Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: sob 21.06.2014 14:10 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2010
Příspěvky: 9
Zdravím..
Potřeboval bych vypnout gimbal na phantomu 2 ale soft DJI Phatom 2 assistant to neumožňuje a DJI NAZAM asiistant 2,18 mi nekomunikuje s kopterou.. Nevíte kde by mohloa být chyba?
Jediné co mi funguje jue Phantom 2 assistant.

Jak se dostáváte k nastavení gimbalu vy? Já jsem všechyn ovladaš´če a soft nainstaloval.. Nejde to :(


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: sob 21.06.2014 14:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Phantom 2 zde má své vlastní vlákno (dokonce několik), proč zakládáš další nové ? Může to moderátor přesunout do příslušného vlákna ?

Co si představuješ pod pojmem "Potřeboval bych vypnout gimbal na phantomu 2" a hlavně z jakých důvodů to děláš?
NAZA asistent nemá s konfigurací BL gimbalu nic společného, umí konfigurovat pouze servo gimbaly, které přímo řídí, ale BL gimbaly mají vždy svůj vlastní kontrolér.

"Jak se dostáváte k nastavení gimbalu vy? Já jsem všechyn ovladaš´če a soft nainstaloval.. Nejde to"
Co potřebuješ na gimbalu nastavovat ?

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: sob 21.06.2014 14:57 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2010
Příspěvky: 9
Omlouvačka pokud tu dělám nějaké zmatky..
Nastavením gimbalu myslím kanály F1 a F2
Jsou to kanály určené na připojení gimbalu a já je potřebuju "doladit" tj. Potřebuju F2 reverzovat a případně vypnout.. tj. vypnout funkci vyrovnávání.
Když fotím, mám tam připojené servo které mačká spoušť. Při naklonění copteru to tedy máčkne spoušť což je nežádoucí jev. Potřebuju aby servo reagovalo jen na povely z vysílače.

Potřebuju se softwarově dostat na nastavení což mi nejde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: sob 21.06.2014 15:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
BL gimbal se dá "vypnout" odpojením od NAZA, u Tebe jak jsem pochopil Ti ani tak nejde o nějaké řešení kolem gimbalu, jako spíše využití kanálů pro řízení servogimbalu, které NAZA umožňuje. Tyto kanály jsou ale skutečně určené jen pro řízení starších servogimbalů přímo jednotkou NAZA, nerozumím tomu, proč neovládáš tu servospoušť přímo z RC Rx ?

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: sob 21.06.2014 15:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2010
Příspěvky: 9
Já hlavně netuším jak bych to z RX udělal.. Můžeš mi poradit?

Hlavní problém je teď přístup do nastavení F1 a F2
To je tohle https://www.email.cz/download/i/ui8WLdC ... 538%5B1%5D

Ale tenhle soft mi nekomunikujue s kopterou. TAkže nastavit nelze...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: sob 21.06.2014 15:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Ale proč to vůbec řešit přes NAZA a její ovládání servogimbalu? S tím to asi nepůjde. Ty kanály má NAZA asi jen pro ten servo-gimbal.
Pokud by jsi měl v P2 RC přijímač s dostatečnou rezervou volných kanálů, můžeš k němu připojit další servo pro ovládání čehokoliv, možná by bylo dobré blíže popsat Tvou konfiguraci, a co s tím vlastně chceš dělat...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: sob 21.06.2014 15:40 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2010
Příspěvky: 9
OK. Mám setový Phantom 2 se setovým přijímačem. Tam se asi nic připojit nedá.
řeším to přes kanály F1 a F2 protože jsem měl Phantom 1 a tam jsem to tak měl.
V softwaru byl přístup na nastavení těchto kanálů a já jsem si mohl za letu pomocí kanálu f2 pohybovat s gimbalem.
Když jsem chtěl fotit, připojisl jsem servospoušť na f2 a otočením potenciometru na setovém vysílači jsem spoouštěl foťák.

Jednoduše to tak bylo a fungovalo to. Teď když připojím čínský gimbal (ne original zenmuse který se připojuje kdo ví kam do desky) do výstupu F2, gimbal funguje naopak. Když nakliním kopteru dopředu, gimbal se nakloní ještě víc dopředu.. dolů.

Nechci tam cpát přijímač ani žádné jiné věci.
Znovu opakuju, že mám problém dostat se do soft nastavení f1 a f2 Proč to dělám takhle.. i když se to to může zdát nesmyslně, je teď jedno.
Potřebuju přístup k nastavení f2 a ne nový přijímač. Rozumíme si?
Jen nevím co je špatně když mi to furt nejde


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: sob 21.06.2014 16:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Musíš si přepnout Assistenta do režimu NAZA, a ne do toho standardního special P2 modu, který tam je kvůli NAZA modifikaci, kterou P2 obsahuje. Potom by jsi mel mit pristupnou standardni NAZA konfiguraci jako u P1 nebo jinych NAZA kopter...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: sob 21.06.2014 16:08 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2010
Příspěvky: 9
To jsem taky zkoušel ale menu je totožné. Při přepnutí do phantom 2 nebo naza M to vypadá stejně

https://www.email.cz/download/i/doVblg- ... 537%5B1%5D

https://www.email.cz/download/i/fcB5yWE ... 538%5B1%5D

Zkouším instalovat soft pro naza M V2 ale při kroku připojení MC to začne hlásit že nebyl nalezen ovladač.. windows nic nenajde a pak mě to vyzve ke vložení cd od naza které nemám...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: sob 21.06.2014 16:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Moje (P1) menu pro servo-gimbal je totožné, stejné, tzn. že jsi takové musel mít i u svého předchozího P1. Servo gimbal máš ale na snímku té obrazovky vypnutý, tzn. ty kanály nejsou aktivní...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: sob 21.06.2014 17:46 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2010
Příspěvky: 9
To je právě ta zrada.
Kanály jsou aktivní a funkce gimbal.. naklánění serv nejde vypnout.
Pomohl by soft přímo pro naza M V2 ale ten mi nefunguje.
Neznáš někoho kdo má Phantoma 2?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: sob 21.06.2014 23:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
spok píše:
...Neznáš někoho kdo má Phantoma 2?...
gardenroute píše:
Phantom 2 zde má své vlastní vlákno (dokonce několik), proč zakládáš další nové ?
Pomohlo by Ti mé předchozí doporučení...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: úte 24.06.2014 12:37 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.8.2010
Příspěvky: 22
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 2
spok píše:
Teď když připojím čínský gimbal (ne original zenmuse který se připojuje kdo ví kam do desky) do výstupu F2, gimbal funguje naopak. Když nakliním kopteru dopředu, gimbal se nakloní ještě víc dopředu.. dolů.


Problém asi nebude v tom, že by přes kanál koptéra nakláněla gimbal obráceně, ale spíš v nastavení toho gimbalu. Buď si připoj gimbal k počítači a obrať směr IMU desky (ta malá destička na spodu gimbalu), nebo ji fyzicky odlep a nalep obráceně v ose tilt. Přes ten kanál se ovládá pouze ruční náklon kamery, signál, který z něj leze je nezávislý na poloze koptéry.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: úte 24.06.2014 12:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
petasto píše:
Problém asi nebude v tom, že by přes kanál koptéra nakláněla gimbal obráceně, ale spíš v nastavení toho gimbalu. Buď si připoj gimbal k počítači a obrať směr IMU desky (ta malá destička na spodu gimbalu), nebo ji fyzicky odlep a nalep obráceně v ose tilt. Přes ten kanál se ovládá pouze ruční náklon kamery, signál, který z něj leze je nezávislý na poloze koptéry.
Řeč je o servo-gimbalu, ne o BL gimbalu. Servo gimbal je plně řízen a kontrolován z NAZA, nemá svůj kontroler jako moderni BL gimbal...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 2 vypnutí gimbalu
PříspěvekNapsal: úte 24.06.2014 13:18 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.8.2010
Příspěvky: 22
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 2
gardenroute píše:
Řeč je o servo-gimbalu, ne o BL gimbalu.


O servo gimbalu nikde nepíše, píše že má levný gimbal z číny. Předpokládám, že špatně zkonfigurovaný (nebyl by první, ani poslední) BL s kopií Alexmose.

Servem ovládal spoušť foťáku, což mu fungovalo dobře.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz