Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pát 11.09.2015 14:51 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1177
Bydliště: Hlučín, CZ
cita21 píše:
Přesně tak, myslím spíš jak dlouho (kolik hodin) vydrží motory, nebo jestli se ještě po nějaké době prostě něco neulomilo apod. Zkrátka jestli to funguje i po půl roce létání tak jako když to bylo nové?

Upřímně řečeno, neumím si představit, že by nějaký gimbal sám od sebe odešel po půl roce normálního používání, tedy bez havárie a správně nastavený. Ty motory i ložiska prodělávají naprosto minimální opotřebení. Pokud to vydrží jet třeba hodinu v kuse, tak se tomu nemá za normálních okolností co stát.
Ano, mohl by být od začátku blbě navržený (třeba poddimenzovaná elektronika), ale to by nevydržel hodinu v kuse.
Ano, uživatel s tím může fláknout nebo může blbě nastavit konstanty (třeba pustí trvale příliš proudu do motorů a upeče je). Ale to pak není chyba gimbalu, nýbrž uživatele.
Ano, jde tam nesprávným nastavením třeba ukroutit kabely (yaw motor se točí bez omezení). Opět ale chyba uživatele, ne gimbalu.

Já mám letový čas zhruba půl hodiny a ten DYS to v pohodě ustál, aniž by se na něm něco výrazně hřálo nebo se nějak změnila kvalita stabilizace.

Myslím, že za ty peníze to není špatné. Ale kdybych dneska vybíral 3-osý gimbal, tak zaprvé bych chtěl něco s 32bit GCU a zadruhé bych hledal gimbal, který bude umět přesně monitorovat absolutní pozici kamery, ideálně s vlastním kompasem nebo aspoň s čtením orientace stroje z řídíci jednotky koptéry. Nevím jestli něco takového je nebo není, nezjišťoval jsem to, reaguju jenom na to, že tento gimbal neví, jak má natočenou yaw osu, takže když mu násilně nějak uhne kamera doleva/doprava, neumí tuto odchylku sám opravit.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pát 11.09.2015 16:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Citace:
Pokud to vydrží jet třeba hodinu v kuse, tak se tomu nemá za normálních okolností co stát. Ano, mohl by být od začátku blbě navržený (třeba poddimenzovaná elektronika), ale to by nevydržel hodinu v kuse

Tak tohle jsem myslel, poddimenzovaná elektronika nebo motory, proto by to mohlo být laciné. Měl jse nový gimbal od Walkery a asi po třech měsících začal sám od sebe jeden motor jemně vibrovat a to jsem s tím neměl žádný pád, nic. Nedalo se to vůbec nijak seřídit ani výměna motoru to nevyřešila až teprve výměna řídící desky. Vše bylo pak v pořádku ale teď asi po půl roce se mi zdá, že to začíná znovu a i když je to hodně jemné, tak na obraze je to znát, musím to v Ediusu stabilizovat, což jsem dříve nemusel a přitom jsem s gimbalem vůbec nic nedělal a létám myslím dost opatrně. Proto i ty mé otázky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pát 11.09.2015 16:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Citace:
mám ho asi 3 týdny, na svém Phantomu s kamerkou Xiaomi Yi. Stabilizuje velice dobře, je i docela lehký. Nastavuje se automaticky. Nevím, jakou má desku, ale obslužný sw je velice základní - nabízí jen několik korekcí.

Kde jsi ho kupoval? Také na Banggodu? Jde mi jen o to aby mi tam zbytečně ještě nenaúčtovali CLO a DPH.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pát 11.09.2015 23:22 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1177
Bydliště: Hlučín, CZ
Já ho mám z Banggoodu a prošel bez cla i dph.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: ned 13.09.2015 16:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Tak jsem ho objednal a jsem teda hodně zvědavý.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pon 14.09.2015 11:55 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.6.2013
Příspěvky: 101
Bydliště: Praha
Obrázky: 10
cita21 píše:
Kde jsi ho kupoval? Také na Banggodu? Jde mi jen o to aby mi tam zbytečně ještě nenaúčtovali CLO a DPH.


Jj, na Banggoodu.
Šance, jak ušetřit na CLU+DPH, je nechat si to poslat běžným, nejlevnějším způsobem.

Já zvolil rychlejší dopravu (asi 300,-) a šlo to přes DHL a spočetli:
DPH + CLO + poplatek za celní řízení = něco přes 1300,-.
Výhodu to mělo, že gimbal dorazil rychle - od objednání asi za týden.

_________________
CrackWing, MiniTitan, Phoenix RC sim


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pon 14.09.2015 12:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Citace:
Šance, jak ušetřit na CLU+DPH, je nechat si to poslat běžným, nejlevnějším způsobem.
Já zvolil rychlejší dopravu (asi 300,-) a šlo to přes DHL a spočetli:
DPH + CLO + poplatek za celní řízení = něco přes 1300,-.
Výhodu to mělo, že gimbal dorazil rychle - od objednání asi za týden.


No nechal jsem ho poslat nejlevněji - zadarmo, tak teď jestli dorazí v pořádku a za jak dlouho. Už jsem tam nakupoval ale jen drobnější věci max za 2500 Kč a vždy to bylo bez DPH a CLA.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: úte 27.10.2015 9:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1177
Bydliště: Hlučín, CZ
<příspěvek odstraněn>


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: úte 01.12.2015 12:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Konečně mi po dlouhých bojích s českou poštou dorazil nový DYS Smart3. Když jsem ho zapojil, tak to vypadalo dost slušně, jenže jsem se v tom trochu začal hrabat a zmáčknul jsem tlačítko "použít základní nastavení" a od té doby si to dělá co chce. Bohužel jsem si to předtím neuložil do profilu. Někde jsem vyčetl, že je potřeba ručně zkalibrovat všechny osy. Neví tady někdo jestli existuje nějaký český návod na tu kalibraci nebo kdo by mi s tím trochu poradil? Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: úte 01.12.2015 14:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1177
Bydliště: Hlučín, CZ
Na stránce http://www.flyingtech.co.uk/fpv-camera- ... ess-gimbal hledej soubor s názvem DYS Default Profile. Mělo by to obsahovat původní nastavení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: úte 01.12.2015 20:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Citace:
Na stránce http://www.flyingtech.co.uk/fpv-camera- ... ess-gimbal hledej soubor s názvem DYS Default Profile. Mělo by to obsahovat původní nastavení.


Díky za radu, nahrál jsem to tam a moc mi to pomohlo. Ty dvě osy Roll a Pitch chodí skvěle ale třetí osa je katastrofa. Zpočátku to docela chodilo ale pořád se to zhoršovalo, jak ji zapnu klepe to s celým gimbalem, mám podezření na nějaký špatný motor, trochu se zahříval. Zítra to ještě zkusím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: stř 02.12.2015 15:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Zkoušel jsem rozhýbat horní motor na gimbalu, pokud nahraju zakladní profil, tak to jakž takž funguje, kdyź se nedělají rychlé pohyby. Občas ale motor vůbec nenaskočí a musím vypnout a zapnout napájení gimbalu. Funguje to jenom když je POWER na 150 ale motor se začíná zahřívat a když POWER změním začne se to klepat.
Pak mám ještě problém, že to drží pořád stejný směr, takže když otočím copter, kamera je natočena pořád stejným směrem. Nevíte někdo jak se to dá vypnout? Možná že je celý problém v tomhle.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: čtv 03.12.2015 15:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Po dlouhém laborování se mi vše povedlo nastavit, takže to teď šlape dost slušně. Jen prostě pořád nemohu přijít na to proč si to drží pořád ten svůj jeden směr. Samozřejmě jsem se pokoušel vypnout a zapnout follow mode ale nemá to vůbec vliv. Neví tu někdo co by se s tím dalo dělat, jestli se musí ještě něco nastavit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: čtv 03.12.2015 15:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1177
Bydliště: Hlučín, CZ
Dej sem screenshot SimpleBGC GUI záložky RC Settings. Mimochodem předpokládám, že nastavení ukládáš tlačítkem WRITE po každé změně. ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: čtv 03.12.2015 17:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Citace:
Dej sem screenshot SimpleBGC GUI záložky RC Settings. Mimochodem předpokládám, že nastavení ukládáš tlačítkem WRITE po každé změně.


WRITE to samozřejmě vždycky ukládám ale do položky RC Setting jsem se nikdy moc nedíval, myslel jsem, že je to jen na seřízení gimbalu s vysílačkou. Zkoušel jsem to napojit jen tak zkušebně na PITCH a to fungovalo. Posílám ten screenschot.

Jen teď koukám, že na to screenshotu ten motor mám zrovna vypnutý ale jinak je vše stejné.


Přílohy:
RC setting_.jpg
RC setting_.jpg [ 105.26 KiB | Zobrazeno 1072 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz