Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: sob 01.07.2017 17:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2014
Příspěvky: 302
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 1
Amper píše:
co deska ? Neni moc horka ? Ze by jsi pretizil motory (napr. blbe vyvazene umisteni kamery)


Na desku jsem nešahal, vyzkouším, podobný gimbal to nikdy nedělal ani s hůře vyváženou kamerou..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: sob 22.07.2017 22:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1256
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Jen taková perlička - jeden z čínských klonů AlexMOS z Goodluck mi právě asi před půl hodinou zlikvidoval řídicí jednotku. Už druhou. Stejný problém - blbě nastavený PID, v nějakém momentu se kamera rozkmitá a v tu chvíli gimbal pustí po drátech do mozku něco, co se procesoru velmi hrubě nelíbí - a tma, konečná, deska už jen topí. SP Racing F3 10DOF, deska je v tom sice na 100% nevinně, každopádně je i tak v hajzlu.

Poprvé jsem měl za to, že by to mohla bejt nějaká blbá náhoda a souhra okolností, bohužel teď jsem si to zopakoval :( Jako na potvoru nemám procesor v šupleti (minule jsem ho měl, ale to byla ještě F103, skladovat F303 "navíc", no, nejsem milionář), vyměnit si ho zvládnu, ale u Farnella je nemají, čekají na dodávku, procesor za 170 + DPH + doprava. Děsně fajn. Já s tou quadrou na tu dovolenou snad neodjedu :(

Takže zbytek víkendu asi strávím demontáží stabilizační desky gimbalu, rozkmitáváním a měřením, jakéžeto věci se kde dějou.

Kurvadoprdelepráce, to se na to vykašlu!

Pardon, potřeboval jsem si ulevit. Hodně ulevit. Teď jdu na panáka.

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: sob 22.07.2017 22:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1256
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Jo a dohledal jsem to - byl to tenhle klon. Teda zatím ještě je. Zatím, než ho rozšlapu.

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: ned 23.07.2017 23:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1256
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Jo a dohledal jsem pravděpodobnou příčinu - SP Racing F3 je jako všechny desky s STM32 s interně se 3V logikou. Většina vstupů je 5V tolerant. Většina. Ne všechny. Shodou okolností některé výstupy pro motory ne. Kdo by taky čekal, že bude mít problém na výstupu, že. Přesně do té doby, než do jednoho z těch motorových výstupů zapíchne vstup gimbalu, kterej je postavenej na ATmega328, takto 5V procesoru. A kde nějakého dobrodince napadlo zapnout si softwarově (asi, úplně poctivě jsem tu desku nezkoumal) na vstupech pullupy, takže na vstupních drátech desky je krásných 5V. A když se celá deska rozkmitá, tak ještě o pár desetin víc - a neštěstí je na světe, těch pár desetin navíc už ta STM32 v připojené řídicí jednotce neustojí a upeče se, doslova a do písmena, prst jsem na procesoru neudržel ani chvíli.

Tohle zjištění mne stálo dva procesory, kdysi jsem po rozkmitání gimbalu upekl starou desku s F103 (to jsem bral jako nějakou blbou náhodu) a teď znovu jednu "o něco" novější. Řešení k tomu v podstatě nemám - ošetřit výstup z F3 tak, aby to přežil (teoreticky by mohla stačit vhodná zenerka na výstup - těch možností, co na ty dva dráty ubastlit, je docela dost, ale málokterá je malá a skladná, s tou zenerkou by to ještě asi šlo), změnit SW v gimbalu, což je u toho číňana kapku problém -. a nebo tam přivést ty dva signály odjinud. Já zvolil tu poslední možnost a ma CPPM z přijímače jsem pověsil Arduino Mini Pro, které si odchytí ty dva kanály a udělá z nich dva samostatné PPM pro serva, resp. pro gimbal. A protože Arduino je na 5V, přežije ledacos (kromě toho jich mám nějakou hrst v šupleti).

Jo, je to takové drbání levou rukou za pravým uchem, ale mělo by to být idiotensicher und bombenfest, tak uvidím, jak se to osvědčí v provozu.

Konec hlášení :)

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Axis Brushless Gimbal RTF Storm32 3
PříspěvekNapsal: čtv 07.09.2017 12:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.9.2017
Příspěvky: 7
Ahoj kluci je tu nekdo z okoli brna kdo by mi pomohl zapojit tento gimgal dekuji.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz