Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: stř 14.05.2014 17:44 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Nema nekdo zkusenost s tim Gimbalem z GoodLuck ? $70 i s motorama a deskou me prijde dost dobra cena a rekneme takova maximalni pro amatersky placani se po letisti

Je to tuten http://www.goodluckbuy.com/dji-phantom- ... raphy.html

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: stř 14.05.2014 17:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 1017
Bydliště: P 156 -ZBR, ČR
Hardware je asi jako každej jinej deska je tam kopie alexmose a tu bych ani radši neupgradoval pokud o ni nechceš přijít, ale pokud nebude potentovaná od výroby, tak to valit bude a dá se to i doladit mosáckym programem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: stř 14.05.2014 19:11 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.8.2010
Příspěvky: 22
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 2
Něco takového mám na cestě, dám vědět, až otestuju.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: stř 14.05.2014 20:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Teď jsem rozcházel podobný, ono každý bude trochu jiný.
Ten co jsem měl v ruce Tarot, tak byl dost žvejka, ale motory v celku v pohodě, i deska. Bohužel co s tím kamarád lehce ťuknul, tak šla deska do kopru. Jen se hřeje a nic.
Pak se mi dostal do rukou celohliníkový. Fakt robustní nekroutil se. Ale motory jsou u něj jen schránky a má šíleně slabé motory. Je to pár závitů na kuprexitu. Koukal jsem jak puk! Funguje, ale do té doby než začne foukat, a nezvládne kabel na FPV.
Takže pokud nebude mít někdo konkrétní zkušenost od konkrétního prodejce, tak jsou vše jen odhady.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: stř 14.05.2014 21:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.6.2012
Příspěvky: 18
Ja mám kúpený tento gimbal http://www.banggood.com/FPV-Gopro3-2-Ax ... 08068.html a asi aj funguje. Neviem to posúdiť správne lebo je to môj prvý gimbal a môj TBS clon ešte nie je uplne doladený. Nemám správne vyvážené vrtule a možno aj motory. Ale samotný gimbal funguje od prvého zapojenia. Nič som na ňom neupravoval. Akerát je tam iná elektronika ako je na obrázku ale čo je to za typ to neviem posúdiť. Vzhľadovo je podobná. tu je moje video z toho gimbalu https://www.youtube.com/watch?v=jVYo1jw ... re=mh_lolz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: stř 14.05.2014 21:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.6.2012
Příspěvky: 18
Ešte doplním je to presne táto elektronika aj gimbal ako na tom videu. http://www.banggood.com/FPV-2-Axis-Brus ... v4965.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: čtv 15.05.2014 10:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4663
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
2Krajky : Ten z BG tam ma normalni motory nebo taky nejaky chcipaky ?

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: čtv 15.05.2014 21:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.6.2012
Příspěvky: 18
To ja neviem posúdiť. Je to môj prvý gimbal. zatiaľ som nemal žiadne skúsenosti. Ale funguje či su per ale zle neviem, ale funguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: ned 08.06.2014 10:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.7.2011
Příspěvky: 260
Bydliště: východní skoroPragl
Amper píše:
Nema nekdo zkusenost s tim Gimbalem z GoodLuck ? $70 i s motorama a deskou me prijde dost dobra cena a rekneme takova maximalni pro amatersky placani se po letisti

Je to tuten http://www.goodluckbuy.com/dji-phantom- ... raphy.html


Mám tenhle gimbal a neni to špatný. Funguje dobře. Pravda je, že motory jsou slabší a je nutné aby byla kamera správně v těžišti, ale problém s tím zatím nebyl. Jednou se mi tedy povedlo, že jsem udělal tak prudký úhyb, že se gimbal setrvačností pootočil, ale hned se zase srovnal. To mě trošku překvapilo.

Trápí mě ale jiná věc. Samozřejmě k tomu není žádný software ani návod - za to bych jim vždycky nakopal.
Mám Gopro 2 a nemůžu mít zapojený kabel pro FPV, protože vede přímo proti bočnímu motoru a jack se tam nevejde. Posunout kameru taky nemůžu, protože tím rozhodím vyvážení.
Tak mě napadlo, že bych gimbal přestavěl na "pravostranný", což mechanicky není problém, ale to bych zase musel nějak vyřešit reverse smyslu otáčení jednoho motoru. Nemáte s tím reversem někdo zkušenosti?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: ned 08.06.2014 14:08 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.8.2010
Příspěvky: 22
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 2
Software by měl jít použít SimpleBGC http://www.basecamelectronics.com/downloads/8bit/ píšou, že verzi 2.2b2. Update firmware neprováděj, použij verzi GUI shodnou s verzí firmware v desce. Je tam i návod, který vysvětluje různé volby v GUI. Reverzy tam nastavit jdou, ale nejdřív bych zkusil poladit hodnoty PID.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pon 09.06.2014 12:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.7.2011
Příspěvky: 260
Bydliště: východní skoroPragl
petasto píše:
Software by měl jít použít SimpleBGC http://www.basecamelectronics.com/downloads/8bit/ píšou, že verzi 2.2b2. Update firmware neprováděj, použij verzi GUI shodnou s verzí firmware v desce. Je tam i návod, který vysvětluje různé volby v GUI. Reverzy tam nastavit jdou, ale nejdřív bych zkusil poladit hodnoty PID.


Ahoj, díky za odkaz.
Software ani přehrávat nechci, pokud by to nebylo nezbytné. Navíc mám obavy, aby potom nevyplavaly nějaké další mouchy.
Stačí mi jen GUI, kde se podívám co je jak nastaveno a případně tam nastavím revers motoru.
Zisky mi připadají nastavené správně, tak bych je nechal.

Každopádně díky, mrknu na to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pon 09.06.2014 13:07 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.8.2010
Příspěvky: 22
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 2
Neřekl bych, že vyvážení kamery je u tohohle typu gimbalu úplně nezbytné, protože IMU je pod kamerou na tom rameni. Myslím si, že je důležité, aby měl akorát motor dostatek síly. Hodnota P udává napětí na motoru od 0 - 250, kdy 250 by mělo být napětí baterie. Je potřeba dát bacha na případné přehřátí motorů.

Nezapomeň na instalaci USB - UART driveru. Moucha by ti vyplavala poměrně výrazná, a sice, že bys to pravděpodobně celé umrtvil. A ještě jsem slyšel názor, že bys měl raději odpojit motory při připojení k USB, aby se neodpálil port, případně UART převodník, ale u mé desky to nutné nebylo.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pát 13.06.2014 19:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2010
Příspěvky: 426
Bydliště: Bratislava
Amper píše:
Nema nekdo zkusenost s tim Gimbalem z GoodLuck ? $70 i s motorama a deskou me prijde dost dobra cena a rekneme takova maximalni pro amatersky placani se po letisti

Je to tuten http://www.goodluckbuy.com/dji-phantom- ... raphy.html


moju g3jku nechces? Omnoho lepsie ako ten GLB a tie motory su velmi silne... a nemas problem zapojit TV out kabel do Gopro.

http://www.rcportal.sk/gimbal-feyiutech ... 3-inz10569

_________________
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pát 27.06.2014 20:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.7.2011
Příspěvky: 260
Bydliště: východní skoroPragl
petasto píše:
Neřekl bych, že vyvážení kamery je u tohohle typu gimbalu úplně nezbytné, protože IMU je pod kamerou na tom rameni. Myslím si, že je důležité, aby měl akorát motor dostatek síly. Hodnota P udává napětí na motoru od 0 - 250, kdy 250 by mělo být napětí baterie. Je potřeba dát bacha na případné přehřátí motorů.

Nezapomeň na instalaci USB - UART driveru. Moucha by ti vyplavala poměrně výrazná, a sice, že bys to pravděpodobně celé umrtvil. A ještě jsem slyšel názor, že bys měl raději odpojit motory při připojení k USB, aby se neodpálil port, případně UART převodník, ale u mé desky to nutné nebylo.


Konečně jsem se k tomu dostal abych na to mrknul.
Prvně bych jen poupravil to, že PID nemají přece se sílou motoru nic společného. To jsou hodnoty odezvy. Čím vyšší hodnota, tím rychlejší reakce, ale větší možnost oscilací.
To co popisuješ je hodnota Power, ta by určitě mohla ten problém slabých motorů vyřešit, nebo aspoň zlepšit.
Vyvážení nutné je, protože pokud je kamera mimo těžiště, tak jsou motory pořád v zátěži a u těhle slabých se to může projevit i tím, že to neudrží a protočí se. Zkoušel jsem to a stačí dát Gopro2 o 5mm mimo a už s tím má gimbal problém. U Gopro3 to možná bude lepší, protože je lehčí.

Reverse motoru tam nastavit jde a označen je jako INVERT. Bohužel když ho zatrhnu a dám uložit, tak se mi nic nezmění, tak nevím kde je problém. Možná je ta deska tak chytrá, že se nenechá oblbnout dokud to rameno opravdu neotočím opačně, ale to se mi uplně nezdá. No holt to zkusím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: čtv 31.07.2014 23:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.7.2011
Příspěvky: 260
Bydliště: východní skoroPragl
Chtěl bych se zeptat elektrotechnicky zdatnějších jedinců....

Vzal jsem tenhle gimbal a jednoduše ramena protočil tak aby motor pro Pitch nebyl napravo, ale nalevo. Samozřejmě jsem otočil i senzor polohy, který je zespodu připevněn na rameni držícím kameru. Mechanicky v tom není problém.
Gimbal normálně funguje správně tak jak by měl a problém se zdá vyřešen. Z motoru vychází ale tenoučké pískání a nevím čím je to způsobeno.
Může mi to někdo objasnit a případně poradit jak to odstraním?
Je možné, že by ty motory měly nějakou výchozí pozici, která je teď o 180°otočená a to jim vadí?
Díky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz