Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 17:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Ten stroj musí letět, aby jednotka správně fungovala. Takové zkoušení "naprázdno" je na nic.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 18:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
pockej ty to mas bez vrtuli ? To se tady resi snad 5x do mesice (i kdyz ted spis s 250tkama)

Takze ano, Pixhawk ti posila do motoru plnej plyn. A dela to spravne protoze :

- ty reknes ze chces "nahoru"
- pixhawk prida trochu plynu
- podle senzoru zjisti ze nikam neleti
- rekne si "aha, je to tezkej stroj"
- a prida vic
- jenze bez vrtuli furt nikam neleti
- no a tak pridava a pridava a pridava...........

Takze toho Pixhawka klidne vyhod z okna ale pocitej s tim ze uplne stejne se ti bude chovat libovolna jednotka vcetne Wookonga za X desitek tisic.

a musim teda rict ze ted uz souhlasim s Jozou sarkasticky ze todle je opravdu setreni na pravem miste :-D Kdyby jsi si totiz koupil vrtule tak by jsi zjistil ze to vsechno funguje mnohem lepe :-D

Jedna rada - pokud mas strach a nechces to pustit jen tak - muzes si udelat stand jako jsem si udelal ja. Vemes hlinikovej profil z Bauxxx, pridelas ho k drevenemu prknu na zemi ktere zatiziz (dlazba, stare aku atd...). Na konci profilu das napric sroub. Na copter das jeden, dva bindery a navliknes ho na tu tyc. Ziskas tim "hopsatko pro copter" - copter po te tyci bude moct jezdit nahoru/dolu, otacet se a i delat mirne naklony. Utect nemuze protoze nahore je ten pricnej sroub. Pokud je binder nahore a dole (napr. na podvozku) tak se copter ani nemuze prevratit. Pro incialni setup to staci.

Pak stejne musis do vzduchu - ve vejsce mene nez metr pusobi prizemni efekt a pokud se budes snazit udrzet copter ve vejsce 20cm tak akorat zbuchnes, je to jak kdyz jsi na gumovem mici. Musis trochu pridat a vyskocit treba do metru a pul. Tam pak uvidis. Jen v pripade ze ti zacne copter vibrovat/oscilovat tak stahni plyn a dej vedet. To jsou blbe PIDy

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 19:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
kdyz se podivas na video co jsem daval sem : viewtopic.php?f=131&t=79488&start=60 tak je presne videt ten prizemni efekt. Copter se po startu v nizke vejsce nakloni a pak se jakoby zhoupne. To je normalni - hexy to delaj vic nez quady, nizkej podvozek to dela vic nez vysokej ale je to bezne.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 20:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Ok chlapi, stacilo rict, ze je to takto normalni. Uz jsem s tim letel a prave mi to prislo hrozne citlive, tezko jsem to udzel na jedne hladine (http://boxi.cz/video/Untitled.mp4). Asi musim trochu potrenovat. Pro info - letova hmotnost cca 2kg, jeste tam planuju gimbal s gopro.

Mam jeste jeden problem - nechyta se mi GPS (pockal jsem minutu - dve). Jak dlouho by mohlo trvat, nez se chyti?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.08.2017 21:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Kazdopadne diky vsech za rady!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2017 8:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ad GPS - pri prvnim powerup resp. po dlouhe dobe to je dost dlouho. 2 minuty stacit nemusi a mezi barakama to bude jeste delsi. Mimochodem - to misto pro zalet me neprijde zrovna 2x ideal. Je velke riziko ze te tam nekdo prijde prudit dotazama, cokl prinese copter, dite si pujde sahnout na vrtule atd....


k tomu videu - jak moc jsi hybal plynem ? Pokud jsi se pohyboval nekde pod pulkou tak je to premotorovany. Zkus to nejdriv zatizit na finalni hmotnost (pokud nemas jeste gimbal tak tam dej klidne odpovidajici zavazi) a uvidis.

Pokud nebude copter viset nekde kolem 50% plynu tak musis udelat toto - http://ardupilot.org/copter/docs/ac_throttlemid.html . Zkoumani logu neni az tak nutne, da se to i odhadnou z predpokladu ze 1500ms je presnej stred takze kdyz budes viset treba na 30% plynu tak tam seknes 1300 a uvidis co to udela. Delal jsem presne to same na svoji posledni Hexe - je lehoucka a premotorovana

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.08.2017 19:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Tak jsem upravil hodnotu MOT_THST_HOVER (THR_MID uz neni v novejsim FW k dispozici) - z prednastavene 0,46 na 0,3 a uz se to chova lepe. Chytla se i pomerne rychle GPS, ale pouze pokud neni pripojen kompas (staci interni).

Btw. Letove misto neni uplne idealni, ale z mist v blizkem okoli jedno z nejlepsich. Na videu to neni videt, ale za zady mam dalsi, mozna stejne velkou plochu, jako je videt na videu, uplne prazdnou. Samozrejme ze tam nedelam veletoce, ale testuju chovani v nizkych vyskach.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 25.08.2017 7:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
kompas nema s gps nic spolecneho. Pouze napajeni. Neni duvod aby zpomaloval lock GPSky. Bud mas nejaky bordel v napajeni nebo konfiguraci. Over si orientaci toho externiho kompasu a EKF pak generuje chybu a vypada to jako ze se nezamkne GPSka protoze se nerosviti zelena)

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 25.08.2017 19:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Kompas jsem znovu nakalibroval a uz GPS krasne chyta i s kompasem, failsafe taky facha pekne. Jeste posledni dotaz, kdyz tady mam takove zkusene mazaky. Tyka se to nabijeni. Vadi Lipolce preruseni nabijeni? Trva mi totiz nabit 5000mAH 6 hodin, coz bez dozoru tezko zvladam. Takze kdyz nabiju pulku a druhy den treba zbytek, vadi to?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 25.08.2017 22:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Tak si odpovim sam - co jsem se docetl, tak to neni problem. Ale muj problem je, ze nabijim zbytecne malym proudem.

To bude snad vse. Diky vsem za rady a pomoc, zejmena Amperovi :wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.09.2017 12:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Zdravim, tak se mi porad nedari udrzet dron na jedne hladine. Kdyz uz to vypada, ze drzi hladinu, po par vterinach zacne klesat, aniz bych pohnul plynem.
Mrknete na graf, plyn drzim v podstate v rovine, ale dron skace nahoru / dolu. Muze to byt tim, ze je nevyvazeny?

https://i.imgur.com/ZnESxWq.png

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.09.2017 13:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
jak vypada graf vibraci ?

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.09.2017 17:27 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Dobre

https://i.imgur.com/JHbxnHR.png


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.09.2017 17:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.8.2017
Příspěvky: 26
Mozna litam spatny mod - takto se to chova ve Stabilize, v Althold to funguje jak ocekavam. Takze dotaz - muze se tak chovat Stabilize mod?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.09.2017 20:18 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Stabilize mod nijak nestabilizuje vejsku takze ano, muze se takto chovat. Jinak by byl Alt Hold zbytecny :-)

Vibrace vypadaj ok, to ze copter nedrzi vysku ve stabu jinak nez manualne je normal. Stejne tak ti nebude v Alt-hold drzet pozici, na to musis mit Loiter/PosHold mody

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz