Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 11.09.2017 21:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Amper píše:
Stabilize mod nijak nestabilizuje vejsku takze ano, muze se takto chovat. Jinak by byl Alt Hold zbytecny :-)

Vibrace vypadaj ok, to ze copter nedrzi vysku ve stabu jinak nez manualne je normal. Stejne tak ti nebude v Alt-hold drzet pozici, na to musis mit Loiter/PosHold mody


Myslel jsem, ze na volny let tu je Acro mode, Stabilize bude +/- drzet vysku, Alt Hold ji drzi presne, atd. Dival jsem se na spoustu videi se Stabilize mode a tam to taky tolik nekolisalo - mozna zkusenost ridice. Tak jsem zase moudrejsi. Althold je ten spravny mod pro me :)

Casem jsem hodim alespon zakladni parametry copteru.
Diky.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 12.09.2017 6:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Stabilize nedrzi vejsku ale drzi copter v rovine horizontu. Acro nedrzi ani v horizontu a jak stroj naklonis tak zustane

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 20:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Zdravim,

mam dalsi problem, a to pri Battery failsafe, kdy stroj klesa hrozne rychle a dopad je velmy tvrdy (uz jsem parkrat lepil gimbal)

https://i.imgur.com/HFR63mE.png
ALT
https://i.imgur.com/y3IGpgL.png
CURR.Volt
https://i.imgur.com/joMiZM6.png

Muze to byt slabou baterii, kdy jde napeti ke konci letu rychle dolu? Dela mi to u obou baterii - 5000mAh a 8000mAH, 20-30C? Po zmereni v baterii ale zustane cca 10% rezervy

A dle logu to vypada, ze controler jednoduse pusti prislis plyn. Pri Radio failsafe copter pristane bez problemu. Sestupove rychlosti jsem nemenil
https://i.imgur.com/Hq6iILc.png

A taky mi dost casto vypadava radiovy signal, a to i na kratke vzdalenosti horizontalne, napr. 20m. Naopak jsem zkousel vyskovy test a tam to dalo i 250m, mozna by sel i vys.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 7:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Podle grafu napeti je jasne ze mas blbe nastaveny failsafe. Pises ze litas se dvema aku ruzne kapacity. To pri kazdem letu menis nastaveni copteru ? Tech 800mAh rezervy se pocita z kapacity kterou mas nastavenou v copteru v polozce Battery Capacity na strance s kalibraci power modulu (http://ardupilot.org/copter/docs/common ... anner.html)

Proste copter by za letu nemel dostat napeti baterky pod 3.2V na clanek tj. 12.8V celkem. Pak uz jde napeti brutalne dolu (vidis to na svem grafu) a akorat znicis rychle baterku. Navic mas nastaveno "RTL" takze copter by se snazil letet domu (na coz mu nevystaci aku takze udela spravne rozhodnuti a pokusi se pristat a tim minimalizovat skody ktere delas jako uzivatel :-D )
Vsimni si udaje v grafu plynu - on prida plyn protoze se pokousi stoupat do preletove RTL vejsky a uz nema kam. Proste napeti aku je moc nizke. No a pak uz to jde dolu protoze kde nic neni ani jednotka nebere. Spravne to detekuje a snazi se jen korigovat klesani tak aby jsi sednul tvrde ale rizene.

Takze za mne :
- dat si na vysilac pipak na 10 minut a az zapipa tak se zacit vracet zpet a 12 minute uz sedet na zemi
- zkontrolovat zda vybrana kapacita odpovida napeti - muze ti podmerovat proudove cidlo a podhodnocovat odebranou kapacitu, podivej se zda mas ve 12 minute vybrano cca 98% kapacity aku
- nastavit spravne kapacitu aku a kontrolu napeti baterky tak aby jsi mel dostatecnou rezervu.
- nastavit si na failsafe Land (a nebo RTL ale s vyrazne vetsi rezervou)

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 7:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
boxi22 píše:
A taky mi dost casto vypadava radiovy signal, a to i na kratke vzdalenosti horizontalne, napr. 20m. Naopak jsem zkousel vyskovy test a tam to dalo i 250m, mozna by sel i vys.


To rozhodne neni normalni - co mas za vysilac, prijimac a jak ho mas umisteny na coptere ?

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 10:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Diky za nazor.

Zrovna v pripade viz nize copter visel na miste a nemel potrebu se nikam vracet (RTL). To posledni pridani plynu nastalo az po tvrdem dopadu na zem, kdyz se copter neprevratil, a pote se jeste tak 10cm vznest a znovu pristal.

Prikladam jiny log:

https://i.imgur.com/ZBOU3km.png
https://i.imgur.com/01thTnN.png
https://i.imgur.com/vWKWBtP.png

Podle grafu controleru - mam to chapat tak, ze pokud po pridani plynu copter nejde nahoru, po par vterinach ten plyn proste pusti?


Amper píše:
Podle grafu napeti je jasne ze mas blbe nastaveny failsafe. Pises ze litas se dvema aku ruzne kapacity. To pri kazdem letu menis nastaveni copteru ? Tech 800mAh rezervy se pocita z kapacity kterou mas nastavenou v copteru v polozce Battery Capacity na strance s kalibraci power modulu (http://ardupilot.org/copter/docs/common ... anner.html)

Proste copter by za letu nemel dostat napeti baterky pod 3.2V na clanek tj. 12.8V celkem. Pak uz jde napeti brutalne dolu (vidis to na svem grafu) a akorat znicis rychle baterku. Navic mas nastaveno "RTL" takze copter by se snazil letet domu (na coz mu nevystaci aku takze udela spravne rozhodnuti a pokusi se pristat a tim minimalizovat skody ktere delas jako uzivatel :-D )
Vsimni si udaje v grafu plynu - on prida plyn protoze se pokousi stoupat do preletove RTL vejsky a uz nema kam. Proste napeti aku je moc nizke. No a pak uz to jde dolu protoze kde nic neni ani jednotka nebere. Spravne to detekuje a snazi se jen korigovat klesani tak aby jsi sednul tvrde ale rizene.

Takze za mne :
- dat si na vysilac pipak na 10 minut a az zapipa tak se zacit vracet zpet a 12 minute uz sedet na zemi
- zkontrolovat zda vybrana kapacita odpovida napeti - muze ti podmerovat proudove cidlo a podhodnocovat odebranou kapacitu, podivej se zda mas ve 12 minute vybrano cca 98% kapacity aku
- nastavit spravne kapacitu aku a kontrolu napeti baterky tak aby jsi mel dostatecnou rezervu.
- nastavit si na failsafe Land (a nebo RTL ale s vyrazne vetsi rezervou)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 10:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Vysilac Turnigy 9x s prijimacem Turnigy 9X8C-V2.
Umisteni na opacnem konci wifi modulu:

https://i.imgur.com/ctIWPww.jpg
https://i.imgur.com/LppMzQQ.jpg

Ta antena dole je od FPV vysilace, ktery ale neni vetsinou pripojeny (v pripade problemu se ztratou signalu)

Amper píše:

To rozhodne neni normalni - co mas za vysilac, prijimac a jak ho mas umisteny na coptere ?


Naposledy upravil boxi22 dne pon 02.10.2017 10:52, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 10:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
boxi22 píše:
Podle grafu controleru - mam to chapat tak, ze pokud po pridani plynu copter nejde nahoru, po par vterinach ten plyn proste pusti?


podivej se na https://imgur.com/vWKWBtP , je videt ze motory sly na plnej kotel ale napeti mas tak nizko ze to proste nestaci. Nevim co resis, proste litas moc dlouho a to co je v baterkach pri pokusu o pristani je proste malo na zachovani rozumne sestupove rychlosti.

K tomu co pises - asi jsem se spatne vyjadril. On ho nepusti ale snazi se stabilizovat takze nemuze valit na uplne 100% plynu (jinak by nemel prostor pro regulaci). Neni to tak ze by se na to vyprdnul.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 10:44 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
boxi22 píše:
Ta antena dole je od FPV vysilace, ktery ale neni vetsinou pripojeny (v pripade problemu se ztratou signalu)


Nejak nevidim anteny od RC. Mas je v 90 stupnovem uhlu a nemas je nahodou nekde utopene mezi uhlikovyma platama nebo tak neco ? Uhlik je vodivy a radiove vlny skrz nej prochazi blbe

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 11:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Mas pravdu, az kdyz si dam grafy pres sebe vidim, ze to klesa uz pri plnem plynu. Myslel jsem, ze to vyklesa az s poklesem plynu:

https://i.imgur.com/81d0j9o.png


Amper píše:

podivej se na https://imgur.com/vWKWBtP , je videt ze motory sly na plnej kotel ale napeti mas tak nizko ze to proste nestaci. Nevim co resis, proste litas moc dlouho a to co je v baterkach pri pokusu o pristani je proste malo na zachovani rozumne sestupove rychlosti.

K tomu co pises - asi jsem se spatne vyjadril. On ho nepusti ale snazi se stabilizovat takze nemuze valit na uplne 100% plynu (jinak by nemel prostor pro regulaci). Neni to tak ze by se na to vyprdnul.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 11:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
To oranzove je antena:

https://i.imgur.com/T8to1QD.jpg


Amper píše:

Nejak nevidim anteny od RC. Mas je v 90 stupnovem uhlu a nemas je nahodou nekde utopene mezi uhlikovyma platama nebo tak neco ? Uhlik je vodivy a radiove vlny skrz nej prochazi blbe


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 11:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
to ma jen jednu antenu ? Zkus zmenit jeji pozici - dat ji kolmo nahoru nebo naopak dolu pod stroj. Rozhodne bych ji dal kus od toho uhli

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 13:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Diky za rady, zkusim antenu narovnat.

Amper píše:
to ma jen jednu antenu ? Zkus zmenit jeji pozici - dat ji kolmo nahoru nebo naopak dolu pod stroj. Rozhodne bych ji dal kus od toho uhli


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.10.2017 19:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Taky jsem si zaktualizoval firmware nabijecky, mel jsem vzdycky druhy clanek nabity o cca 10-15% mene nez zbytek. Mozna to prispiva k problemu tak rychleho poklesu napeti.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 7:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
boxi22 píše:
Taky jsem si zaktualizoval firmware nabijecky, mel jsem vzdycky druhy clanek nabity o cca 10-15% mene nez zbytek. Mozna to prispiva k problemu tak rychleho poklesu napeti.


nemyslim, to jen ten druhy clanek dostaval mnohem vic na zadek. Smir se s tim ze musis letat o par minut kratsi dobu. Pokud chces letat dlouho a neresit podobne problemy tak zahod modelarskou copteru a kup si Mavic. To jen zapnes a letis. Az je to pekelna nuda....

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz