Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pon 29.06.2015 11:55 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 122
Bydliště: Brno/Brno-Venkov východ
A je fakt mozny tohle napajet vic jak 12V? Na oficialni strance http://www.basecamelectronics.com/simplebgc/ je psano 7 - 21V (respektive 8 - 18V). Na druhou stranu v navodu co k tomu poslali pisou 12V pro napajeni https://dl.dropboxusercontent.com/u/67301981/Gimbal%20Printed%20Instructions.jpg. A taky to neni stejna deska, moje je prilozena dole.
Jde mi hlavne o to, jestli kdyz to reklamuju / koupim novou a pripojim to zase na 4S baterku, jestli to zase nepodrbu. Nebo jestli mam rovnou koupit jinou nekym overenou desku na 4S baterku. Moc se mi nechce davat tam stabilizator na 12V nebo to pres balancni konektor pripojovat na baterku. Blb sem si koupil rozvod z baterky na 6 ESC misto na 4, tak bych ten jeden par navic apon vyuzil pro napajeni gimbalu.


Přílohy:
Poznámka: Deska BGC
IMG_20150629_124641.jpg
IMG_20150629_124641.jpg
[ 100.86 KiB | Zobrazeno 3304 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: úte 30.06.2015 7:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2015
Příspěvky: 59
Riadenie sa napája z 5v. Na to je tam ten stabilizátor. Prípadne si pozri čo je to zač a zistíš max napätie. Motory sa napájajú priamo z batérie.

_________________
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: úte 30.06.2015 7:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 122
Bydliště: Brno/Brno-Venkov východ
007ToMMaS píše:
Riadenie sa napája z 5v. Na to je tam ten stabilizátor. Prípadne si pozri čo je to zač a zistíš max napätie. Motory sa napájajú priamo z batérie.

Stabilizator sem premeroval (vpravo nahore, soucastka s velkou nozickou vlevo). Dava to v pohode 5V. Deska porad jede, akorat nefunguje to pripojeni pres USB. Bud vadnej kus, nebo se odpalil prevodnik (ale to teda asi tezko kdyz zbytek jede) a jeste me napadlo jestli tam nedavaj nejakej ten fake prevodnik kterej by se mel zrusit po pripojeni k win7. Tusim sem o tom nekde cetl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2015 9:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 122
Bydliště: Brno/Brno-Venkov východ
Cinani z Banggood posilaji novej kousek, ale stejnak se budu bat tam dat znovu tech 16V. Baterce asi moc neprospeje, pokud hodim gimbal jen na 3 ze 4 clanku pres balancni konektor co? Nebo je to v pohode?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2015 10:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Ja to honim z maleho spinaneho becu nastaveneho na 9V. Tim padem je jedno kolik baterek pripojim a jaky maj zrovna napeti, tech 9V to ma vzdy a nemeni se charakteristiky za letu


BTW : Vcera dosel motor a rozsireni na 3ti osu tak se bude tisknout a upgradovad

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: sob 25.07.2015 13:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3096
Bydliště: Olomouc, ČR
Fungoval krásně a dnes dofungoval. Pomalu bliká zelená, motory mrtvé. Když dám v BGC connect tak zelená dělá čtyřbliky ale nepřipojí se to. Mám podezření, že mi vf energie z vTX přemazala fw. Dá se to nějak vzkřísit?

edit: Tak se podařilo, i když na hackera jsem trochu starý. :) Číňani opráskli Alexmos a upravili bootloader aby to nikdo nemohl oprásknout jim. Takže tam nešel dát ani originál Alexmos fw ani "nulovaný". Programy jako Avrdude nebo Xloader s tím nespolupracovali. Nakonec jsem tam dostal programem Arduino německý fw Brugi. Bootloader zůstal čínský. Všechno funguje. Samozřejmě s tím nespolupracuje SimpleBGC Gui ale musí se použít Brugi Gui a všechno nastavit znova. Ale jede to dobře.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2015 10:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 563
OK2BUH píše:
..Nakonec jsem tam dostal programem Arduino německý fw Brugi. Bootloader zůstal čínský. Všechno funguje. Samozřejmě s tím nespolupracuje SimpleBGC Gui ale musí se použít Brugi Gui a všechno nastavit znova. Ale jede to dobře.


Má ten Brugi možnosť nastaviť follow mode pre roll?
Trošku s tým bojujem pre Alexmos BGC FW 2.2 - tam je len follow pre pitch. Follow pre roll vyzerá, že by mohol fungovať pri pripojení flight controllera, ale keď som si robil úpravy na doske, tak som odpálil LDO stabilizátor, na ktorý teraz čakám, takže neviem overiť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2015 10:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3096
Bydliště: Olomouc, ČR
Ano, Brugi má možnost follow mode pro rool i pitch, ale nezkoušel jsem. To Gui není tak pěkné jako BGC, ale velmi se mi líbí možnost ladění PID za provozu, do paměti se to uloží až je hotovo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2015 11:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 563
dík za info. ak sa mi to nepodarí s tým BGC FW, tak skúsim prejsť na Brugi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2015 12:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3096
Bydliště: Olomouc, ČR
Jenom nevím jestli se potom podaří návrat na BGC kdyby se ti to nelíbilo. S tím čínským bootloaderem do toho nic nedostaneš. Já doufám, že kdyby se tam flashnul klasický bootloader tak by to mohlo natáhnout ten null BGC. Ale vyzkoušené to nemám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2015 13:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 563
som si toho vedomý, ale ďakujem za upozornenie


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2015 21:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3096
Bydliště: Olomouc, ČR
Ten Brugi umí jednu věc kterou jsem v BGC nenašel (ale možná jsem jen slepý). Umožňuje dálkově zapnout funkci freeze (zamknutí gimbalu). Mohu natáčet akční scény v acro módu, pěkně klopené zatáčky, potom se zklidním a mohu dále gimbálovat. Dá se nastavit jiná síla motorů než pro normální provoz, takže by to mohlo udržet i ve flipu, musím vyzkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: úte 28.07.2015 8:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 563
BGC to umožňuje tiež, ale cez profily - vytvoríš si profily, aké potrebuješ (každý profil má vlastné nastavenia od PID po follow mod, ...) a tieto profily potom vieš namapovať na "commandy", na ktoré namapuješ RC prepínač - napr. pre 3 polohový prepínač môžeš mať 3 profily.
Ten Follow mod chcem práve rozchodiť pre taký let, ako si popísal - aby kamera sledovala náklony modelu, ale zároveň stabilizovala drobné výchylky modelu - aby sa obraz netriasol.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: úte 28.07.2015 9:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3096
Bydliště: Olomouc, ČR
Jj, to je dobrá věc, vyzkouším v praxi jestli bude lepší follow nebo freeze. Teď jsem to vymyslel aby se to přepínalo automaticky s letovými módy. Mám to na Pixhawku, při ACRO a DRIFT bude gimbal zamčený, při STABILIZE, ALTHOLD a LOITER to bude gimbálovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pát 07.08.2015 20:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 563
skúšal som nahrať ten BruGi - išlo to, len som (zatiaľ) nemal dosť trpezlivosti vyladiť PID-y.
a podarilo sa mi potom vrátiť aj AlexMos BGC 2.2b - skúsil som cez avrdude cez USB kábel (keďže čínsky bootloader zafungoval pre BruGi).
zázračný príkaz je:
Kód:
avrdude -C "c:\cesta\k\avrdude.conf " -c arduino "-P\\.\COM21" -b57600 -p atmega328p -U flash:w:SimpleBGC_2_2_b2_null.hex:i

a použil som tento "null" hex pre 2.2
http://www.mk-fr.info/forum/index.php?P ... tach=31272

keby niekto našiel "null" hex pre 2.4, tak by som sa potešil..


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 96 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz