Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 8:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
A čím to napájíš? Tříčlánkem lipol? A jakou do toho dáváš kameru?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: ned 07.08.2016 20:18 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3552
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Potřeboval bych radu od majitelů.

Gimbal jsem koupil už skoro před rokem jako používaný na 4S LiPol a předchozímu majiteli fungoval. Teď bych ho chtěl zprovoznit a tak jsem profily nastavené na 4S uložil a nahrál do něho profil FlyingTech's Profile z http://www.flyingtech.co.uk/... protože ho chci používat s 3S LiPol.

Protože nemám GoPro a chci používat jinou kameru, udělal jsem pro test závaží cca ve tvaru GoPro o hmotnosti 85g a to upevnil na montážní plošinu. V klidu jsou motory vyrovnané jen se plošina se závažím lehce překlápí do vodorovné polohy. Po připojení napájení k nabité baterce (motory přitom jsou cca v pozici v jaké by měly být) se ale motory nechytnou a gimbal začne jen blikat a rychle pípat a jinak se nic neděje. S profilem DYS Default Profile ze stejného webu se to chová stejně a když plošinu nastavím lehce prstem do svislé polohy, tak taky.

Můžete mě nasměrovat, jak z toho ven?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pon 08.08.2016 12:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
jio píše:
Potřeboval bych radu od majitelů.

Gimbal jsem koupil už skoro před rokem jako používaný na 4S LiPol a předchozímu majiteli fungoval. Teď bych ho chtěl zprovoznit a tak jsem profily nastavené na 4S uložil a nahrál do něho profil FlyingTech's Profile z http://www.flyingtech.co.uk/... protože ho chci používat s 3S LiPol.

Protože nemám GoPro a chci používat jinou kameru, udělal jsem pro test závaží cca ve tvaru GoPro o hmotnosti 85g a to upevnil na montážní plošinu. V klidu jsou motory vyrovnané jen se plošina se závažím lehce překlápí do vodorovné polohy. Po připojení napájení k nabité baterce (motory přitom jsou cca v pozici v jaké by měly být) se ale motory nechytnou a gimbal začne jen blikat a rychle pípat a jinak se nic neděje. S profilem DYS Default Profile ze stejného webu se to chová stejně a když plošinu nastavím lehce prstem do svislé polohy, tak taky.

Můžete mě nasměrovat, jak z toho ven?


Víš úplně stoprocentně, že předchozímu majiteli fungoval? Možná by stálo za to, půjčit nebo koupit nějakou lacinou 4S baterii, nahrát uložené profily na 4S zpět a vyzkoušet co to dělá. To závaží místo GoPro by také mohlo dělat problém. Raději bych to hned seřizoval na svoji kameru. To pípání je pořád po celou dobu kdy je baterie zapnutá, nebo jen chvilku po zapojení baterie? Zkoušel jsi to zkalibrovat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pon 08.08.2016 13:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3552
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Předchozímu majiteli nemám důvod nevěřit. Prodával ho protože potřeboval větší.
Kalibraci jsem zatím nedělal, jen jsou uložil stávající profil pro 4S a nahrál profily, co jsem zmínil. Kalibraci bych asi měl dělat až se chytnou motory. S tou kamerou to je trošku složitější, chci do toho nějak položit kombo Mobius + FPV kameru a tady budu muset asi taky dovažovat na těch cca 90g.

Možná to dělám blbě, proto zkusím popsat jak.
a) Gimbal jsem připojil k PC bez napájení.
b) Spustil jsem SimpleBGC_GUI_2_40b7 a přes port Com3 připojil nalezený gimbal, ukazatele vpravo znázorňovaly pohyby, takže informace od senzorů tam jsou.
c) Odpojil jsem gimbal od počítače a připojil k 3S baterce a výsledkem je jen to pípání a všechny motory jsou bez záběru.
d) Když píšu o blikání diod, tak včetně pípání to je po celou dobu, co je připojeno napájení a dolní zelená bliká tak s cca sekundovým intervalem a u horní spojených zelená+červená červená trvale svítí a zelená rychle bliká (tak 5 x za sec) a stejně rychle to pípá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pon 08.08.2016 13:17 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1178
Bydliště: Hlučín, CZ
Ten předchozí majitel jsem byl tuším já, je to sice už pěkně dávno, ale pokud mě paměť úplně nešálí, tak proběhla předváděčka na parkovišti v kufru auta. ;-)
Edit: tak opravuju, to bylo něco jiného a někomu jinému, tohle šlo balíčkem. Ale dávám ruku do ohně za to, že byl plně funkční.

Problém může být teoreticky ten defaultní profil od FlyingTech, čistě teoreticky se mohlo stát, že se třeba liší verze fw, na které byl udělaný, a že se třeba korektně nenačetl.
Zkusil bych vzít ten jejich profil a ten profil pro 4S a porovnat je opticky normálně v textovém editoru, pokud si správně pamatuju, tak ten profil je normální texťák v nějaké xml struktuře, poměrně se v tom dobře orientovalo.

Jenom pro jistotu - když to zapínáš, je to v pracovní poloze (správně orientované) a netřepeš s tím? To rychlé pípání je snad nějaká inicializace senzorů nebo co a matně si vybavuju, že mi to taky sem-tam udělalo, když jsem s tím během zapínání moc třepal. Pokud to je ten případ, mělo by stačit to vypnout a pak zase zapnout s dodržením vhodných podmínek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pon 08.08.2016 13:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1178
Bydliště: Hlučín, CZ
A ještě kontrolní otázka - nahrál jsi tam z FlyingTech který konkrétně profil? FlyingTech's Profile nebo DYS Default Profile? Co dělá ten první, to vůbec netuším. V továrním nastavení je tam ten druhý, to je na 3S a tak-nějak to i stabilizuje.
Osobně bych se nebál vzít ten můj 4S profil a pustit ho normálně na 3S, ono by to mělo fungovat, jenom to asi bude trošku línější. Pak už jenom stačí maličko přidat sílu do motorů, stabilizační konstanty bych nechal jak jsou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pon 08.08.2016 16:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3552
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Ano byl. A opravdu nemám problém s tim, že by to nefungovalo. Jen jsem předpokládal, že nahraju správný profil a bude to hned fungovat. No, nefunguje. A příčina bude asi mezi gimbalem a židlí, na které sedím. :-(

To třepání ke možné. Držím to v ruce, 3S baterku položenou nahoře a připojují napájení. Zkusím to dát do držáku. Dik za tip.

Profily jsem zkoušel oba se stejným vysledkem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pon 08.08.2016 16:49 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1178
Bydliště: Hlučín, CZ
Ještě mě napadá poslední věc a to ta, jestli se náhodou nestalo, že se ti během manipulace osa Z otočila několikrát kolem dokola a ukroutil jsi nějaký kabel, který tou dutou osou vede. Ale to už je jenom zoufalé lovení všech možných dalších příčin, když jsem to tehdy opatrně zkoušel, tak to sneslo bez problémů 3x kolem osy, pochybuju že bys to takhle ukroutil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: pon 08.08.2016 17:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 133
Myslím, že když se přehraje software - profil, tak, že by se to mělo zkalibrovat. Řídící jednotka pak neví jak jsou ty osy správně a asi by to vysvětlovalo i to pípání, označuje to nějakou chybu a já už si to moc nepamatuji, ale mohla by to být zrovna ta kalibrace.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: úte 09.08.2016 17:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3552
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Tak pověšení na držák nepomohlo. Třepáním to tedy není.

Díky všem za odpovědi. Zkusím se s tím nějak pohrabat, jen co na to zase bude chuť a čas. Začnu manuálem. Snad tam na něco narazím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: stř 10.08.2016 16:50 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3552
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Manuál pomohl i když manuály jakéhokoliv druhu nemám rád. :oops:
S tím profilem na 4S to vždy pípalo a tak jsem zkusil nahrát oba profily z FlyingTech a pípalo to zase. Důvod byl jednoduchý. Po načtení profilu je ho třeba taky zapsat do řídící jednotky přes Write. A to jsem neudělal. Zůstával tam tak pořád původní profil na 4S.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2016 15:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1178
Bydliště: Hlučín, CZ
Chápu tedy správně, že to už funguje? Pokud ano, tak se mi ulevilo, bál jsem se že se to poškodilo během přepravy, i když jsem se snažil to zabalit "neprůstřelně".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2016 19:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3552
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Funguje je zatím silné slovo. Chová se to tak, že motory už drží a naklání desku. Občas se to sice i po kalibraci třepe a ujíždí na jednu stranu, ale to je daň za stav, v jakém to mám. Problém je v tom, že mám zatím všechno rozházené a postupně přemýšlím nad tím, jak to nacpat do F450 s původními nohami a neurazit to při prvním přistání a zároveň kopteru komplet nepředělávat. Místo kamery je zatím stále jen imitace a manuál jsem jen tak narychlo proletěl. Takže je to jen otázka času a myslím, že to fungovat bude.

Pípalo to s původním profilem od tebe na 4S. 3S tomu nestačily. A jak píšu výše, problém byl v tom, že jsem po načtení profilu tento nezapsal do řídící jednotky, ale byl načtený jen v GUI a v řídící jednotce tak stále zůstával ten profil na 4S.

V přepravě ani funkčnosti jsem problém nehledal, ale to jsem už avizoval hned od začátku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: čtv 12.01.2017 18:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.11.2014
Příspěvky: 10
A proto jsem DYS dal do skříně a koupil Tarot 3-Axis FPV TL3T01 za pár šupu, namontoval a oči mi vypadli z důlku.Už nic neřeším. Softvare pochopí 5 lete dítě za 2 minuty, ten gimbal je z 90% nastaven od výroby a luxusně,žádné pokus omyl jak u Basecam, jeho váha tu raději ani nepíšu a pánové odběr 160 mA .NAZU jsem taky dal do skříně a vyměnil za Tarot ZYX_M a testují k tomu OSD od Tarotu.


Naposledy upravil pitrson dne čtv 12.01.2017 19:41, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3-osý gimbal DYS Smart3
PříspěvekNapsal: čtv 12.01.2017 18:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3552
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Já jsem to zaparkoval až na někdy ... :roll:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz