Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 13:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 106
Bydliště: ms-1
ano souhlasím jen jsem popsal jak to je s mosfety obecně


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 14:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2008
Příspěvky: 559
Bydliště: Lausanne
Obrázky: 0
Ancistrus01 píše:
Já osobně si beru minimálně tolik ampér, kolik píše výrobce... někdy i více... o kolik 10-15A... ;)


Takže na ty čínský motory by si dal 40-45A régl? Když se ti to chce tahat... na koptery nemá smysl dávat větší než 20A. Na tyhle konkrétní motory bych se nebál použít ty 12A ESC. On je většinou problém s napětím, sehnat např. 15-20A ESC co může běhat i na 5-6s lipol není jednoduchý. Já mám na svým taky 40A, protože tam mam 5s lipol a jinej malej a kvalitní ESC nebyl. Ve vzduchu mi motor nevezme víc než 10A ikdyž tomu opravdu naložím co to dá.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 14:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Ancistrus01 píše:
Já osobně si beru minimálně tolik ampér, kolik píše výrobce... někdy i více... o kolik 10-15A... ;)

A proč ? Jaký k tomu máš důvod kromě neznalosti předmětu , ke kterému se vyjadřuješ ? K obědu si taky dáváš každý den kilový steak ? Sice ho většinu vyhodíš protože to nemůžeš sníst, ale co kdybys měl hlad, že ? Přece číšník říkal, že si máš dát radši ten větší. On Ti ho rád prodá. Existuje něco jako rozumná dostatečnost. Tak asi tak stejně je to i s regulátory . Kromě toho, tady Brode řeší potíž s motory. Když tam dal regly 12A, tak asi ví proč. On nemá žádný problém s regulátorem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 14:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 106
Bydliště: ms-1
Nejhorší je to,že omezení reglu na napětí je jenom v becu a to jak výstupní tak pro procesor,zbytek elekroniky vyšší napětí v klidu zvládne....já bych tam dal tak 100A regl s vodním chlazením..pro jistotu :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 18:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 2589
Bydliště: Trutnovsko
Obrázky: 4
Troll píše:
A proč ? Jaký k tomu máš důvod kromě neznalosti předmětu , ke kterému se vyjadřuješ ? K obědu si taky dáváš každý den kilový steak ? Sice ho většinu vyhodíš protože to nemůžeš sníst, ale co kdybys měl hlad, že ? Přece číšník říkal, že si máš dát radši ten větší. On Ti ho rád prodá. Existuje něco jako rozumná dostatečnost. Tak asi tak stejně je to i s regulátory . Kromě toho, tady Brode řeší potíž s motory. Když tam dal regly 12A, tak asi ví proč. On nemá žádný problém s regulátorem.


Vždy mi bylo říkáno, dej tam radši větší regl pro jistotu... Jak tak vidím, tak před některými uživateli je problém něco napsat a okamžitě je to špatně. A ANO, dal bych na ten motor 40A regulátor!


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 18:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Mně osobně je úplně jedno co si tam dáš Ty, klidně použij regulátor z lokomotivy. Pro jistotu. Víc je přece líp. :roll: Já se do téhle neplodné debaty pustil pouze proto, aby nějaký další neznalý začátečník neudělal hloupost tím, že poslechne stejného " odborníka " :lol: jako posloucháš Ty. No a protože Ty chybu zcela zjevně uznat nedokážeš , tak další debata na tohle téma ztrácí smysl. Howgh.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 18:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 106
Bydliště: ms-1
achjo je to marný,je to marný všem jsem to tu na této točně říkal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 18:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 2589
Bydliště: Trutnovsko
Obrázky: 4
Troll píše:
Mně osobně je úplně jedno co si tam dáš Ty, klidně použij regulátor z lokomotivy. Pro jistotu. Víc je přece líp. :roll: Já se do téhle neplodné debaty pustil pouze proto, aby nějaký další neznalý začátečník neudělal hloupost tím, že poslechne stejného " odborníka " :lol: jako posloucháš Ty. No a protože Ty chybu zcela zjevně uznat nedokážeš , tak další debata na tohle téma ztrácí smysl. Howgh.



"Ti odborníci" jsou dlouholetými modeláři, létajícími s opravdu pořádnými a hooodně drahými motory ;) ;)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 19:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6663
Bydliště: Moravský kras
Ancistrus01 píše:


"Ti odborníci" jsou dlouholetými modeláři, létajícími s opravdu pořádnými a hooodně drahými motory ;) ;)


Víš to že Troll je jedním z průkopníků copterů u nás? A víš to, že nároky na regulátor je u copteru něco úplně jiného než u letadla? Klidně si ze svého copteru udělej přetížený ingot, ale neraď to jiným, když sám víš o tom prd.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 19:21 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 106
Bydliště: ms-1
no asi tak na kilový quad bohatě 10A regly


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2013 19:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 2589
Bydliště: Trutnovsko
Obrázky: 4
Tak se omlouvám, nevěděl jsem, že chování reglů je u coptérů jiné, než u letadel a stydím se :( :oops:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: čtv 09.05.2013 21:00 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.3.2013
Příspěvky: 71
Bydliště: Praha 4
Omluvám se, že odpovídám za tak dlouhou bodu, ale neměl jsem teď na to vůbec čas.
Citace:
Já bych měl, už jsi si tím i letěl? Anebo to zkoušíš jenom na stole? Pokud jsi neletěl, zvedni to do vzduchu a pak se uvidí. Jak se který motor roztáčí na zemi není až tak úplně důležité.

No moc se mi s tím do vzduchu nechce, protože se bojím, že to napálím do země.

Citace:
kalibraci jsi udělal jak?U Multiwii i ardupilot je výstup na regulátory v defaultu tuším přes 1100ms
#define MINTHROTTLE 1150

Zkalibroval jsem to tak, že jsem jsem připojil kabel od regulátoru do přijímače a pak jsem zapnul vysílač a dal jsem plyn na maximum, poté jsem zapnul přijímač a čekal jsem než regulátor 2x zapípá, pak jsem to vše zas vypnul. Udělal jsem to správně? Tu druhou větu nechápu. :)


Naposledy upravil Brog dne čtv 09.05.2013 21:08, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: čtv 09.05.2013 21:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2004
Příspěvky: 2901
Bydliště: ČR
Obrázky: 2
Brog píše:
Omluvám se, že odpovídám za tak dlouhou bodu, ale neměl jsem teď na to vůbec čas. Zkalibroval jsem to tak, že jsem jsem připojil kabel od regulátoru do přijímače a pak jsem zapnul vysílač a dal jsem plyn na maximum, poté jsem zapnul přijímač a čekal jsem než regulátor 2x zapípá, pak jsem to vše zas vypnul. Tu druhou větu nechápu. :)


To jsi vypnul moc brzo, ne?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: čtv 09.05.2013 21:14 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.3.2013
Příspěvky: 71
Bydliště: Praha 4
Dělal jsem to podle tohoto návodu http://www.quadcopter.8u.cz/stavba-quadrokoptery-cast-5-vyvazeni/.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: čtv 09.05.2013 21:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1026
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
http://www.youtube.com/watch?v=BIqyGmH9oKs


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz