Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: čtv 03.12.2015 20:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1177
Bydliště: Hlučín, CZ
Hmmm. A ještě záložku Follow mode prosím.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: čtv 03.12.2015 20:39 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Udělal jsem pro jistotu screenshoty všech položek. Stabilizuje to ve všech osách dobře, neklepe se to. Jen se občas stane, že ten horní motor nenaskočí, tak třeba něco vypnu nebo zapnu, uložím write a už to běží, vrátím to zpátky a motor jde normálně, nebo někdy po zapnutí naskočí už za půl minuty ale pak už jde bez problémů. U záložky realtime data se mi nelíbí ta červená čára.


Přílohy:
follow mode.jpg
follow mode.jpg [ 88.24 KiB | Zobrazeno 1455 krát ]
realtime data.jpg
realtime data.jpg [ 120.23 KiB | Zobrazeno 1455 krát ]
advanced_.jpg
advanced_.jpg [ 97.03 KiB | Zobrazeno 1455 krát ]
basic.jpg
basic.jpg [ 98.98 KiB | Zobrazeno 1455 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: čtv 03.12.2015 23:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1177
Bydliště: Hlučín, CZ
Na záložce Follow mode zvol Follow PITCH/ROLL, nastav Follow ROLL, start na 0, Follow ROLL, mix na 0 a zaškrtni Folow YAW. To si myslím že by mělo dělat požadovanou věc, tedy držet PITCH/ROLL a otáčet se podle YAW.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pát 04.12.2015 14:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Citace:
Na záložce Follow mode zvol Follow PITCH/ROLL, nastav Follow ROLL, start na 0, Follow ROLL, mix na 0 a zaškrtni Folow YAW. To si myslím že by mělo dělat požadovanou věc, tedy držet PITCH/ROLL a otáčet se podle YAW.

Tak ti musím moc poděkovat. Zpočátku to teda nechtělo fungovat a dělalo si to co chtělo, tak jsem to nechal asi 5 minut "vyblbnout". Kamera se otočila asi 5x úplně na dokola, pak zase zpátky a přitom se pořád nakláněla na všechny strany až se to nakonec úplně ustálilo a začalo to najednou dělat to co má. Je tam ještě jeden problém s kterým si budu muset pohrát ale teď už na to nemám čas. Srovná se to do osy ale vždy to tu rovinu přejede třeba o 10 stupňů a pak se vrátí zpátky. Když otočím gimbalem prudčeji o 90 stupňů, tak se kamera otočí skoro o 135 stupňů, čili přejede rovinu až o 45 stupňů a vrací se zpět ale opět přejede asi o 35 stupňů a takhle se to rovná přes minutu. Hlavně, že se to povedlo a s tímhle už se snad nějak popasuju. Ještě jednou dík.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pát 04.12.2015 14:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1177
Bydliště: Hlučín, CZ
cita21 píše:
Je tam ještě jeden problém s kterým si budu muset pohrát ale teď už na to nemám čas. Srovná se to do osy ale vždy to tu rovinu přejede třeba o 10 stupňů a pak se vrátí zpátky. Když otočím gimbalem prudčeji o 90 stupňů, tak se kamera otočí skoro o 135 stupňů, čili přejede rovinu až o 45 stupňů a vrací se zpět ale opět přejede asi o 35 stupňů a takhle se to rovná přes minutu. Hlavně, že se to povedlo a s tímhle už se snad nějak popasuju. Ještě jednou dík.

To vypadá na nevhodně nastavený PID na yaw ose.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pát 04.12.2015 19:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Citace:
To vypadá na nevhodně nastavený PID na yaw ose.

Asi jsem na to přišel, v záložce Follow mode jsem na YAW musel snížit rychlost SPEED a zvýšit OFFSET. Chodí to trošku pomaleji ale zastaví se to rovnou v ose. Tak jak to mám ve screenshotu to chodí zatím nejlépe.


Přílohy:
follow mode2.jpg
follow mode2.jpg [ 94.94 KiB | Zobrazeno 1384 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: sob 05.12.2015 17:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.6.2014
Příspěvky: 7
Díky za zveřejnění Vašich hodnot. Zkusil jsem nastavit dle Vás, ale bohužel gimbal kmitá pořád viz video na první straně. Někdy se stane, že po zapnutí se nechytne motor YAW, pak se to v náklonech buď nerozkmitá a nebo podstatně dál. Jakmile se chytne, tak jsem tam kde jsem byl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: sob 05.12.2015 18:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1177
Bydliště: Hlučín, CZ
Co funguje jednomu, nemusí fungovat druhému. Jednak závisí na aktuálním napájecím napětí, jednak závisí na nastavení PID a motor power, no a v neposlední řadě závisí i na tom, jak se zrovna povedlo neposlušné čínské školačce navinout motor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: ned 06.12.2015 8:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Citace:
Díky za zveřejnění Vašich hodnot. Zkusil jsem nastavit dle Vás, ale bohužel gimbal kmitá pořád viz video na první straně. Někdy se stane, že po zapnutí se nechytne motor YAW, pak se to v náklonech buď nerozkmitá a nebo podstatně dál. Jakmile se chytne, tak jsem tam kde jsem byl.

Na tom videu je slyšet jak ty motory pískají, mě to jde úplně potichu. Pískalo mi to takhle jen když jsem si smazal nastavaní. Pokud to píská i teď podle toho mého nastavení, tak to chce ještě někde ubrat, je tam moc síly a to by vysvětlovalo i to kmitání. Ten motor se mi právě také občas nechytal ale včera jsem to zkoušel zapnout minimálně 10x za sebou a naskočil pokaždě. Chce to brát záložku po záložce, měnit hodnoty a sledovat co se změnilo na chování gimbalu a hlavně trpělivost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: ned 06.12.2015 9:20 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Citace:
Co funguje jednomu, nemusí fungovat druhému. Jednak závisí na aktuálním napájecím napětí, jednak závisí na nastavení PID a motor power, no a v neposlední řadě závisí i na tom, jak se zrovna povedlo neposlušné čínské školačce navinout motor.

Úpně souhlasím a přiznám se, že jsem už i začal na netu hledat nový YAW motor ale pak se to naštěstí srovnalo. Ještě bych tam přidal i typ kamery. Původně jsem chtěl koupit DJI Zenmuse H3-3D za 8490 Kč ale zjistil jsem, že je určený por HERO 3 a já mám HERO 4 a to bych právě měl mít DJI Zenmuse H4-3D a ten už stojí 10490 Kč, tak jsem se na to vykašlal a koupil DYS Smart3 za ani ne poloviční cenu. Kromě jiného je u DJI Zenmuse H4-3D i silnější YAW motor oproti DJI Zenmuse H3-3D. http://www.telink.eu/cz-detail-104218-d ... drzak.html. Na tom videu je HERO 3+, takže tam může být i z tohoto důvodu rozdílné nastavení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: ned 13.12.2015 14:55 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Myslel jsem, že zde napíšu jak tento gimbal funguje za letu ale bohužel jsem z něho zklamán. Dalo mi ještě trochu práce než jsem ho seřídil s mým vysílačem. Takže kdyby náhodou někdo tápal, tak první piny nejblíže USB je PITCH, druhé piny ROLL, třetí nevím a čtvrté piny jsou YAW alespoň takhle to mám já a je to podle těch mým screenschotů. Doma mi tento gimbal funguje naprosto bezchybně, ovládám potenciometrama osy PITCH a YAW. Dvakrát jsem to byl zkusit venku, po každé při prvním zapnutí nenaskočila osa YAW, proto jsem to vždy restartoval a pokaždé se stalo, že pak už nenaskočila žádná osa i když gimbal blikal, při zapnutí pípal jako kdyby normálně fungoval. Mohl jsem ho převracet, restartovat pořád dokola ale prostě nenaskočil. Vzlétl jsem ale gimbal úplně mrtvý. Přijdu domů a hned jdu zkusit a zjistit co se děje a vždycky to začalo fungovat zase bez problémů. Tak nevím jak už si to vysvětlit ale asi se mu nelíbí zima. Dám ještě jeden pokus a pokud se to bude opakovat prodámvám ho za poloviční cenu a vracím se ke svému spolehlivému 2D.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pon 14.12.2015 19:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Citace:
Přijdu domů a hned jdu zkusit a zjistit co se děje a vždycky to začalo fungovat zase bez problémů. Tak nevím jak už si to vysvětlit ale asi se mu nelíbí zima.


Tak je to opravdu tou zimou, už jsem s tím ani nikam nechodil jen jsem vylez na balkon a gimbal za chvilku mrtvej. Kdo si ho chce koupit, tak pozor, funguje jenom když je teplo. Zkusím ještě omotat elektroniku nějakou páskou aby se k tomu nedostala tolik zima a budu doufat, že se to pod tou páskou zahřeje samo od sebe a že se to zas neuvaří. Nebo druhá možnost počkat do léta.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: čtv 10.03.2016 17:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.3.2016
Příspěvky: 3
Ja som z tohto gimbalu zúfalý. Prvý krát som zapol tak vyzeralo ok, smeroval krivo ale aspon stabiliozval. Tak že ho teda nastavím a hňed po prvej zmenej už ani neviem akeho udaju to je aktastrofa, po pripojení sa krúti, trasie bliká zelné svetielko.

Nahodil som tam potom nejeke deafault profil ale stale sa sprava ako blázon.

Ak by mal niekto záujem pomôcť tak budem rád. Ak by ho chcel niekto kúpiť, tak sa ozvite :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: čtv 10.03.2016 18:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Jestli jsi neklik na základní nastavení, tohle mě taky začalo dělat. Už to tady někdo psal, musíš na http://www.flyingtech.co.uk/fpv-camera- ... ess-gimbal, kde vybereš DYS Default Profile a nahraješ to zpátky a pak zase znovu seřídíš. Mě to chodí perfektně ale jenom když není zima. Čekám co to udělá v létě a jinak budu muset vyměnit desku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: úte 15.03.2016 20:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.3.2016
Příspěvky: 3
bláznivo točiť sa už prestala prave po tom použití default settings, ale stale je to nepouzitelne, stale ma cudne uhly a sama sa prekruca pomaly a podobne. studujem tie videa na YT ale aj tak ma chyta zufalstvo pti tom :D


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz