px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: pon 01.12.2014 17:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.3.2011
Příspěvky: 44
Právě jsem nainstaloval H3-3D a po zapnutí (inicializaci) divně "chrastí". Podle pozorování to dělá motor naklápění (TILT). Je tu nějaký majitel H3-3D, kterému to dělá to samé?

Video: https://www.youtube.com/watch?v=zDma31evGiU
P.S. nešetřete na hlasitosti :)

Přepokládám, že normálně by měl být gimbal prakticky bezhlučný.


Naposledy upravil JTcko dne pon 01.12.2014 18:11, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: pon 01.12.2014 17:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
JTcko píše:
...H3-3D ...divně "chrastí"...Přepokládám, že normálně by měl být gimbal prakticky bezhlučný...
Ne, úplně bezhlučný není...
A to video neexistuje, není co poslouchat, pokud jsi ho vymazal, měl by jsi příslušně i upravit svůj příspěvek...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: pon 01.12.2014 18:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.3.2011
Příspěvky: 44
Odkaz opraven.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: ned 07.12.2014 18:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.11.2014
Příspěvky: 11
caute mam takovej mensi problem spis moucha pri zapnuti phantoma mi gimbal zacvici ale s kamerou zustane v poloze ze je kamera smerem dolu nevite cim to je nebo jak to udelat aby zustala pri startu vodorovne? Problem to velkej neni pomoci ovladace ji narovnam funguje jinak v pohode jen tohle dik za radu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: pát 02.01.2015 18:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
JTcko píše:
Právě jsem nainstaloval H3-3D a po zapnutí (inicializaci) divně "chrastí". Podle pozorování to dělá motor naklápění (TILT). Je tu nějaký majitel H3-3D, kterému to dělá to samé?

Video: https://www.youtube.com/watch?v=zDma31evGiU
P.S. nešetřete na hlasitosti :)

Přepokládám, že normálně by měl být gimbal prakticky bezhlučný.


S kamerou GoPro 4 (dovyváženou) je úplne bezhlučný.. žiadne divné zvuky... tie zvuky som mal takisto pri používaní kamery GoPro Hero 3 Silver..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: pát 02.01.2015 18:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
Dalo by sa nejako zrušiť/ odstaviť tú úvodnú kalibráciu gimbalu? Lebo ten jeden motor náklonu kamery je poškodený a gimbal sa nevie skalibrovať práve kvôli tomu jednému motoru. Mám na myslí to, že by som ten náklon kamery dal na pevno (hoc ho aj prilepil páskou) do jednej pozície a vyrovnávanie gimbalu, teda zvyšné dva motory by pracovali normálne...ale to asi nepôjde, či?



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Přílohy:
006.jpg
006.jpg [ 69.03 KiB | Zobrazeno 1979 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: úte 27.01.2015 18:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
Hľadal som všade po internete ale nenašiel som, či je možnosť zakúpiť diely na gimbal H3-3D. Potreboval by som jeden motor gimbalu aj s púzdrom (rotorom). Ako vidieť na foto.. Hriadeľka rotora prenášaná náklon kamery je zlomená. Potreboval by som zrejme aj ložisko, v ktorom drží púzdro kde je hriadeľka pripevnená, lebo zadrháva.. Vďaka za prípadné rady.


Přílohy:
IMG_20150127_173706.jpg
IMG_20150127_173706.jpg [ 158.99 KiB | Zobrazeno 1890 krát ]
IMG_20150127_174859.jpg
IMG_20150127_174859.jpg [ 81.78 KiB | Zobrazeno 1890 krát ]
IMG_20150127_181157.jpg
IMG_20150127_181157.jpg [ 155.78 KiB | Zobrazeno 1890 krát ]
IMG_20150127_173610.jpg
IMG_20150127_173610.jpg [ 161.71 KiB | Zobrazeno 1890 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: úte 27.01.2015 18:27 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6663
Bydliště: Moravský kras
změř průměr hřídelky a rozměry ložisek. Ložiska koupíš třeba na tobex.cz, hřídelka se dá nahradit třeba dříkem vrtáku, jehlou do jehlového ložiska nebo kusem šroubováku.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: úte 27.01.2015 18:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
To by šlo aj takto no.. Skúsim zajtra v práci nejak tú hriadeľku vybrať von.. To ložisko by ešte šlo aj za cenu, že ho zničím (pôjde nové) keď ho budem vyberať.. ale tá hriadeľka drží tam riadne.. Aby som nepoškodil celé púzdro. Ale ďakujem za radu. Ak by niekto vedel o nejakej stránke na náhradné diely, budem rád.


Přílohy:
IMG_20150127_184856.jpg
IMG_20150127_184856.jpg [ 119.27 KiB | Zobrazeno 1873 krát ]
IMG_20150127_184943.jpg
IMG_20150127_184943.jpg [ 64.46 KiB | Zobrazeno 1873 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: úte 03.02.2015 21:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
Mám záujemcu na gimbal a sa ma pýta, či je možné motory zameniť a dosiahnuť tak 2 -osú stabilizáciu gimbalu...ako u H3-2D.. šlo by to? Motor tretej osi použiť namiesto toho poškodeného motora (náklonu kamery)?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: čtv 05.02.2015 12:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
Pýtam sa blbo, keď si to viem sám rozobrať a pozrieť :roll: ale chcel som aspoň či by to mohlo byť funkčné.. Lebo gimbal H3-2D má napájací konektor vzadu kde gimbal H3-3D má ho taktiež len je nevyužitý, lebo napájanie do gimbalu H3-3D ide cez motor tretej osi.. Myslel som, že keď motor tretej osi vymením (za poškodený) /odstavím a napojím to do druhého portu ako u H3-2D, tak že by to aj šlo... ale nepôjde to lebo rotor motora je odlišný než práve rotor môjho poškodeného rotora. Gimbal H3-3D má rovnaké 2 motory (rotory) a jeden iný (naklon kamery hore-dole).

Viem, bolo mi doporučené od Jirku, aby som si to opravil, vymenil ložisko, nahradil hriadeľku za inú.. lenže ja si to sám nespravím, nieže by som nebol zručný ale bojím sa tú hriadeľku vymeniť, jednak aby som to viacej nedodrbal alebo či by to bolo potom funkčné. Ložisko by nebolo problém vymeniť..

A tak sa mi naskytla otázka, kedže tento gimbal nebudem posielať do NEMECKA servisu, kde oprava by ma vyšla na 200-250 eur.. preto ho predávam viewtopic.php?f=98&t=69887 .. Prípadne ak by sa našiel niekto, kto si verí a chcel by ten gimbal opraviť (samozrejme zaplatím, len nie toľko čo v DE) tak môžem to poslať jemu...

Potom ma napadla ďalšia možnosť, ak by niekto si chcel prerobiť gimbal H3-2D na H3-3D tak to by zrejme šlo.. Lebo práve elektronika a motor tretej osi sú funkčné.. (+ ďalší motor). Len zase či sa mu to oplatí za tých 100 eur čo to predávam ísť do toho...

EDIT: Koniec špekulovania. Predané.


Přílohy:
IMG_20150205_112621.jpg
IMG_20150205_112621.jpg [ 88.54 KiB | Zobrazeno 1798 krát ]
IMG_20150205_115041.jpg
IMG_20150205_115041.jpg [ 73.19 KiB | Zobrazeno 1798 krát ]
IMG_20150205_115145.jpg
IMG_20150205_115145.jpg [ 71.88 KiB | Zobrazeno 1798 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: stř 11.02.2015 10:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.3.2011
Příspěvky: 44
Může mi nějaký vlastník H3-3D potvrdit, zda mu na řídící jednotce gimbalu (GCU V2) svítí led dioda (umístěná vedle 8 pin konektoru)? Na mé jednotce nesvítí.

Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: pát 05.02.2016 14:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.2.2012
Příspěvky: 976
Bydliště: Holešov
Obrázky: 5
Můžete mi prosím někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi gimbalem Zenmuse H3-3D pro P2 a Zenmuse H3-3D Standard? Potřeboval bych jej dát na Tarota 680 Pro, ale nevím který z nich je vhodnější. Díky.

_________________
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: pát 05.02.2016 15:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
zskal píše:
Můžete mi prosím někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi gimbalem Zenmuse H3-3D pro P2 a Zenmuse H3-3D Standard? Potřeboval bych jej dát na Tarota 680 Pro, ale nevím který z nich je vhodnější. Díky.
Pro cokoliv jiného než Phantoma budeš potřebovat vždy gimbal společně s GCU (gimbal control unit), která je myslím v edici pro Péčka vynechaná, neboť je v P. integrována... Také FW této verze pro P. je přizpůsobený Phantomu.

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Zenmuse H3-3D obsah balení
PříspěvekNapsal: pát 05.02.2016 20:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.2.2012
Příspěvky: 976
Bydliště: Holešov
Obrázky: 5
OK...Díky za vysvětlení

_________________
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz