px


Pravidla fóra


Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Odhad rychlosti .
PříspěvekNapsal: pát 14.07.2017 19:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7900
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tady to máš Dopplerovou metodou, jak psal coro, ale teplotu vzduchu jsem odhadnul na 25°C (je to na ní závislé +/- jednotky km/h).


Přílohy:
Rychlost.png
Rychlost.png [ 60.32 KiB | Zobrazeno 583 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhad rychlosti .
PříspěvekNapsal: pát 14.07.2017 20:55 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
REX píše:
Tak pánové, na to jak jste jistě dobří modeláři i piloti je vaše vypočítávání rychlosti modelu na úrovni opic!
To snad ani nemyslíte vážně??? Že víte jak je asi dlouhé hřiště to chápu, ale je taky dost nutné vědět naprosto přesný čas


Krokoval si video od 26 vteřiny do nějaké 29 vteřiny ? Opice by toto k dispozici neměly. A koukal ses kde začíná a končí hřiště na mapě ? Přesný čas ukazuje video .Odhad vzdálenosti je problematický - to se stopkama v ruce a mávnutím taky .
Ale za půl vteřiny model odletí takovou vzdálenost , že se seknu tak max o dvacet metrů .Takže pokud na obě strany, tak jsem na
200 km/h


Zkoušeli jsme ten zvuk, a dostali jsme se taky na 150 Km/h . To bych musel to hřiště přeletět za 3,6 vteřiny .
A při tom náletu jsem poměrně nízko , takže to mi taky úplně nehraje .
Myslím , že pravda bude někde mezi . Schválně si zkusím s tím programem pohrát se zvukem něčeho jinýho .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhad rychlosti .
PříspěvekNapsal: pát 14.07.2017 21:17 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Tady jsme přes ten zvuk naměřily 500 km/h . A na radaru to ukazovalo 168 Mph což je 270 km/h .
Takže to asi moc nefunguje :(

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhad rychlosti .
PříspěvekNapsal: pát 14.07.2017 22:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7900
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
to dudaj: Já jsem z toho videa nevypreparoval dost čistý zvuk, který by měl v tom programu dost čisté a úplné "S" křivky, tak jestli to nemůže být tím. U spalováků to ale funguje docela dobře.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhad rychlosti .
PříspěvekNapsal: pát 14.07.2017 22:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5504
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
dudaj píše:
to se stopkama v ruce a mávnutím taky . .

Zjevně jsi to měření na F3D nepochopil. Tak ještě jednou, máš bázi třeba 200m a časomíra a mávač čumí kolmo na bázi třeba přes pylon. V okamžiku protnutí se mává nebo mačkaj stopky. Pokud není mávač línej, tak je to dost přesný na desetiny sekundy. Tohle mělo FAI schválený pro měření rekordů a stejně na mávání a odmačkávání stopek se lítalo i mistrovství světa.
Ovšem zapoměl jsem, český koumák zpochybní cokoliv. :wink:
To doplerovský měření jsme zkoušeli kolem roku 1986 a přesnost byla tak otřesná a neopakovatelná, že to bylo nepoužitelný. Ani radar moc dobře nechodil, na modelu není žádnej kloudnej odražeč.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhad rychlosti .
PříspěvekNapsal: pát 14.07.2017 23:00 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
Celeron píše:
Zjevně jsi to měření na F3D nepochopil. Tak ještě jednou, máš bázi třeba 200m a časomíra a mávač čumí kolmo na bázi třeba přes pylon. V okamžiku protnutí se mává nebo mačkaj stopky. Pokud není mávač línej, tak je to dost přesný na desetiny sekundy. Tohle


Pochopil neboj , ale prodleva mávače a zmačknutí je třeba třetina sekundy . Takže záleží na délce měřené báze . A pokud máš rozpětí modelu 70 cm , tak jako pilot to zas tak daleko nevidíš . No a jet na rozdíl od vrtuláku potřebuje nějakej rozlet . Pomaleji akceleruje . Takže abych změřil 200 m musel bych lítat tak 200 -250 od sebe na každou stranu - to už nedám. A s trénovanými měřiči - ty nemám . Proto jsem to nadepsal jako odhad. Asi nejspolehlivější bude ta telemetrie.
Eventuelně kombinovat mávače s videem . Když bude vidět v kameře mávnutí a čas se odečte na videu , tak by to mohlo fungovat .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhad rychlosti .
PříspěvekNapsal: pát 14.07.2017 23:08 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
Lark píše:
to dudaj: Já jsem z toho videa nevypreparoval dost čistý zvuk, který by měl v tom programu dost čisté a úplné "S" křivky, tak jestli to nemůže být tím. U spalováků to ale funguje docela dobře.


On spalovák bude mít ostřejší a přesnější zvuk - to dmychadlo spíš syčí a zvuky se tam tlučou v kanálech takže tam to asi moc fungovat nebude .
U nás na vesnici máme radar u vjezdu do obce , tak bych mohl nalítávat na něj :lol: :lol: .
Měl bych to i s obrazovým záznamem o rychlosti :lol:

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhad rychlosti .
PříspěvekNapsal: sob 15.07.2017 2:58 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
dudaj píše:
Asi nejspolehlivější bude ta telemetrie...

Nepojedeš náhodou do Kařízku?
Kdyby ju, a kdyby se ti do éra vešlo tohle (31g):
Příloha:
20170715_035230.jpg
20170715_035230.jpg [ 86.85 KiB | Zobrazeno 487 krát ]
tak můžeme testovat. Nebo se domluvíme na někdy, třeba někde na půli cesty...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhad rychlosti .
PříspěvekNapsal: sob 15.07.2017 8:20 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
jyrry píše:
Nepojedeš náhodou do ................tak můžeme testovat. Nebo se domluvíme na někdy, třeba někde na půli cesty...


Do modelu se to vejde v pohodě, určitě bych se tam mohl zajet podívat takže jestli to do tý doby nerozmlátím na hadry -
(což se nedá vyloučit :mrgreen: ) tak bychom se tam mohli vidět :D . Dám nějak před tím pár dní vědět . Dík

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhad rychlosti .
PříspěvekNapsal: sob 15.07.2017 8:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2010
Příspěvky: 794
Bydliště: Praha 4
Já jsem rychlost měřil pomocí levné mizerné pidikamerky v modelu a protože to bylo na louce bez orientačních bodů, ještě pomocí bílých plastových květináčů (našel jsem doma) a pásma.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhad rychlosti .
PříspěvekNapsal: sob 15.07.2017 8:45 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
OrDa píše:
Já jsem rychlost měřil pomocí levné mizerné pidikamerky v modelu a protože to bylo na louce bez orientačních bodů, ještě pomocí bílých plastových květináčů (našel jsem doma) a pásma.

to by možná za dodržení nějakejch podmínek taky zafungovalo . Něco by se doma i našlo a namířit to kolmo dolů a natáhnout nějakou stuhu na průlety.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhad rychlosti .
PříspěvekNapsal: sob 15.07.2017 22:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.1.2012
Příspěvky: 372
Hele a co takhle místo mávače sehnat dvě kamery, u obou spustit nahrávání ve stejný okamžik a jednu dát na jednu stranu hřiště a druhou na druhou. Buďto položit na zem kolmo vzhůru nebo snímat bokem vzhledem k nějaké referenci(zboku kolmo na plot)
Porovnáním obou záznamů se nechá čas lehce odečíst, než takhle snímat cosi pod úhlem v různých rovinách z jednoho místa. Kamera na modelu by taky mohla trochu zkreslovat pokud nepoletíš poměrně nízko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Odhad rychlosti .
PříspěvekNapsal: ned 16.07.2017 7:22 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
i to by asi šlo, ale pokud poletím rovně, úhel snímání z modelu bude stejný a velká chyba tam nevznikne . Na tý zemi bude nepřesnější asi shodné zapnutí a budou potřeba dva lidi a vidím to jako složitější. navíc ty kamery budou muset být taky přesně položený se svislým záznamem .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz