Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 17.03.2017 16:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Díky, když tak se ozvu. Pro mě ani není problém ta konstrukce, ale ta část s řídící jednotkou, GPS atd... furt se bráním tomu "namočit" se do další oblasti kde se něco flashuje, kalibruje, nastavuje... ale asi se tomu holt nevyhnu :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 17.03.2017 17:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4661
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
V tom pripade se podivej na http://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.a ... cislo=3097 , nastavovani je dost jednoduche a odhazovaci servo muzes zapojit misto podvozku nebo gimbalu :-) Kdyz to bude podvozek tak ti ho mozna odhodi sam po sklesani do 5m pri pristani. Jako ze kdyby jsi zapomel :-D

Je to o neco drazsi nez klon Pixhawku (zalezi co presne clovek koupi) a umi to min veci ale to co potrebuje normalni clovek to dela a je to jednoduche na zapojeni i nastaveni.

Nema to teda open source firmware ale predpokladam ze ty nejsi clovek co by se v tom hrabal a pripojoval k tomu vsechno mozne i nemozne jako ja :-D

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 17.03.2017 17:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Díky za tip, mrknu na to!

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 17.03.2017 21:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 1051
Bydliště: Rakovnik
Tipnul bych, že by to mělo jít. Otázkou zůstává míra stability koptéry. Za 3D akrobata sice lze větroně taky pověsit, ale za hodného samoletícího hornoplocha, tam není není čeho se bát.
Takže otázka mířící na programátory "stability" koptér je, zda jsou tak dobří, že jejich SW ve spolupráci s danými motory a regly takovýhle pokus (zdvihání větroně koptérou) ustojí. Protože koptéra bez gyr o stabilitě vůbec neví.

_________________
Jardah


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 17.03.2017 22:01 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2016
Příspěvky: 99
Bydliště: LMK Krásná
Osobní poznatek ke stabilitě koptery se závěsem: jednou jsem chtěl dětem udělat radost a jal jsem se jím P3A doručit asi 50g žvýkačky v krabičce. Krabičku jsem nabodl na drátěný háček vzlétnu jsem s P3A a zavěsil jsem krabičku přes cca 40cm dlouhý provázek za nohu(zapnuty byly všechny podpůrné stabilizační systémy koptery). V momentě zavěšení, začal kopter tolik vibrovat, že s ním let nebyl možný. Háček jsem odvěsil z nohy a pověsil jsem ho do těžiště na ochranu závěsu kamery a opět stejný problém. Foukal mírný vítr, který krabičku rozkmitával, ale nejvíce jí rozkmitával větrný vír od vrtulových listů. Žvýkačky jsem předal osobně, ale nedalo mi to. Tak jsem stejnou krabičku s 50g izolepou přilepil k noze a bylo po problému. Mohl jsem dělat nějakou chybu v závesu ale z provedených pokusů usuzuji, že zavěšení bude kritické pro rovnováhu koptery. Pokud by se model na kopteru nehoupal myslím, že by shoz modelu šlo uskutečnit.

_________________
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 17.03.2017 23:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Kamarád zkoušel vytáhnout mého 1m větroně s Rex550
Jsem bez větroně a on bez listů :D

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.03.2017 8:37 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
jardah62 píše:
Takže otázka mířící na programátory "stability" koptér je, zda jsou tak dobří, že jejich SW ve spolupráci s danými motory a regly takovýhle pokus (zdvihání větroně koptérou) ustojí. Protože koptéra bez gyr o stabilitě vůbec neví.


souhlas.
bude asi rozhodovat i délka zavěšení a váhové poměry coptery a letadla.
Faktem je, že coptera si poradí s gimbalem a poměrně těžkým foťákem .
otázka taky je, jestli by nebylo dobrý využít gps .
umím si představit vynést model kolmo vzhůru, zavěšený na delším závěsu za ocas a poté ho pustit a po chvilce odpojit závěs od coptery.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.03.2017 9:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2014
Příspěvky: 464
Bydliště: Kostomlaty pod Milešovkou
zkusil bych spíše psa..ten alespoň nemá vrtule (tedy většinou)
(nápad s ponorkou jsem zavrhl kvůli vrtuli)

_________________
Sdružení letců Českého středohoří


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.03.2017 11:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3871
Poznámka k té stabilitě - narazil jsem na starší článek, kdy se vlekaly modely pod RC vrtulníkem. A oni to tehdy řešili tak, že pod vrtulníkem byla taková hrazdička a větroň byl ve své podstatě opravdu vlekán aerodynamicky, ne "surově tažen svisle". Stoupalo se tedy stoupavou spirálou, dovolím si tvrdit, že s copterem by to bylo taktéž bez potíží, dokonce by to u některých jednotek šlo opět automatizovat.
Ona se intuitivně zdá jednodušší ta varianta kdy to "visí jako náklad", ale v reálu to možná bude trochu jinak.

K tomu případu s balíčkem žvýkaček - to se mi nějak nezdá a zavání mi to spíš nějaký specifickým nastavením Phantoma. Sám jsem podobnou zátěž v závěsu zkoušel pod klonem TBS discovery a chovalo se to naprosto pohodově.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.03.2017 11:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Teď jsem viděl jen na mobilu jak někdo táhnul nahoru kluzáka koptérou v Nesvačilech a stoipalo jim to hezky a klidně.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.03.2017 13:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4661
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Toto pouziva APM software bezici na Raspi2 s deskou Navio ale co vim tak je to z hledista stabilizace stejne jako normalni Pixhawk



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Druha moznost je toto ale tady bych mel strach co to bude delat s vrtulovym proudem. Mozna by se to dalo pouzit pokud by clovek udelalal custom stroj ktery bude mit vrtule mimo kridla podveseneho kluzaku aby nedochazelo ke zpetnemu odrazu vzduchu.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.03.2017 19:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.10.2012
Příspěvky: 46
U velkých strojů to také jde MIL Mi-4 a LF-107 Luňák v roce 1957 a 1958 na leteckém dnu:


Přílohy:
helo3313.jpg
helo3313.jpg [ 71.77 KiB | Zobrazeno 821 krát ]
helo3317.jpg
helo3317.jpg [ 134.19 KiB | Zobrazeno 821 krát ]
helo3318.jpg
helo3318.jpg [ 133.06 KiB | Zobrazeno 821 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.03.2017 20:02 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Díky - velmi zajímavé! :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 19.03.2017 22:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2009
Příspěvky: 437
Bydliště: Hodonín
Ahoj,

zeptám se takto - musí být větroň zavěšený na laně? Co kdyby byl pověšený napevno v těžišti přímo na mechanickém držáku na nohách koptéry.
Odpadá vliv mávání vlečeného modelu na šňůře a koptéra s modelem je jeden "pevný" celek.
Po vynesení se model jednoduše odhodí a nemáš starosti s motáním šnůry.
Zdravím
P.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.03.2017 9:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4661
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
problem je v tom ze kdyz je na nohach coptery tak bude mrsit vrtulovy proud. A to dovede copter rozhodit vyrazne brutalnejs nez lano. Ja si jednou zkusil pridelat na konce nohou dve pet flasky jako nouzove plovaky. Copter prakticky nebyl schopen letu a to ty flasky bylo 20cm pod vrtulema a bokem.

Jak jsem psal vejs - slo by to za predpokladu ze udelas stroj tak aby vetron nezasahoval do proudu vzduchu. Podobne jako jsou quady ktere maji kridla a sklopne vrtule.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz