px


Pravidla fóra


Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: pon 07.09.2015 15:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2011
Příspěvky: 462
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
To právě vůbec ne. Pokud to dobře postavíš, což ani jinak nejde, tak to lítá samo. Chce to trochu švih při odhodu šikmo hore, a pak je vyhráno. A dodržet těžiště. Já byl zvyklej na tu malou mrchu od Robbe (Skyangel) a ta šla lehce z ruky spodem. Albík je větší a chlupatej, tak musí jít vrchem. Při záletu jsem byl překvapenej, že to lítá jako věroň. Někdo si taky dělá čumák magnet, aby při pádu odpadl. Já to mám na pevno a doporučuju dio spodní části pod kabinu ještě vlepit dvě 2mm uhlík kulatiny na obě strany. Ten pásek co k tomu je je málo a při píchanci se odlomí předek. S uhlíkem to drží jak bejk a jen tmelim špičku, když si blbě sedne do drnu.

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: pon 07.09.2015 16:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.7.2013
Příspěvky: 405
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Taky sem si to myslel , že to bude třeba vyztužit. Čumák je dlouhej a bude náchylnej na tvrdí přistání.Takovou chyby jsem udělal se Zlínem od Šad model. Furt se mi to lámalo před podvozkem.Prvně proto že jsem neika a když už jsem ho zkrotil , tak to bylo tolikrát slepovaný , že to stálo za prd.Ještě že jsi napsal že tam mám dát kulatinu uhlík , všude cpu pásky a zapomínám že je taky něco jinýho.....


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: pon 07.09.2015 19:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2010
Příspěvky: 731
Bydliště: České Budějovice
Na pohonu se vyplatí šetřit nejméně, dá se přendat i do jiného letadla, ale když nemá výkon....tak většinou někde špatně skončí. Na půl plynu se dá lítat vždycky a to je třeba si pamatovat :!:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: ned 11.10.2015 17:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.7.2013
Příspěvky: 405
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Tak mám všechno pohromadě a pomalu začnu stavět. Dnes jsem vyztužil křídla. Ale mám trochu problém.Kam vlastně patří to dmychadlo.Jen tak jsem to zkoušel,ale nikam nepasuje...? Kdyby jste někdo měl foto ze stavby,bylo by to super. Já mám vždycky problémy s rozmístěním elekroniky a tak . Všechno co stavim , mám těžký na prdel :roll: Jo a taky se mi zdá to vzepětí nějak velký , nebo se pletu? Díky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: pon 12.10.2015 19:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2011
Příspěvky: 462
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Stáhni si návod u Mašíka na stránkách. Podle toho se nechá dělat oboje éra 29 i 39. Jinak já si to slepil izolepou na sucho a rozvrhnul , aby bylo těžiště +/- ok. Vzepětí jsem dělal podle fotek, mírný.

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: úte 13.10.2015 7:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.4.2007
Příspěvky: 4253
Bydliště: Pardubice
Wirda píše:
Stáhni si návod u Mašíka na stránkách. Podle toho se nechá dělat oboje éra 29 i 39.

Nemělo tam být 159 i 39? Delfína bych bral, ale nikde jsem ho u nás neviděl


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: úte 13.10.2015 16:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2011
Příspěvky: 462
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Jo sorry, sem to spletl.

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: úte 13.10.2015 16:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.4.2007
Příspěvky: 4253
Bydliště: Pardubice
Wirda píše:
Jo sorry, sem to spletl.

To mne teda mrzí. Delfín by se mi líbil a už jsem se radoval, že ho LM třeba začal vyrábět či co. Ono se asi nikomu moc nechce, pro sací ústrojí v kořenu křídla ...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: úte 13.10.2015 19:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2011
Příspěvky: 462
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Ale šikovní kluci si to dokážou vytesat z extruďáku. Já ale mezi ně nepatřím :lol:

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2015 14:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.7.2013
Příspěvky: 405
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Zítra se na to vrhnu , snad...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2015 15:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2011
Příspěvky: 462
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
co že jsi vlastně koupil za edf?

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: ned 18.10.2015 8:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.7.2013
Příspěvky: 405
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
koupil jsem tohle http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _64mm.html a http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _64mm.html snad to bude fungovat....


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: ned 18.10.2015 9:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2011
Příspěvky: 462
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
uvidíš no. Prvně něž to osadíš, tak se to pokus co nejlíp vyvážit a určitě bych doporučil udělat hladkou výtokovou rouru. Běžné dostupný plastový obal na A4 postačí. Ona i čtvrtka bude lepší, než chlupatý epp. Pokud ten pohon dá 500g tahu, tak to bude lítat hezky.

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: ned 18.10.2015 9:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.7.2013
Příspěvky: 405
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Jo to udělám , mám na všelijakejch folií dost. A jestli si myslel vyvážit model , tak to jo , ale jestli dmychadlo , tak to neumim.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: L39 LM model na 50mm
PříspěvekNapsal: ned 18.10.2015 10:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2011
Příspěvky: 462
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Jistě že jsem myslel dmychadlo. Nic na tom není. Je to jen sdlouhavý. Osaď motor do pláště dmychadla, pak nasaď unašeč a jeho otáčením zjisti, kde to vibruje nejmíň. Tu polohu si označ vůči motoru fixem. Otáčky na ladění nejideálnější jsou v 1/3 plynu. Potom to samý udělej s rotorem. Nasaď a zkoušej najít polohu, kdy to vibruje nejmíň, označ,utáhni. No a potom už jen hledáš. Já používám silnější pásku, třeba gapu. Ustřihneš 1x1 cm a vleopíš za jeden list a pozoruješ. Tahle obejdeš celý rotor jen tím jedním páskem, musíš ho vždy sloupnout, až najdeš polohu, kdy to vibruje míň.Třeba bude třeba menší kousek. To poznáš, co to chce. No a zkusíš dát zase kousek a opět zkusíš a tak dokola. Až se ti bude zdát, že už to líp nejde, že když přidáš milimetr, nebo ubereš, je to horší, tak zkus přikládat malé kousky třeba kontra, nabo na levou a pravou stranu... Zkrátka je to pakec zkoušení, ale vyplatí se. Já nemám rád, když je to jak vibrátor. Abych to dokončil. Pokud je rotor uvnitř dutý, ta každý ten kousek lep dovnitř, tam ti neodlítne.Dělám z nich malé ruličky lepící stranou ven. Nebo se to nechá nahrubo odladit páskou a potom ke kořenu listu kapat lepidlo a aktivovat. Já dávám jen pásku. Tu případně hnedle vindám peanem a nemusím odbrušovat lepidlo. Nikdy se to asi nepovede uplně, jako na dynamický vyvažovačce, ale nechá se to hodně vylepšit. Mě dmychadla projdou malou rezonancí kolem 1/4 plyn a pak je klid a jen to šustí. Ideálně si to dej na sucho do toho dílu, kde bude. Trup slouží jako zesilovač vibrací. To co se ti v ruce zdá good je v trupu strašný.
good luck :D

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz