Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: ned 09.08.2015 14:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
sobi, díky moc, podařilo se, mám tam zpátky BGC. Ten Brugi se mi taky nedařilo vyladit. Pořád to mělo snahu vibrovat, i když jsem to na stole uklidnil tak za letu se to občas třepalo. BGC je mnohem klidnější. Škoda, že nemá možnost freeze, to se mi na Brugi líbilo.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pon 10.08.2015 9:30 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.7.2015
Příspěvky: 10
Zdravím, zkusím dát můj dotaz sem, snad správně... Mám 2D gimbal Eachine
Kód:
http://www.banggood.com/Light-FPV-Brushless-Gimbal-wMotors-Controller-For-DJI-Phantom-p-968168.html
na Phantomu FC 40. Na něm Mobius kameru, vyváženou a přibližně dováženou na hmotnost GoPro. Stále ale mám problém s horizontálními vibracemi, které se přenášejí se do videa. Nikoli jello, ale skutečně vibrace obrazu, hlavně při dopředném letu. Softwarově jsem to už vyladil, ale stále hledám cestu jak se vibrací zbavit mechanicky. Načetl jsem toho spoustu zde i na dalších fórech a pořád si hraju s bumpery. Zkouším tvrdší i měkčí (koupil jsem sadu bumperů pro Zenmuse), zkouším je vyplnit špunty do uší, zkouším tvrdší i měkké připevnění kamery, celý gimbal natvrdo přímo přišroubovaný k Phantomu i přišroubovaný přes gumové podložky a pořád cuká...pořád cuká.
Jsou lepší měkčí bumpery nebo tvrdší? Obecně jsem načetl, že tvrdší, ale z pricpipu mi přijde, že přes tvrdší se vibrace přenesou více?
Podotýkám, že nevyvažuji vrtule (mám původní co jsou s Phantomem), protože jsem v CZ nějak nenašel na prodej vyvažovačku (přesnou hřídel s opačnými závity)...
Poradí někdo?
Díky.


EDIT 16.8.2015: Odpovím si sám. Problém prakticky úplně vyřešily nejměkčí bumpery ze sady pro Zenmuse, vycpané měkkými špunty do uší...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: čtv 20.08.2015 16:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 138
Nemáte náhodou někdo zkušenosti s tímto gimbalem?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Link.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pon 28.12.2015 20:02 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 696
Bydliště: Plzeň
Zdravím, mám gimbal odsud z fora ale mám rpoblém. Dnes jsem lítal s gopro hero (ta co nejde vyndat z obalu) a občas se mi stane že se gimbal protočí. Když se protočí, nelze ho vrátit do původní polohy. Pořád se snaží otočit do nové. Lze to nějak řešit? vím jen že rpogram simplebgc mi nešel

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pát 01.01.2016 17:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Netusi nekdo co by mohlo pomoct proti generovani i2c chyb po upgrade na novejsi verzi BGC (te co je ofiko na strankach a slape i na cinskych deskach).

Rozsiril jsem controller o treti osu a protoze na starsi verzi to moc neslo tak jsem udelal update. Ale generuje i2c errory a nejde nastavit. Kdyz odpojim napajeni (lipol pres malej spinanej menic) tak prestanou naskakovat. U starsi verze chyby neskakali i pri stejnym nastavenim.

Napada me zda by nemohl elektrolyt na vstupu

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pát 01.01.2016 19:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 563
tiež by ma to zaujímalo - ak vyriešiš, daj vedieť ako.
mám rovnaký problém so storm32 doskou - pôvodná, ktorú som odpálil, šlapala v gimbale bez problémov. náhradná z BG sa po zapnutí motorov nedá ani nakalibrovať kvôli i2c chybám. dosky sa na prvý pohľad líšia minimálne v stabilizačných obvodoch.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 14:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2593
Bydliště: Zavar, SK
Chlapci, nemate niekto skusenosti s touto odlahcenou verziou gimbalu? Tie klasicke mi slapu dobre, len neviem ci ten odlahceny je dostatocne konstrukcne pevny, ci to neodlahcili az moc :D

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 16:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Docela by me zajimal rozdil hmotnosti. Ja te vytiskl mechaniku gimbalu na tiskarne (upgrade na 3 osy) a prijde me ze pro normalni let to muze byt fakt lehoucke.

Kdyz s tim clovek praskne tak je vcelku jedno ze plast povoli, vytisknu znova. Ale pokud se zkrouti todle zelezo tak nevim zda sezenes nahradni dily

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: úte 12.01.2016 18:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Já mám ten odlehčený a myslím, že rozdíl proti tomu neodlehčenému je pouze v zakrytování motorů, to nemá vliv na pevnost. Je to celé z měkkého hliníku, při nárazu se to ohne ale výhoda je, že se to neláme, vždycky se to podařilo narovnat. Co bychom chtěli za ty prachy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: stř 13.01.2016 7:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2593
Bydliště: Zavar, SK
OK2BUH píše:
... rozdíl proti tomu neodlehčenému je pouze v zakrytování motorů...


Nie, nie, praveze rozdiel je aj v tom "zakladovom plato", kam je upevneny roll motor, to ma skor trapi, lebo to nesie vahu oboch motorov aj kamery. Kryty motorov su vcelku v pohode.

OK2BUH píše:
...Je to celé z měkkého hliníku, při nárazu se to ohne ale výhoda je, že se to neláme, vždycky se to podařilo narovnat...


To je fajn info, ten standartny som tiez uz parkrat narovnaval :D Vdaka za info, mam velke nutkanie zobrat aspon kit, a upgradnut ten moj standartny, bojim sa, ze neodolam :mrgreen:

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: stř 13.01.2016 8:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 563
Inak, keď už sa bavíte o tých gimbaloch z GLB, tak ako nástupcu toho 2D odporučujem tento 3D:
http://www.goodluckbuy.com/3-axis-brush ... black.html
Za tie penieze funguje ozaj perfektne, je relatívne ľahký kvôli menšim, ale výkonným motorom a má priamu podporu v kóde APM.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2016 21:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2014
Příspěvky: 233
Mam prosbu. Delsi dobu jsem nepouzival tento gimbal. A nyni po pripojeni baterie nereaguji motory jen se rozsviti led. Cervena sviti, zluta blika a na senzoru sviti modra led. Nevite co to znamena?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2016 22:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2014
Příspěvky: 233
Tak problem odhalen. Byl natrzeny konektor od senzoru. Preletovano a uz je funkcni.:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: stř 27.04.2016 21:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2014
Příspěvky: 233
Mám tady novou desku do tohoto gimbalu a snažím se ji naladit. Může mi někdo napsat jak postupovat v ladění PID a co která hodnota vlastně dělá? Po připojení mi hodně vrni (vibrují) motory. Snižoval jsem hodnotu power az na nějakých 50-70 to už je lepší, ale pořád tomu něco chybí teď se mi zdá, že jsou motory už moc slabé. Kolika pólové jsou vůbec ty motory?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2016 7:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2593
Bydliště: Zavar, SK
Ak ti to pomoze, moj setup je tuto. PID som nenastavoval, iba vykon motorov ( samozrejme aj s osadenou kamerou) tak, aby prestali motory bzucat...
BTW raz sa mi tiez stalo, ze motor bol nejaky slaby a mal som blbo strceny konektor od motora do riadiacej dosky - motor isiel iba na dve fazy 8)

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Naposledy upravil ddano007 dne čtv 28.04.2016 7:32, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz