Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: stř 01.03.2017 18:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2010
Příspěvky: 307
Bydliště: Beroun (Střední CZ)
Ahoj vespolek,
pořídil jsem si kvadru s FPV, které má osazenou řídící jednotku Nazu. Nastavil jsem vše podle dobrého svědomí, komunikace s vysílačkou a Nazou funguje (alespoň podle DJI NAZA Assistant - poťáky se na inicializaci radia pohybují), ale jakmile kvadru nahodím, pak začne červeně problikávat po 3 problikách (blik blik blik ----- blik blik blik ----- blik blik blik). Přes FPV vidím, jak naskakují satelity až do 9 (problikává mezi 7-9) a ani po 8 minutách nedojde ke změně, nelze roztočit motory, nic.

Provedl jsem pokročilou kalibraci.. , zkoušel jsem režimy GPS a ATT a netuším co s tím.

Nemáte někdo nějaký tip?

Príma den všem

Elek.

_________________
Katana MX, Click 3, Toro 900, Scimitar, TBS Discovery, DX9


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: stř 01.03.2017 19:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.10.2013
Příspěvky: 374
Bydliště: Olomouc
Podívej se jestli nemáš zapnutý limit na baterku. Nicméně po připojení k pc by to chybu vypisovat mělo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 8:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Je coptera stabilni pri zapnuti baterek ? Nepripojujes treba aku v ruce a pak to polozis nebo tak neco ?
Nejsi nahodou pod No-Fly zonou ?

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 16:06 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2016
Příspěvky: 62
Bydliště: Kroměříž
Ahoj, 3 červené bliky je podle manuálu "méně než 5 satelitů" v "manuálním módu".
Nastav si v SW méně "požadovaných" satelitů třeba na 3. Ale pozor! Jen na zkoušku. Pak to zvyš aby GPS spolehlivě fungovala.

_________________
MC-20hott, MC-22s, Taranis X9E


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 20:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2010
Příspěvky: 307
Bydliště: Beroun (Střední CZ)
Ahoj kluci,

díky za tipy. Zkusil jsem:

- vypnout kontrolu baterií a pro sichr jsem je nabil na plno ... nepomohlo
- spárováno mám 7-9 satelitů a nic
- páruju na sídlišti v malém městě (10 tis obyvatel), tady bych nofly lokaci neočekával
- zapnutý jsem zkoušel režim GPS a ATT
- baterie zapínám ve stabilní poloze na zemi a už na nic nesahám
- zkusil jsem odpojit přijímač (PPM port) a místo "blik blik blik --- blik blik blik" to bliká opět červeně, ale pravidelně "blik - blik - blik"

Napadá vás ještě něco? Mě fakt nic... no idea.

_________________
Katana MX, Click 3, Toro 900, Scimitar, TBS Discovery, DX9


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 6:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2016
Příspěvky: 62
Bydliště: Kroměříž
No, opet - podle manualu je cervebe trvale blikani "nizke napeti baterie". Ale zlute trvale blikani je "ztrata TX signalu". Tobe by pri odpojeni RX mele tedy spis blikat zluta nez cervena.....

Odesláno z mého SM-P605 a podpis odstraním

_________________
MC-20hott, MC-22s, Taranis X9E


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 6:22 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2016
Příspěvky: 62
Bydliště: Kroměříž
A ty bliknuti kdyz je prijimac zapojeny jsou opravdu 3? Nejsou 4?

Odesláno z mého SM-P605 a podpis odstraním

_________________
MC-20hott, MC-22s, Taranis X9E


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 16:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2010
Příspěvky: 307
Bydliště: Beroun (Střední CZ)
Ahoj, ahoj..

zkusil jsem co šlo. Mrkni na video viz odkaz níže, třeba to napoví víc. Natočil jsem postup a setup, tak snad z toho něco poznáte. Sorry za závěr, kdy je kamera vzhůru nohama, ale něco z toho posnat je. A opravdu problikávání bez přijímače je oranžová, nikoliv červená. Takže bez přijímače značí dobře. Nicméně ne a ne se inicializovat a netuším proč.

Video zde: https://youtu.be/pxpWWkSyp0k



Ještě při advanced kalibraci hází tuhle chybovou hlášku:
Obrázek


Máte nějaké nápady?

_________________
Katana MX, Click 3, Toro 900, Scimitar, TBS Discovery, DX9


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 19:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2010
Příspěvky: 307
Bydliště: Beroun (Střední CZ)
Našel jsem ještě jeden zádrhel, který by to mohl dělat a sice s plynem (kalibraci jsem dělal několikrát):

Video zde:
https://youtu.be/AUvpw0gU9wE

Napadne vás něco?

_________________
Katana MX, Click 3, Toro 900, Scimitar, TBS Discovery, DX9


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: sob 04.03.2017 11:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2010
Příspěvky: 307
Bydliště: Beroun (Střední CZ)
VYĚŠENO

Ahoj, tak po brouzdání po netu a experimentech jsem to nakonec vyřešil. Popíšu postup pro ty, kteří by s tím snad někdy měli problém.


Problém:
Naza vyblikává 3 rychlé červené trojbliky a model nelze inicializovat. Hlavní zádrhel je v plynu a sice, že naza detekuje chod páčky jen z 50% viz. video výše.

Řešení:
- špatně přidružené kanály. Naza přehodila plyn a výškovku. Stačí přehodit v rádiu "channel assignment" a mělo by vše jít.

_________________
Katana MX, Click 3, Toro 900, Scimitar, TBS Discovery, DX9


Naposledy upravil elektrik dne ned 05.03.2017 10:58, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: sob 04.03.2017 15:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.12.2008
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha
elektrik píše:
Ahoj, tak po brouzdání po netu a experimentech jsem to nakonec vyřešil. Popíšu postup pro ty, kteří by s tím snad někdy měli problém.


Problém:
Naza vyblikává 3 rychlé červené trojbliky a model nelze inicializovat. Hlavní zádrhel je v plynu a sice, že naza detekuje chod páčky jen z 50% viz. video výše.

Řešení:
- špatně přidružené kanály. Naza přehodila plyn a výškovku. Stačí přehodit v rádiu "channel assignment" a mělo by vše jít.

Naza nic nepřehodila je to o správném připojení přijímače. Označení na NAZE A(aileron) křidělka,
T(throtlle) plyn E(elevator) výškovka R(rudder). Angličtinu neumím ale základní názvy se dají zvládnout a
toto je základní názvosloví a už jsem se setkal že to i zkušenější modeláři neznají.

Význam signalizace se dá dohledat. Případně pošlu.

_________________
FrSky Taranis,Filip600 Termik,Filip 400 Sport a větroň 1500 V-tail ,Xtreme, NAZA M liteV2 Xcopter550


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: sob 04.03.2017 20:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2010
Příspěvky: 307
Bydliště: Beroun (Střední CZ)
Elektromaniak> Na takového mudrce jsem tedy čekal. Výstup z mého rádia je takový jaký je (obecně bez nutnosti kdykoliv měnit). Pokud si ho Naza převezme jinak, pak je to v jiném smyslu, nežli mi z rádia a vysílače vystupuje (a to je pro mne standartní výstup na který jsem zvyklý a beru ho jako směrodatný). Pokud to poté Naza přidruží diferentně a vyhodnocuje mi vstupy pomíchaně, pak je to problém Nazy a nekompatibilnosti s běžným výstupem. Nicméně o tom se s tebou rozhodně nechci bavit a další debata je marná. Ničemu jsi mi nepomohl, neporadil, nenahodil ani indicii kudy problém řešit a ani od tebe další komentář nevyžaduji. Pokud někdo bude mít problém jako já, pak toto je vodítko, jak to řešit a na tvé výlevy a moudra myslím nebude někdo zvědavý, jelikož ho bude zajímat finální řešení. Srry za ten hejt, ale mě takovéhle "rady" nepřijdou konstruktivní a jen vzněcují zlou krev...

_________________
Katana MX, Click 3, Toro 900, Scimitar, TBS Discovery, DX9


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: ned 05.03.2017 11:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.12.2008
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha
elektrik píše:
Elektromaniak> Na takového mudrce jsem tedy čekal. Výstup z mého rádia je takový jaký je (obecně bez nutnosti kdykoliv měnit). Pokud si ho Naza převezme jinak, pak je to v jiném smyslu, nežli mi z rádia a vysílače vystupuje (a to je pro mne standartní výstup na který jsem zvyklý a beru ho jako směrodatný). Pokud to poté Naza přidruží diferentně a vyhodnocuje mi vstupy pomíchaně, pak je to problém Nazy a nekompatibilnosti s běžným výstupem. Nicméně o tom se s tebou rozhodně nechci bavit a další debata je marná. Ničemu jsi mi nepomohl, neporadil, nenahodil ani indicii kudy problém řešit a ani od tebe další komentář nevyžaduji. Pokud někdo bude mít problém jako já, pak toto je vodítko, jak to řešit a na tvé výlevy a moudra myslím nebude někdo zvědavý, jelikož ho bude zajímat finální řešení. Díky za pozornost a poklona.


Nechápu proč mě napadáš nejsem žádný mudrc ,ale ty stále nechápeš že Naza nic nepřidružuje a
je nutné připojit souhlasné kanály na přijímači a na NAZE. Tím končím všechny rady protože nemám
zapotřebí číst nějaké přilblé poznámky.
viewtopic.php?f=132&t=71824 tady je vše o NAZE tak čti.

_________________
FrSky Taranis,Filip600 Termik,Filip 400 Sport a větroň 1500 V-tail ,Xtreme, NAZA M liteV2 Xcopter550


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: ned 05.03.2017 12:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6663
Bydliště: Moravský kras
elektrik píše:
Elektromaniak> Na takového mudrce jsem tedy čekal. Výstup z mého rádia je takový jaký je (obecně bez nutnosti kdykoliv měnit). Pokud si ho Naza převezme jinak, pak je to v jiném smyslu, nežli mi z rádia a vysílače vystupuje (a to je pro mne standartní výstup na který jsem zvyklý a beru ho jako směrodatný). Pokud to poté Naza přidruží diferentně a vyhodnocuje mi vstupy pomíchaně, pak je to problém Nazy a nekompatibilnosti s běžným výstupem. Nicméně o tom se s tebou rozhodně nechci bavit a další debata je marná. Ničemu jsi mi nepomohl, neporadil, nenahodil ani indicii kudy problém řešit a ani od tebe další komentář nevyžaduji. Pokud někdo bude mít problém jako já, pak toto je vodítko, jak to řešit a na tvé výlevy a moudra myslím nebude někdo zvědavý, jelikož ho bude zajímat finální řešení. Srry za ten hejt, ale mě takovéhle "rady" nepřijdou konstruktivní a jen vzněcují zlou krev...


Hm, pokud až takhle nevíš, co děláš, tak s tím raději nezkoušej lítat než to zkoukne někdo kompetentní.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza - 3x červené bliky
PříspěvekNapsal: ned 05.03.2017 13:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Zbytečně se chlapci hádáte :) . Problém je v tom, že je jednotka připojená pomocí PPM a naza má pořadí kanálů v PPM jako (myslím) většina RC souprav, tedy s plynem na 3. kanálu. Některé soupravy (graupner, spektrum...) ale mají plyn standardně na 1. kanálu, takže se musí upravit pořadí kanálů PPM ve vysílači (nebo možná i v přijímači). Nevím, jestli některá verze nazy umí taky změnit pořadí kanálů, ale moje naza M lite to neumí.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz