. Čiže na nejakom malom 6 palcovom monitore kde uvidím čo mi asi kamera sníma a kde sa Phantom nachádza. Toto mi bude bohate stačiť a budem šťastný pilot.


No vida, že to jde i srozumitelně.

Takže to nejjednodušší co můžeš udělat je vykuchat stávající kameru, čímž ti zbude vlastně obyčejný Phantom 1, akorát s řízením na 5,8 GHz.

No a pod to můžeš přidělat na nějaký závěs jakoukoliv jinou HD kameru s analog. výstupem a do něj píchnout nějaký set pro analog. downlink na frekvenci odlišné od 5,8 GHz, protože na té ti běží řízení a vzájemně by se to rušilo. Tím dostaneš dosah obrazu, který s jistotou překročí dosah řízení. Set = vysílač (umístit na Phantoma) a přijímač s monitorem (ideálně přidělat na vysílač, a nebo rovnou brejle, pokud jsi drsný muž).

WiFi na přenos obrazu bych do toho vůbec netahal, tam bude vždycky nepoužitelný lag.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.10.2014 21:55 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2014
Příspěvky: 37
Bydliště: Praha
Já to vyřešil nějak takhle: v bazaru koupil gopro a vyrobil si pro něj takovouhle krabičku do držáku... a funguje to.
Nicméně, bez gimbalu to stejně nebude ono.
Zdraví,
B.


Přílohy:
WP_20140929_001.jpg
WP_20140929_001.jpg [ 33.44 KiB | Zobrazeno 2309 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.04.2015 18:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2015
Příspěvky: 59
Taktiež riešim tento problém . A narazil som na určité problémy. Nikde som tu nevidel spomenutú vec je možné vymeniť RX a TX modul v ovládači a drone za 2.4GHz? Cena 5.8GHz na video je lacnejšie ako na 5.8GHz. ďakujem za info.

_________________
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2015 7:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1026
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
Jo použít jinou RC soupravu takze te to vyjde draz jak 2, 4Ghz fpv kit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2015 7:24 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2015
Příspěvky: 59
Tak budem musieť to jedine tak poriešiť.:/ Fakt je nerealne to aby to fungovalo na frekvencii ktorú phantom nepoužíva?

_________________
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2015 12:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
007ToMMaS píše:
Tak budem musieť to jedine tak poriešiť.:/ Fakt je nerealne to aby to fungovalo na frekvencii ktorú phantom nepoužíva?

Ano, je to nereálné.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2015 12:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2015
Příspěvky: 59
Aj tak to vyskúšam keď mi to príde na stole bez vrtúl ma to zaujíma čo to robí. Prípadne čo to robí keby to tam je? Stratí signál či začne sám nekontrolovateľne lietať? Alebo vôbec nefunguje riadenie a vypadne riadenie? Videl som na p2 ako mal GoPro hero 4 napojenú cez WiFi a stratila signál už po 200m a bez problémov sa vrátila späť. Ďakujem.

_________________
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2015 12:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
007ToMMaS píše:
Aj tak to vyskúšam keď mi to príde na stole bez vrtúl ma to zaujíma čo to robí. Prípadne čo to robí keby to tam je? Stratí signál či začne sám nekontrolovateľne lietať? Alebo vôbec nefunguje riadenie a vypadne riadenie? Videl som na p2 ako mal GoPro hero 4 napojenú cez WiFi a stratila signál už po 200m a bez problémov sa vrátila späť. Ďakujem.


Ano, i já jsem viděl, jak někdo předjížděl přes dvojitou plnou čáru, takže z toho vyplývá, že je to bezpečné... :-O.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2015 12:58 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2015
Příspěvky: 59
Proste ma to zaujíma čo to robí. Vyskúšam ti iba na stole. Keď mi riadilíte to tam nedávať lebo môžu byť problémy tak jasne že to tam nebudem dávať. Nestojí mi to za to ho kdesi roztrieskať radšej investujem do FPV 2.4GHz.

_________________
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2015 19:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2015
Příspěvky: 59
Tak našiel som modul prímač a vysielač s výkonom 200mW-600mW viac typov. Ide o http://www.ebay.com/itm/New-600M-2-4G-Wireless-Image-Video-AV-Transmitter-2-4G-AV-Receiver-Module-Set-/300996901511?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4614d03a87 Myslíte že to bude fungovať? Možno ak dám väčšiu anténu tak to bude aj viac. Cena 15€. Ak to bude fakčiť tak to bude paráda. Ešte dať to na nejakú inú batériu ako priamo na drona a budem spokojný. Teraz s GoPro Hero 2 a tým vodeodolným púzdrom mám letový čas cez 10 minút. S ktorým som spokojný a chcem aby bol minimálne 10 minút. Vodeodolné púzdro nahradí iba rámček ktorý má pár gramov takže odstráni sa tých zbytočných 100 gramov za púzdro. Tak možno pri takom čase to vydrží aj pri priamo pripojenom vysielači na baterku.

_________________
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2015 22:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Kde jsi přišel na ten výkon 200 až 600 mW? :?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.04.2015 5:29 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2015
Příspěvky: 59
Našiel som viac typov. Niektoré mali 200mw vráj aj keď tomu moc neverím pri takých rozmeroch. A ďalší typ mal 600mW.

_________________
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.04.2015 16:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
007ToMMaS píše:
Proste ma to zaujíma čo to robí. Vyskúšam ti iba na stole. Keď mi riadilíte to tam nedávať lebo môžu byť problémy tak jasne že to tam nebudem dávať. Nestojí mi to za to ho kdesi roztrieskať radšej investujem do FPV 2.4GHz.

Ono se to na stole nejspíš neprojeví vůbec nijak. Základní problém bude naopak tam, kde bude mít vysílač slabý signál, protože tam bude dominovat rušení z FPV. Navíc tohle je fakt dost alchymie a pokud to nebude fungovat v experimentu, bude to vlastně štěstí. Nejspíš to vypadne najednou z ničeho nic, až se vyskytne nějaká "vhodná" kombinace x podmínek. Fakt jako s tím předjížděním. To taky většinou vyjde. Ale ta rána pak...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz