Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: úte 05.01.2016 12:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2003
Příspěvky: 341
Bydliště: Slovensko
Mám tento gimbal a po poslednej havárke sa trasie ako pojašený. Je možné, že sa poškodili snímače?
http://www.ebay.com/itm/2-Axis-Brushles ... xyOlhStAHJ


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: úte 05.01.2016 18:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.10.2013
Příspěvky: 374
Bydliště: Olomouc
Možné to je, doporučuji znovu nakalibrovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: úte 05.01.2016 19:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4676
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Zkouknout zda nebude hazet i2c chyby

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: stř 06.01.2016 19:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1480
Bydliště: Kladno
pokud je to po pádu,zkontroluj zda je OK vinutí, pokud by jsi měl přerušenou fázi, tak pěkně škube.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: stř 06.01.2016 20:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.2.2010
Příspěvky: 97
Bydliště: Louny
Zkus zkontrolovat jestli nemáš na řídící desce utržený nějaký tranzistor či odpor od plošnýho spoje chová se to tak jako když tam není jedna fáze pro motor. (nebo jak psal kolega přede mnou vinutí v motoru ale to vyloučíš prohozením motorů)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2016 21:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2010
Příspěvky: 363
Bydliště: Kladno
Kluci kde najdu soft pro tenhle gimbal prosím? Mám ho bez jakékoliv dokumentace.

Díky....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2016 21:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.5.2007
Příspěvky: 479
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Software SimpleBGC 2.2b2. Novější s největší pravděpodobností s tímto gimbalem nepojede. Nejdříve nainstalovat driver (měl by být součástí staženého software).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2016 21:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2010
Příspěvky: 363
Bydliště: Kladno
petrovo píše:
Software SimpleBGC 2.2b2. Novější s největší pravděpodobností s tímto gimbalem nepojede. Nejdříve nainstalovat driver (měl by být součástí staženého software).



Děkuji pěkně!!! :-)

Přemýšlím jak ho nějak voperovat na Discovery když už ho mám. Ale není to priorita....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: sob 09.01.2016 14:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2003
Příspěvky: 341
Bydliště: Slovensko
jaroslav.falcon píše:
pokud je to po pádu,zkontroluj zda je OK vinutí, pokud by jsi měl přerušenou fázi, tak pěkně škube.

Tak vinutie je OK. Znova som to nakalibroval a nič nepoohlo. :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: ned 10.01.2016 20:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1480
Bydliště: Kladno
máš určitě správně nastavenou orientaci senzoru ACC. Pokud máš osciloskop, tak můžeš zkontrolovat průběhy na jednotlivých fází a tím, by jsi vyloučil poškození PCB nebo nějaké el. komponenty.
I2C err je 0 ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: pon 11.01.2016 10:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2003
Příspěvky: 341
Bydliště: Slovensko
jaroslav.falcon píše:
máš určitě správně nastavenou orientaci senzoru ACC. Pokud máš osciloskop, tak můžeš zkontrolovat průběhy na jednotlivých fází a tím, by jsi vyloučil poškození PCB nebo nějaké el. komponenty.
I2C err je 0 ?

Ono to vypadá na jeden motor PITCH. Mám pocit, že je pridreté ložisko. Skúsim to rozobrať a prípadne prehodiť motory.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 12:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2003
Příspěvky: 341
Bydliště: Slovensko
Tak gimbal funguje. Rozborka, prefúkanie, premazanie ložísk. Vypadá, že pri tej havárke sa zrejme dostal do motora bordel a motorr pridieral.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: úte 03.05.2016 6:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.12.2012
Příspěvky: 127
Bydliště: Praha
Obrázky: 20
Ahoj mám problém s gimbalem, občas gimbal funguje, občas ne, nevím čím to je a přikládám video, nevítě čím by to mohlo být?
to klidné otáčení dělám vysílačem, ke konci se to rozladí a začne blbnout.
Díky

https://www.youtube.com/watch?v=lmTL7FV ... e=youtu.be


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zbláznený gimbal.
PříspěvekNapsal: úte 03.05.2016 22:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.12.2012
Příspěvky: 127
Bydliště: Praha
Obrázky: 20
vyřešeno, po rozebrání do posledního šroubku jsem našel jeden kontakt, který byl špatně spájený a odpojoval se..
T.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz