Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 29.12.2016 20:33 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.12.2016
Příspěvky: 4
Bydliště: Hradec Králové/Praha
Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně servisu po nehodě. Při natáčení s Phantom 3 Standard vzal kvadrokoptéru vítr a fouknul jí do korun stromů a samozřejmě následoval pád (10-15 metrů) - stalo se, s tím teď už nic neudělám. Po pádu jsem jí prohlédl - praskl jeden roh závěsu gimbalu (jen plast, myslím že by se dal slepit), jedno rameno gimbalu se lehce ohnulo (nepřijde mi, že by to nějak extra vadilo - kamera je prostě o kousek vyosená) a poté se přetrhl flexi kabel vedoucí ke kameře.

Stroj jde normálně zapnout, dokonce připojit k ovládání a létat v ATTI režimu (bez GPS). Na ovládání normálně reaguje, a při naklánění v ruce normálně vyrovnává svojí polohu atd - nezdá se, že by se v ní něco dalšího pokazilo. Nedaří se mi však připojit koptéru k original DJI aplikaci. Stále hlási "Disconnected"

Může mít přetržení flexi kabelu něco společného s přijmem signálu do telefonu resp. aplikace? A druhý dotaz - máte někdo zkušenosti s opravami? Má cenu dávat kvadrokoptéru do servisu? Mám nějaké zkušenosti s opravami Iphonů, takže si myslím, že bych podle videa na youtube flexi kábel vyměnit zvládl.

Popř. máte nějaké zkušenosti a můžete doporučit nějaký servis v Praze? Nechci dát za opravu 8-10 tisíc, když novou můžu koupit za 12 000,- a starou prodat na ND za 5000,-.

Děkuji předem za veškeré odpovědi a rady.


Přílohy:
Poznámka: Zde je vidět prasklý závěs a poloha praskliny flexi kabelu
IMG_0022.jpg
IMG_0022.jpg [ 38.89 KiB | Zobrazeno 1694 krát ]
Poznámka: Vyosení kamery
IMG_0023.jpg
IMG_0023.jpg [ 42.17 KiB | Zobrazeno 1694 krát ]
Poznámka: Detail trhliny flexi kabelu
IMG_0024.jpg
IMG_0024.jpg [ 45.14 KiB | Zobrazeno 1694 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.12.2016 21:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 253
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
Když máš přetržený (natržený) flexi pásek tak nejde obraz z kamery do gimbalu kde je vysílač wifi. To pak hlásí disconnected.
Jestli se mýlím, tak se omlouvám.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.12.2016 0:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 253
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
http://www.ebay.co.uk/itm/Professional- ... SwcUBYMqTC

Třeba tuto sadu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.12.2016 10:33 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.12.2016
Příspěvky: 4
Bydliště: Hradec Králové/Praha
Díky za odpověď - zajedu tedy koupit originál flex a zkusím ho vyměnit.

Jen ještě upřesnění - je normální, že kamera po zapnutí a připojení k RC nestabilizuje? Předpokládám, že to je také spojené s přetrženým flex kabelem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.12.2016 10:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Snímač polohy (akcelerometr) je nejspíš součástí kamery. Pokud je kabel přetržený, nemá řídící jednotka informaci o poloze kamery a nemůže tedy stabilizovat.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.12.2016 11:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 253
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
Pásek přenáší ovládání gimbalu i přenos videa z kamery. Na mobilu potom žádný živý obraz, jen aplikace s hlaskou disconnected.
Já to mám na Xiru s GoPro podobně, živý obraz s disconnected. GoPro je pro Xiro "thirth party" a tak aplikaci pro GoPro neadaptovali.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.12.2016 12:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.7.2015
Příspěvky: 201
To ohlé rameno gimbalu nebude ideální. Gimbal by měl být vyvážený a takto má posunuté těžiště. Může se stát, že bude motor gimbalu přetížený a nebude mít dost síly aby takto posunutou kameru vubec ustabilizoval. V lepším připadě se bude přehřívat a nic se nestane v horším může i shořet


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.12.2016 12:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.12.2016
Příspěvky: 4
Bydliště: Hradec Králové/Praha
Ing.Robinsson píše:
To ohlé rameno gimbalu nebude ideální. Gimbal by měl být vyvážený a takto má posunuté těžiště. Může se stát, že bude motor gimbalu přetížený a nebude mít dost síly aby takto posunutou kameru vubec ustabilizoval. V lepším připadě se bude přehřívat a nic se nestane v horším může i shořet


Rameno plánuji samozřejmě vyměnit, ale jelikož v něm není žádná elektronika, tak se nebojím objednat ho z ebay/aliexpress, což může pár týdnů trvat.

EDIT: Například toto

https://www.aliexpress.com/item/DJI-Pha ... 8daa28a516


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.01.2017 21:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.12.2016
Příspěvky: 4
Bydliště: Hradec Králové/Praha
Tak jsem vyměnil flex kabel, kamera začla stabilizovat, ale asi je špatný i jeden motor gimbalu - snaží se vyrovnávat, ale nedaří se a vydává strašný rachot.

Ani v přenosu do telefonu to nepomohlo - stále jen disconnected :/

Zkusil jsem stáhnout jinou aplikaci (Airnest), ta sice kvadrokoptéru najde, ale hlásí, že nemá GPS a ani mi nedovolí ji nijak jinak ovládat. Obraz kamery také neukazuje. Není v těle kvadro vysílač, který by mohl být zničen pádem? Jinak se nedokážu odůvodnit, proč se stále nedaří připojit obraz i po výměně flexi kabelu.

Nevíte čím by mohl být zapříčiněn ten (ne) přenos obrazu?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.02.2017 21:08 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 1.2.2016
Příspěvky: 37
S těmi opravami kamery u Phantom 3 Standard nebo u jakéhokoliv jiného P3 je celkem problém. Standardně odejde flexi kabel, který se aktuálně velmi špatně shání. Pokud už se sežene takový, který je ok, není pořád zaručena funkčnost. Těžko se pak závada nachází a málokdo se do této opravy chce pouštět. Pokud už se do toho někdo pustí nebo to dáte autorizovanému servisu, řekne si za opravu nestkutečné peníze, že se to skoro ani nevyplatí. Nová kamera třeba pro P3 professional stojí v ČR asi 11k, což je úplně nesmyslná cena. Jedna varianta je pak horší než druhá...

Máte jistotu, že ten flexi kabel je opravdu v pořádku? Jinak přeju, abyste na závadu přišel.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz