Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problém s motory
PříspěvekNapsal: pát 03.05.2013 14:53 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.3.2013
Příspěvky: 71
Bydliště: Praha 4
Zdravím, stavím si quadrokoptéru a narazil jsem na jeden problém, že se mi roztáčí jenom 2 motory a to ještě nestabilně. Ty druhé 2 motory se začnou točit až když dám hodně plynu. Nevíte co s tím?
Předem děkuji za odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: pát 03.05.2013 15:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1775
Bydliště: Košice, SK
Možno vieme. Kalibroval si regulátory? Ak nie, tak ich skalibruj.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: pát 03.05.2013 15:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.3.2013
Příspěvky: 71
Bydliště: Praha 4
Co to znamená zkalibrovat regulátory? Jo a zapomněl jsem napsat, že jsem modelář začátečník.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: pát 03.05.2013 15:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2007
Příspěvky: 2095
Pripoj regulator na kanal plynu, kde mas krivku o-100. Zapni vysilac, dej knipl na max a pripoj k regulatoru baterku. Ozve se ton a pak stahni plyn, vypni a hotovo. Bylo by dobre napsat, co je to za regulatory a motory atd..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: pát 03.05.2013 16:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2004
Příspěvky: 2901
Bydliště: ČR
Obrázky: 2
Je taky potřeba dodržet parametry regulátorů předepsané výrobcem řídící desky. Ne všechny budou s danou deskou správně fungovat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: pát 03.05.2013 16:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.3.2013
Příspěvky: 71
Bydliště: Praha 4
Tak jsem to zkalibroval a žádná změna. Ale zjistil jsem, že když připojím regulátor přímo do přijímače tak se motor zapne okamžitě po přidání plynu. Nemáte ještě nějaký nápad? Motory jsou tam tyto, regulátory tyto a základní deska tato.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: sob 04.05.2013 18:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 2589
Bydliště: Trutnovsko
Obrázky: 4
Na motory na které doporučujou 30A regl. dávat 12A regl je docela slušná odvážnost :o 8O


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 7:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Odvážné je naopak to , co tvrdíš Ty :wink: :lol: . Výrobci často doporučují nesmysly jenom aby si kryli záda. Ten motor při 30A za chvíli vypustí čmoudíky. :mrgreen: Pokud nemáš vyzkoušeno, radši buď zticha nebo uděláš víc škody jak užitku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 8:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 2589
Bydliště: Trutnovsko
Obrázky: 4
Troll píše:
Odvážné je naopak to , co tvrdíš Ty :wink: :lol: . Výrobci často doporučují nesmysly jenom aby si kryli záda. Ten motor při 30A za chvíli vypustí čmoudíky. :mrgreen: Pokud nemáš vyzkoušeno, radši buď zticha nebo uděláš víc škody jak užitku.


Ok, ale i tak, ať si dá raději rezervu, než aby ve vzduchu spadnul na přehřátý regly...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 11:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Tak tedy poraď, jakou velkou rezervu si má dát? Kolik ampér? :lol: :lol: Také nezapomeň zdůvodnit, jak si k tomu číslu dospěl. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 11:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Brog píše:
Tak jsem to zkalibroval a žádná změna. Ale zjistil jsem, že když připojím regulátor přímo do přijímače tak se motor zapne okamžitě po přidání plynu. Nemáte ještě nějaký nápad?

Já bych měl, už jsi si tím i letěl? Anebo to zkoušíš jenom na stole? Pokud jsi neletěl, zvedni to do vzduchu a pak se uvidí. Jak se který motor roztáčí na zemi není až tak úplně důležité.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 13:20 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 106
Bydliště: ms-1
Brog píše:
Zdravím, stavím si quadrokoptéru a narazil jsem na jeden problém, že se mi roztáčí jenom 2 motory a to ještě nestabilně. Ty druhé 2 motory se začnou točit až když dám hodně plynu. Nevíte co s tím?
Předem děkuji za odpovědi.
kalibraci jsi udělal jak?U Multiwii i ardupilot je výstup na regulátory v defaultu tuším přes 1100ms
#define MINTHROTTLE 1150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 13:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 2589
Bydliště: Trutnovsko
Obrázky: 4
Troll píše:
Tak tedy poraď, jakou velkou rezervu si má dát? Kolik ampér? :lol: :lol: Také nezapomeň zdůvodnit, jak si k tomu číslu dospěl. :wink:


Já osobně si beru minimálně tolik ampér, kolik píše výrobce... někdy i více... o kolik 10-15A... ;)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 13:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 106
Bydliště: ms-1
jenom slovo do pranice,já testoval 6A turnigy s motory 30g na kilovém quadu a teplo dávají tak becy,mosfety ve 12A reglu jsou na 20A a v pulzním provozu klidně 40A.Největší topení u reglu je lineární bec


Naposledy upravil tomiksvoboda dne ned 05.05.2013 13:40, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s motory
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2013 13:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 2589
Bydliště: Trutnovsko
Obrázky: 4
tomiksvoboda píše:
jenom slovo do pranice,já testoval 6A turnigy s motory 30g na kilovém quadu a teplo dávají tak becy,mosfety ve 12A reglu jsou na 20A a v pulzním provozu klidně 40A


Určitě lepší si dát nějakou rezervu, než pak spadnout na spálenej regl...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz