Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1485 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pon 20.10.2014 13:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Vzhledem k tomu, že se to tím řeší (viz foto výše), tak to asi nebude tak "strašidelné". Je třeba vybrat jen tu správnou folii, mam nejake odkazy k prodejcum v zahranici, kdyby to chtěl nekdo zkusit, urcite to pujde sehnat i v EU ci dokonce CZ...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: pon 20.10.2014 19:14 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
už hľadám 2 hodiny ale asi zle hľadám, lebo na CZ a Sk obchodoch neviem nájsť..len na ebay a zahraničných... Kde kúpim tento SMA konektor? Nemáte nejaký link na predajňu kde objednám. Ďakujem



Edit: už mám.. ale v cz eshope... http://rasel.cz/x4223-w101/redukce-sma/sma-v/z-(l)

Edit: tak nemám.. kolík musí byť na druhej strane ako na obrázku..


Přílohy:
sma male to sma female.jpg
sma male to sma female.jpg [ 12.43 KiB | Zobrazeno 1649 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 21.10.2014 9:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
DominikVF píše:
už hľadám 2 hodiny ale asi zle hľadám, lebo na CZ a Sk obchodoch neviem nájsť..len na ebay a zahraničných... Kde kúpim tento SMA konektor?..
Nechceš si tento příspěvek přesunout někam do vláken o FPV ? Možná, že tam Ti na to někdo spíše odpoví, FPV antény a vše kolem nich používají i jiná letadla a koptéry...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Naposledy upravil gardenroute dne úte 21.10.2014 12:53, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: úte 21.10.2014 12:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
dobre, skúsim tam..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: stř 22.10.2014 16:09 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2014
Příspěvky: 32
gardenroute píše:
Vzhledem k tomu, že se to tím řeší (viz foto výše), tak to asi nebude tak "strašidelné". Je třeba vybrat jen tu správnou folii, mam nejake odkazy k prodejcum v zahranici, kdyby to chtěl nekdo zkusit, urcite to pujde sehnat i v EU ci dokonce CZ...

Sehnal jsem ve stavebninách hliníkovou pásku, šířka 5cm, jednostranně lepicí. Multimetrem jsem zkontroloval vodivost - buď má na sobě nějakou fólii, nebo pružný lak, prostě - nevodí. Křížem jsem přelepil GPS, když jsem před tím přetáhnul kabel GPS tak, jak bylo v předchozích článcích naznačeno. Pořád se ještě dá zasunout.
Otestováno, původně bez úpravy jsem obvykle 1 až 2 minuty čekal na dostatek satelitů, teď po spuštění zablikají žluté inicializační a mezi tím už je tam kotel satelitů, od 8 do 12ti (včera zatím nejvíc 12 satelitů). Před tím jsem lítal tak max. s osmi. Žádné další úpravy, akorát vyřezání pásky u větracích otvorů. Můžu ze zkušenosti jen doporučit.

_________________
Petr Tišnov
Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: stř 22.10.2014 17:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
OK2BSY píše:
Sehnal jsem ve stavebninách hliníkovou pásku...Otestováno, původně bez úpravy jsem obvykle 1 až 2 minuty čekal na dostatek satelitů, teď po spuštění zablikají žluté inicializační a mezi tím už je tam kotel satelitů, od 8 do 12ti (včera zatím nejvíc 12 satelitů). Před tím jsem lítal tak max. s osmi. Žádné další úpravy, akorát vyřezání pásky u větracích otvorů. Můžu ze zkušenosti jen doporučit.
Super, zaplaťpánbůh za dalšího spokojeného zákazníka :D
Mimoch. co jsi tam měl do té doby, jen tu šedou izolační hmotu, nebo bylo nějaké stínění (kabel asi stíněný nebyl) ?
Ono to vypadá, že do každé verze i v rámci jedné model. řady dávala DJI všechno možné, ale naposledy to fungovalo dobře jen u P1 Original :?

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: stř 22.10.2014 18:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2014
Příspěvky: 517
Já tam měl šedou hmotu ale pod ní je stínění. Spíše mne ale napadá že folie funguje jako odražeč signálu a né stínění. Při položení mobilu na haubnu auta také chytím více satelitů a rychleji než když ho jen držím v autě. Tak asi tak....

_________________
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: stř 22.10.2014 18:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Funguje to jako protiváha antény. Čím větší, tím lepší. Pokud chceš hledat teorii na internetu, zadej "ground plane".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: stř 22.10.2014 18:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2014
Příspěvky: 517
JosefSvejk píše:
Funguje to jako protiváha antény. Čím větší, tím lepší. Pokud chceš hledat teorii na internetu, zadej "ground plane".

jojo to jsem přesně myslel :)

_________________
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: stř 22.10.2014 19:43 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2014
Příspěvky: 32
Citace:
Super, zaplaťpánbůh za dalšího spokojeného zákazníka :D
Mimoch. co jsi tam měl do té doby, jen tu šedou izolační hmotu, nebo bylo nějaké stínění (kabel asi stíněný nebyl) ?
Ono to vypadá, že do každé verze i v rámci jedné model. řady dávala DJI všechno možné, ale naposledy to fungovalo dobře jen u P1 Original :?


Mám tam tu šedou hmotu a kabel šel křížem přes ni, nestíněný, hmota nešla odlepit, aniž by se trhala, tak jsem ji tak nechal, kabel přetáhnul nad ní na druhou stranu a celý jsem to přelepil tou páskou. A je fakt možný, že to působí jako reflektor pro GPS anténu. Ta šedá hmota se zdá mít taky nějakej kov v sobě, takže nevím, asi by to chtělo trochu teorie ohledně antén na tyhle frekvence, ale při vlnové délce cca 20cm mi jako regulérní reflektor nepřipadá. Takže asi by to chtělo víc podrobností jak o anténě GPS, tak možná měřit rušení od elektroniky (nevím).

_________________
Petr Tišnov
Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: stř 22.10.2014 19:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
spravím si to aj ja, tiež problém s gps, dlho čakám... pofotím to keď to rozoberiem, čo to tam mám...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: stř 22.10.2014 20:17 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2014
Příspěvky: 32
Co se týká ground plane antény, tak ta určitě ne, tadyhle bude použita zřejmě anténa typu Patch antenna nebo obdobná
Obrázek
vypadající např. takhle, případně řešena jako aktivní anténa. Má charakter spíš magnetické smyčkové antény, nebo quad.

_________________
Petr Tišnov
Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: stř 22.10.2014 20:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Ground plane není myšleno jako typ antény (i když se toto označení používá u prutových antén), ale jako samotná protiváha. A ta funguje i u panelové antény :wink: .
Třeba tady je popis.


Naposledy upravil JosefSvejk dne stř 22.10.2014 20:27, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
PříspěvekNapsal: stř 22.10.2014 20:26 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2014
Příspěvky: 32
Tady je odkaz na pásku, kterou jsem použil.
Obrázek
Hliníková samolepící vysoce přilnavá montážní páska ALU. Určena pro krytí, opravy, izolování a utěsnění ventilačních a klimatizačních systémů. Použití pro vnitřní i venkovní aplikace.
A co se týká GP, Švejku, máš trochu pravdu, ale u GP (což jsou vesměs vertikální antény, kde se jedná o asymetrický dipól, kde jednu část tvoří svislý prut a druhou část dipólu nahrazuje zem nebo soustava protivah), ale u GP je vodivě připojena i protiváha. Tadyhle to bude spíš o funkci reflektoru.

A to je přesně ono, na co odkazuješ, je to vodivě spojeno s druhým pólem.

_________________
Petr Tišnov
Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.10.2014 20:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Je to skutecne EMI stineni (EMI shield) celeho GPS prijimace od ostatni okolni elektroniky a elektrických vedeni koptery. Proto je velmi dulezite odstínit i ten kabel k zakladni desce (jak jsem jiz upozornoval v navodu). A mozna je castecne funkcni i jako pasivni reflektor, jak pise i @OK2BSY, ale nebude to nijak zasadni, viz dale.
Pokud se totiz pouzije standardni GPS/kompas externi puk od DJI (instalovany na "tykadlu" dále od elektroniky a silovych napajecich kabelu), prijem satelitu se také vyrazne zlepsi (cca o ty 3 satelity). Bez zadne "protivahy" :)

Idealni doporuceny tvar toho stineni :
Příloha:
Poznámka: EMI Phantom Shiled
EMI Phantom shield.jpg
EMI Phantom shield.jpg [ 26.81 KiB | Zobrazeno 1344 krát ]

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1485 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz