Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1498 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 96, 97, 98, 99, 100
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 15.01.2016 17:53 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.9.2008
Příspěvky: 40
Bydliště: praha
Tady nejde o kočírování,tady jde o to jestli je na něm v háji něco co by stálo víc než celej copter a nebo jestli je to normální. Teď se s prodávajícím dohodnu za měsíc už asi těžko. Taky bych nerad aby se stejně jako do boku najednou rozmyslel že poletí nahoru a už ho neuvidim..........


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 18.01.2016 9:12 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.9.2008
Příspěvky: 40
Bydliště: praha
Takže když ho testnu v Atti a bude stát na místě,(maximálně pujde po větru) tak je všechno OK?Já vim že pořád otravuji,ale musim to vyřešit do středy kvůli reklamaci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.01.2016 9:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
fi.lip píše:
Takže když ho testnu v Atti a bude stát na místě,(maximálně pujde po větru) tak je všechno OK?Já vim že pořád otravuji,ale musim to vyřešit do středy kvůli reklamaci.


To pak ano. Nebo klidně zkus manuál, ono je to skoro stejné, jako ATTI - když na nic nebudeš sahat a jen to opatrně zvedneš a posadíš a bude se to chovat mravně, tak je to asi OK. A klidně v nějaké větší místnosti (parking, tělocvična...) - pro vyloučení vlivu větru. Stačí to zvednout do 50 cm.

Jen je mi divné, že už Tě původní majitel varoval, že "jeden motor je nějaký slabší" či co.

Jestli jsi paranoidní, tak si k sobě vem někoho s kamerou, aby natočil, na co přesně saháš a jak se to chová. Až s tím jebneš, aby nešlo tvrdit, že to bylo rukama.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.01.2016 12:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1308
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
off píše:
... Nebo klidně zkus manuál, ono je to skoro stejné, jako ATTI - když na nic nebudeš sahat a jen to opatrně zvedneš a posadíš a bude se to chovat mravně, tak je to asi OK...

Já bych opět doporučil jen ten Atti, protože pokud neví, jak se manuál chová (nestabilizuje), tak by po případné zásahu do kniplů mohl být nepříjemně překvapený.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.01.2016 15:27 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.9.2008
Příspěvky: 40
Bydliště: praha
Tak jsem to zkoušel a jde na jednu stranu,sice pomalinku,ale i když si ho otočím(abych si byl jistej že to nedělá nějakej průvan) tak jde do prava. Dá se vracet,otáčet cokoliv,ale pak vždy začne ujíždět stejným směrem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.01.2016 15:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1308
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Pak zkusit ještě jednou tu pokročilou kalibraci. Musí se kalibrovat na co nejlepší rovině a kalibrace musí být ukončena jako úspěšná. Ale pokud i tak by to dělalo pořád problémy, tak bych do něj asi nešel.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2016 12:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.7.2010
Příspěvky: 54
Bydliště: Praha
Tak pridám i ja moju prvú horšiu skúsenost a moju nedbornost ktorá vyústila v pád a snád niekomu pomože ako poučenie. Išlo o to že som sa jedného dna rozhodol natočit hnízdo Orla morského pro Dolních Kralovicích. Hniezdo mal hlboko v lese a pochopitelne na vysokom strome, ale naštastie pre mna boli už len okolo samé menšie stromčeky. Tak max 2metre nove vysadené.
Kúsok ma znervóznoval silnejší vietor a okolité stejne vysoké stromy ale tie boli proste dalej a pripadalo mi že je všade okolo dostatok miesta i na nejakú tu malú chybku.

Baterie nabitá, v ovladači baterie nové, kalibrace kompasu hotová, GPS home point zapsaný, podpora GPS satelitov nejdřív dlouhou zelena-červená a pak ful zelená. Super može sa letiet. Vyletím hore orol samozrejme odletel preč a to bola moja šanca natočit čo v tom hniezde má a hlavne ako to vypadá. Vzdialenost bola asi tak cca 50-60metrov. Som pri hniezde (samozrejme s maximalnou opatrnostou a uctou k tomu krásnemu dravcovi), všetko točím ked tu zrazu pozerám že sa orol vracia spet k hniezdu skontrolovat čo za biele čudo mu tam lieta okolo hniezda. Ja samozrejme klesam kus nižšie a otáčam sa a v tejto chvíli strácam GPS ( aspon si to myslím ) Phantom
sa začína chovat divne (bohužial do ATTI som prepol až ked už bolo pozde) a začína presne v tejto chvíli zesilovat vítr.

Phantoma unáša behom asi 2-3sekund k najblišiemu stromu a ja samozrejme v panike nestačím reagovat a Phantom naráža (ešte hnaný vetrom) do stromu a po zlámaní dvoch vrtúl padá k zemi a pri tom ho nasleduje i baterie o neco málo pozdeji za ním.

Naštastie spadnul do trávy ale i tak dostal slušnú ranu, leva noha podvozku se taky utrhla a taky se utrhnul i drzak na gopro2 kameru. Včera po teste vymene, vyčisteni a celkovej vymene toho čo bola potreba mi akurát blbnula levá páčka kde skakali v naza asistentovi hodnoty medzi -4 0 +4. Po full kalibraci OK a i vysilačky všetko ok i skúšebný let.

Video bohužial nemám, síce som to točil ale pri tom páde sa SD karta vysunula a celý záznam je preč.
Každopádne ten volný pád bol z celkom velkej výšky tak som rád že to aspon pristálo do tej trávy. A ponaučenie pre mna? Nelietat v chladnom počasí, pri silnom vetre v okolí stromov a víc trénovat orientaci na dálku v ATTI. Asi by sa tá situácia dala zvládnut ale to by chcelo rýchlejšie reflexy a chladnú hlavu čo som ja v tej chvíli bohužel nemal:) A taky čo si myslím zohralu taky doležitú úlohu bolo to že som s dronom vyletel na túto akciu po dlhšej letovej pauze.

_________________
Arrma Kraton, Arrma Raider, DJI Phantom 4


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.02.2017 22:42 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2010
Příspěvky: 30
Ahoj,nechci zakládat nové téma a potřebuju se jenom zeptat,jestli se dá něčím nahradit setový vysílač 2,4Ghz na Phantom F300?Myslím to tak,že bych tam nechal původní přijímač a použil bych jenom jiný vysílač.Válí se mi doma fungl nový zabalený Phantom1 bez vysílače a chtěl bych ho dostat do vzduchu.Mám doma ještě Phantom FC40,ten je ale bohužel na 5,8Ghz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: DJI Phantom 1 GPS problem, naza upgrd
PříspěvekNapsal: čtv 23.03.2017 11:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.3.2017
Příspěvky: 3
Ahojte, mam problem s phantomom(1). Moj prvy phantom zdruhej ruky, v takom zubozenom stave. Problem je s GPS, to hovoril aj povodny majitel, ze nejde, a kvoli tomu s nim havaroval, nevedel to ovaldat bez gps. On mi vravel, ze je to kvoli pokodenenemu kablu co vedie s GPS do kompasu. Izolacia je sice poskodena, ale po premerani je to OK. Dron by mal po zapnuti blikat po case na zeleno, ale blika len oranzovo(lietat sa s nm akoze da). Ked ho pripojim na naza assistant, tak mi ukaze verziu nazi, a pod hlavickou GPS nieje nic, iba ciarky. Otazky by som mal: da sa nejak vylucit, ci je problemove GPS modul, alebo naza; ked to uz skusam, je nutne mat k gps pripojeny aj kompas, alebo by malo modul nacitat aj bez neho? Kable k gps som zatial nepremeriaval, nakolko na strane modulu je zaliaty, jedine ze to opatrne odstranim a premeram. Ta keramicka doska na module nevyzera poskodena-prasknuta, i ked je nanej taka ciarka, akoby prasklinka, ale ked prechadzam nechtom ceznu, tak necitim, zeby tam bol skok. A ked uz by aj, tak opat otazka, ak by aj bola ta keramika poskodena, modul by asistant nenacital, alebo hej?
A este otazka k samotynej naze. Je to teda phantom jedna, na nalepke nanom je presnejsie version 1.2. NAZA vo vnutri nema ziadne NAZA M, NAZA M LITE, ci V2, tak asi sa jedna k NAZA V1 bez M/LITE. Je moznost aj tuto preflashovat na V2? Ked som to pripojil na assistenta, tak v nej bol FW myslim 2.2 alebo obdobne, 2.X, a ponuklo update na 4.06. To je vlastne uz FW co pouziva aj V2, alebo je to stale V1 len s novym FW?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Prosím o pomoc s Phantomem 1
PříspěvekNapsal: úte 11.04.2017 22:23 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 21.12.2006
Příspěvky: 31
Bydliště: Kadaň
Zdravím všechny. Prosím o pomoc s P1 , už jsem vyzkoušel všechno možné a nedaří se mi najít závadu. Když odstartuji a držím ho na místě je to dobré. Ale jak se pokusím o let, tak při překonání určité rychlosti (to je můj dojem) se stane P1 absolutně neřiditelný. Začne letět do jedné strany, zvyšuje rychlost a nereaguje na výchylky. Např. se nakloní do prava a pak reaguje až na plnou výchylku, jenže to se nakloní na opačnou stranu a děje se to samé. Pokusím se sem vložit video, problém začíná v 35 vteřině.
Zkoušel jsem firmware 3.15 , 4.02 , 4.06 a zpět na 3.15. Dělal jsem kalibraci , model vyrovnaný ve vodováze. I samostatné vyvážení Nazy.
Nedaří se mi vložit video. Tady je odkaz https://youtu.be/CgCchTwDnt4

_________________
Scorpion Y650 - APM, Quadcopter 860X APM, T-rex 450 SEV2, OctocopterX8 APM vlastní výroby, Taranis E


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.04.2017 15:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Není to po nějakém pádu ? Co ti ukazují hodnoty akcelerometru při kalibraci IMU? V jakék režimu létáš ? GPS nebo Atti ?
Starší NAZA jednotky měly tendenci po pádu mít "zaseklý" akcelerometr, což by se mohlo i takto projevit, zkus na NAZA klepnout a udělat znovu úplnou (full) kalibraci IMU přes Asistenta...
Také bych zopakoval kalibraci vysílačky, to je v pořádku ?

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.08.2017 17:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2009
Příspěvky: 59
Dá se nějakým setem do 100 dolarů zvýšit dosah vysílačky? Na YT jsou videa jak borci uletí třeba i 8Km jak to dělají? Pro video přenos bych použil tento set https://goo.gl/EaByKj

_________________
Syma X5, DJI Phantom 1 P330D 2.4GHz, Gimbal Walkera G-2D


Naposledy upravil DejvCZ dne sob 02.09.2017 13:25, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 02.09.2017 13:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2009
Příspěvky: 59
Zdravím.

Jsem čerstvým majitelem bazarového Phantomu 1 (P330D) a měl bych pár otázek ohledně příslušenství k němu.
1. Chtěl bych k němu koupit FPV set. nejspíše tento https://goo.gl/EaByKj myslím že s jeho zprovozněním by neměl být problém?
Trochu mi na něm vadí že nemá regulovatelný výkon vysílače ( v hodně případech by stačilo 100mw)ale co už.
2. Když bych si časem dokoupil tyto FPV brýle https://goo.gl/2Lhxgw tak by s jejich provozem taky neměl být problém?
3. Časem by asi taky přišlo na nějaké to iOSD (vložení letových údajů do vysílaného obrazu) tady si ale vůbec nejsem jistý jaký modul koupit?
a jaké informace bych do videosignálu mohl dostat. Mám ten pocit že u Phantoma 1 budou možnosti dost omezené.
4. Kameru bych chtěl nějakou sportovní typu GoPro jen z nižší cenové hladiny. Nějakou si vyberu sám jen aby byla připojitelní na to FPV tak musí mít z USB výstup AV OUT že?
Gimbal už mám walkera G-2D bohužel většina kamer co mě zaujala jsou o pár milimetru větší než bych potřeboval.
Ty 9 palcové vrtule už mám objednané.
To je asi vše. Budu rád za každý postřeh.

_________________
Syma X5, DJI Phantom 1 P330D 2.4GHz, Gimbal Walkera G-2D


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1498 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 96, 97, 98, 99, 100

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz