Hoki, podívej se. Nevím jestli je něco lehčího na stavbu. Snad něco no name bez konkrétního vzhledu.
Postavil jsem vlastně tři verze.
První se moc nepodařil. I když taky letěl. Tam už byla váha moc. Stavební polyš a na tom balsa, Spolu s vytmelením a barvou už na ten pohon moc.
Druhej byl extrudovanej a na exponovaných místech lepicí papírová páska. Ten s tím pohonem už lítá u kolegy. Je to ale háklivý na poškození.
U obou jde vzduch trupem a křídla jsou na uhl. trubkách. Nic náročnýho.
Ten třetí je zase st. polyš a laminát. Tady už je jinej pohon a laminát. nohavice na nasávání. Usazení křídla náročnější, ale zas né tolik. Ve výsledku EDF za litr, baterka 5200 4S za 1600,00.
A teď jsem se pustil do další verze. Ta bude konstrukční. Jestli bude lehčí se uvidí, ale já věřím, že jo. Mám totiž hotovej drak na Spita v 1700 mm a ten váží 1,5 Kg. Tak snad se můj předpoklad potvrdí.
A katapultu se nemusíš bát. Tady je snad druhej start s IL-2. A tam nemůžeš ani s motorem.
viewtopic.php?f=119&t=74468Momentálně má podklady na toho polyš. jeden kolega z Kladna. A Letovice zas nejsou tak daleko na studijní vejlet. Takže pokud bys měl zájem, radši už do SZ.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.