Reklama

 



Pravidla fóra


Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Albatros
PříspěvekNapsal: ned 03.01.2016 13:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2010
Příspěvky: 245
Bydliště: Bratislava
arkudo píše:
Vedel jsem, ze nechci zadnej Kingtech nebo Jets munts apod., JetCat je klasika s dostupnym servisem v Nemcich.


Čo máš proti Jetmunts? Plánujem ju kupovať.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Albatros
PříspěvekNapsal: ned 03.01.2016 17:08 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.10.2011
Příspěvky: 61
FilipV píše:
Ono to s tou váhou tak úplně není, P120RX má 1500g, H16 má 1600g... Taky jsem se bál, ládoval baterky dopředu. Nakonec jsem je musel šoupnout až k nádržím v těžišti pod kabinou a stejně mám CG o 1 cm vpředu.

Mám 2 x 3000 mAh LiFe na palubu, 5000 mAh 2S LiPo na turbínu a 1x 2100 mAh LiFe na osvětlení. A ta poslední
je až vzadu u turbíny.
Protože jsem ujetej na Albatrosy, byl by tak akorát Albík od Jetlegend, nebo M346 od CModels, přesně na H16.
Místo na to ještě najdu.
Taky by mě bavila P20 nebo Colibri do těch malejch hajzlů, ale cena je jak za H16 8O.
Do čeho budeš dávat toho Franka?


Ahoj,
zeptám se, jaká a kde konkrétně používáte serva na tomto modelu. Budu na příští rok dělat L 159, má velmi podobné rozměry, tak bych uvítal nějakou radu na osazení které funguje , a není zbytečně předimenzované ( drahé)
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Albatros
PříspěvekNapsal: ned 03.01.2016 17:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.8.2013
Příspěvky: 447
Joba píše:

Čo máš proti Jetmunts? Plánujem ju kupovať.


Tak osobne nic. Ale proste bych bral neco osvedceneho co pak i potom treba dobre prodas. Kdyby v cenach byly nejake vyrazne rozdily....ale ony nejsou vubec zadne. Levne turbiny ted delaji polaci jepol.pl


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Albatros
PříspěvekNapsal: ned 03.01.2016 17:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.8.2013
Příspěvky: 447
Telemaster píše:

Ahoj,
zeptám se, jaká a kde konkrétně používáte serva na tomto modelu. Budu na příští rok dělat L 159, má velmi podobné rozměry, tak bych uvítal nějakou radu na osazení které funguje , a není zbytečně předimenzované ( drahé)
Děkuji


Ja mam ve vsech jetech Hitec. Co vim od jet kolegu, pouzivaji take hitec. V MB339budu mit Graupnery kvuli velikosti.


Naposledy upravil arkudo dne ned 03.01.2016 17:17, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Albatros
PříspěvekNapsal: ned 03.01.2016 17:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.8.2013
Příspěvky: 447
FilipV píše:
Ono to s tou váhou tak úplně není, P120RX má 1500g, H16 má 1600g... Taky jsem se bál, ládoval baterky dopředu. Nakonec jsem je musel šoupnout až k nádržím v těžišti pod kabinou a stejně mám CG o 1 cm vpředu.

Mám 2 x 3000 mAh LiFe na palubu, 5000 mAh 2S LiPo na turbínu a 1x 2100 mAh LiFe na osvětlení. A ta poslední
je až vzadu u turbíny.
Protože jsem ujetej na Albatrosy, byl by tak akorát Albík od Jetlegend, nebo M346 od CModels, přesně na H16.
Místo na to ještě najdu.
Taky by mě bavila P20 nebo Colibri do těch malejch hajzlů, ale cena je jak za H16 8O.
Do čeho budeš dávat toho Franka?


S tou vahou mas pravdu. Ja srovnaval s tou moji BF ktera hmoti jen 1200g. Kolibri me tedy nezaujalo. Pisti to a nic z toho.
Jinak BF neni Frank ale opravdu BF turbines.de
Franka bych nechtel, nelibi se mi ani jak to delaj. Je to takovy na kolene. Predchozi typy byly des.
Jinak B100F pujde do MB339 od C&C models. Je to 2x2 metry. Vaha sucha 10,5kg a turbina 13kg bude myslim stacit :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Albatros
PříspěvekNapsal: ned 03.01.2016 17:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.8.2013
Příspěvky: 447
FilipV píše:
Protože jsem ujetej na Albatrosy, byl by tak akorát Albík od Jetlegend, nebo M346 od CModels, přesně na H16.
Místo na to ještě najdu.


Ten co ti prodal L39 ma jednu M346 na prodej...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Albatros
PříspěvekNapsal: ned 03.01.2016 20:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2010
Příspěvky: 731
Bydliště: České Budějovice
Ona ani moc nepadá u všech turbín cena, ale snáž se prodá Jet Cat než KingTech...
I když...dneska se těžko prodává cokoli.
S BF máš pravdu, popletl jsem to, Frank je opravdu divnej.
MB 339 vypadá, že bude oproti L39 školní, hodný éro :lol:
M346 nechám až na příští rok a hlavně bych chtěl nový, voňavý, ne žádnej olítanej krám a to není zadarmo :D

Serva používám také Hitec, v Albíku jsou nějaký kovový Graupnery od předchozího majitele, na směrovce bylo Futaba, to začalo kmitat, tak jsem ho nahradil HS 7954 SH. Výměna byl děs, protože původní bylo na ostro nalepený epoxidem na směrovku. Udělal jsem rámeček aby to nějak vypadalo.
Být tebou, tak na servech opravdu nešetřím, víš sám, že když to servo lehne blbě, je po letadle...ušetřil jsi pár tisíc a rozsekal celou investici. :wink:
Prostě do takovýho letadla to nejlepší, co si můžeš dovolit!

Tady je jeden z nouzáků, tentokrát se neotevřela pravá noha hlavního podvozku:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Albatros
PříspěvekNapsal: ned 03.01.2016 20:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.8.2013
Příspěvky: 447
Tu M346 ma v peknem stavu.

Mas muj obdiv litat v takovy tme. Ja si to u jetu netroufam.
Mozna by bylo lepsi zavrit podvozek a sednout na bricho.
Tak mas zase co delat vid. Hlavne zjisti co je pricinou ze se noha neotevrela.

Jinak ano, MB339 jsem porizoval se zamerem hodneho, lehkeho jetu se kterym budu moct litat kdekoliv i na trave.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Albatros
PříspěvekNapsal: ned 10.01.2016 21:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2010
Příspěvky: 731
Bydliště: České Budějovice
To se mi stalo v září, urazil jsem jen nádrž na konci křídla. To už je spravené. Přemýšlel jsem, že bych sednul na břicho, ale všechen vzduch jsem vyfrcal na pokusy otevřít ho.
Neotevřel se proto, že tam byly větší gumy a trošku jsem je přifoukl a kolo se zaseklo o podvozkovou šachtu.
Díky světlům a zábleskům je to dobře vidět, kdyby to nesvítilo, tak to nejde :D

Dnes jsem vytáhl jen Edge a Focke Wulfa a ten je v tomhle počasí vidět bez světel fakt mizerně. Teď přišla řada na Typhoona, takže už tam kudlám pozičky a přistávací reflektory :lol:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Albatros
PříspěvekNapsal: pon 11.01.2016 0:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.8.2013
Příspěvky: 447
Poridils Eurofightera? Dej sem foto! :-)

Jinak opravdu mas vetsi gumy? Nejsou jen jiz zpuchrele a tim nafukovanim se vytahuji? Mel jsem stejny problem. Napsal jsem do Skymasteru a poslali nove...
Ted kdyz je nafouknu, nemeni tvar.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Albatros
PříspěvekNapsal: pon 11.01.2016 20:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2010
Příspěvky: 731
Bydliště: České Budějovice
Je možný, že to tak bylo, byly hodně měkký a obržděný z betonu. Do skymasteru jsem psal Johnovi,
ani mi neodpověděl. Máš nějakou jinou adresu, komu napsat?
Nakonec jsem je koupil v Dreamworks, ale ty jsou dost tvrdý, ani jsem je nefoukal a samozřejmě ubývají.

Nový jet mám, ale Eurofighter to není, zatím jsem ho dal do skladu a ještě se rozhodnu jak na něj :D .

To, co dělám je warbird, Hawker Typhoon, měl jsem ho v dílně v krabici a nějak jsem nevěděl, jestli jo, nebo ne. Přemýšlel jsem i, že ho prodám, ale dneska nikdo nic nekupuje a zadarmo se mi dát nechtěl.
Pak mi kámoš střelil Saito 220 Zeus, tak to sešroubuju, aby nezahálel :lol:


Přílohy:
20160111_181132[1].jpg
20160111_181132[1].jpg [ 66.28 KiB | Zobrazeno 2831 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Albatros
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 1:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.8.2013
Příspěvky: 447
Co mas jeste za jeta?

Email poslu SZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Albatros
PříspěvekNapsal: čtv 14.04.2016 21:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2010
Příspěvky: 731
Bydliště: České Budějovice
Arkudo, nepřijde mi to přínosné, nepoužívám Jeti, lítám JR Propo.
Změříš si kolik to letí, jinak to stejně nemůžeš sledovat, nemá hlasový výstup, dá se nastavit několik tónů.
Ve vlečné používám vario, abych neklesal, když už to skoro nevidíš a výškoměr, mám na 500 a 600m, to je obvykle vykládám, podle viditelnosti. Tam je to přínos.
Samozřejmě napětí pohonných aku s alarmama mám všude.To je parádní věc, u žádného letadla nemám BEC, buď je tam 2S LiFe, pokud stavím nové éro, dávám HV rozvod na 2S LiPo.
Rychloměr není mezi důležitými informacemi u modelu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Albatros
PříspěvekNapsal: čtv 14.04.2016 21:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2010
Příspěvky: 731
Bydliště: České Budějovice
Chtěl jsem jet do Czech Heaven, ale mám to trošku rozesraný. Při posledním letu minulý týden se mi otevřela klapka, na zádech a poměrně nízko, během okamžiku se zase vrátila, ale stejně jsem si šel vyměnit trencle :lol:
Zjistil jsem, že se mi utrhl svazek z držáku a prošoupalo ho roztočené kolo zataženého podvozku, tak jsem to všechno vytrhal a udělal nový rozvod.
Potom jsem si nechtěně smazal celý letadlo z rádia, takže to asi do víkendu stihnu, ale budu to znovu zalítávat a to nedělám rád mezi spoustou lidí.
Nebo jinak, lidi mi nevadí, ale domovské letiště znáš a víš, kam sednout v případě průseru :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Albatros
PříspěvekNapsal: čtv 14.04.2016 23:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.8.2013
Příspěvky: 447
Chci to kvuli padovce. Myslim ze to se u jeta hodi vzdycky. Nevim jaky ma funkce jeti ale myslim ze nastaveni padovky ano. Hlasove take ano.
Mereni tlaku v podvozku je dobry ale kdyz ti vzduch unikne stejne podvozek nedostanes ven. Unik pokud vznikne bude tak rychlej ze si myslim na to jednotka nestihne zareagovat a podvozek se stejne nevysune. Mam na jinym jetu podvozek JETA1 a ten ma pruziny takze pri uniku vzduchu se sam otevre.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz