Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 999 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 63, 64, 65, 66, 67  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 24.08.2016 6:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
tady je co dělá. https://youtu.be/ai4hIJFBPSo

takže kompletní rozebrání odhalilo prodřené vodiče v osách motorů a natržené kabely u výstupu motoru.

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 13:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.8.2012
Příspěvky: 290
Bydliště: východní čechy
Obrázky: 3
Zdravím pánové,
koupil jsem si gimbal Quanum http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=78137

Bohužel se mi nějak nedaří s nastavením a proto bych se chtěl zeptat, jestli nevíte, jestli je tenhle gimbal schopen bez další podpory (třeba APM) "koukat" stále dopředu. Protože když provedu veškeré kalibrace, tak po vypnutí/odpojení a opětovném zapnutí se gimbal "dívá" úplně jinam. Horizontální a vertikální stabilizace funguje v pohodě, ale nedaří se mi yaw/otáčení.

Díky za každou reakci

_________________
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 13:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4668
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
podle toho strucneho popisku to vypada na 8bit desku ktera na sobe nema kompas (a cidlo ho taky nema). Na podobne desce sem Yaw taky nenaladil. Presel jsem na 32bit ridici jednotku ktera ma dve IMU (jednu u kamery a druhou u jednotky) Storm32

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 13:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.8.2012
Příspěvky: 290
Bydliště: východní čechy
Obrázky: 3
Díky za rychlou odpověď.
Mám to v letadle. Nevíš, jestli existuje způsob, jak to vyřešit třeba pomocí APMka. Ale když na sobě ten kompas nemám ani čidlo pod kamerou, tak to asi nepůjde a bude nutné koupit jinou desku. Nebo se pletu?

_________________
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 14:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 554
neviem, či je alebo nie je naozaj 3-osý, ale viac info nájdeš asi tu: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2578000 napr. tu niekto urobil screenshoty z vlastných nastavení: http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... tcount=294

isté je, že je kompaktibilný s AlexMos/BaseCam a mal by fungovať aj s originálnou verziou firmvéru, priamo zo stránky https://www.basecamelectronics.com/downloads/8bit/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 14:58 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4668
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
no, tu aktualizaci softu bych nechal az na konec. Me moje deska 8bit (rozsirena o 3ti osu) po aktualizaci neskutecne zlobila a byla prakticky nenaladitelna. Nastesti jsem sehnal nekde starsi verzi ktera slape v pohode pro dve osy. A na treti jsem proste koupil novej

ad s APM - no, moc si to nedovedu predstavit

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 15:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 554
Súhlasím s Ampér, že pripojením k APM si s YAW asi nepomôžeš, pretože myslím, že tá doska má vstupy len pre FC_EXT_ROLL a FC_EXT_PITCH z externej (riadiacej) jednotky.
Skôr sa skús pohrať s nastavením samotného gimbalu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 15:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4668
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
u tedle desek je problem jinde. Pozici v rollu/pitchi je to schopne presne urcit z accelerometru (vuci zemi) ale v yawu to takto nejde.

podle mne je jedina sance to vzdy pred zapnutim napozicovat rucne a pak ho nechat at tu pozici drzi.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 15:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.8.2012
Příspěvky: 290
Bydliště: východní čechy
Obrázky: 3
Mě jen trochu zaráží, že když vypnu Folow mode, tak se kamera zvládne dívat stále stejným směrem i když budu točit letadlem jako zběsilej. To zvládne i bez kompasu? Jen za pomoci akcelerometrů?

_________________
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 15:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4668
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ano, drzet pozici umi pomoci gyra/accel protoze pohyb do strany to umi kompenzovat. Ale to je tak na copter, na letadlo je to pomerne k nicemu :-D

Mozna jedna vec - myslim ze muzes rict jaky vstup ma pouzivat pro ovladani ceho. Pokud by jsi dal jen drzeni, rekl ze yaw zmena je napojena treba na roll vstup a na roll vstup namixoval vystup ze smerovky tak by to mozna slo.

Proste kdyz by jsi zatacel smerovkou tak by se tocil i gimbal.

ale osobne bych udelal to ze bych vykuchal starou desku, koupil tudle (http://www.banggood.com/Storm32BGC-32-b ... 96912.html , maj i levnejsi variantu ale je mene odolna vuci ruseni na i2c sbernici) a dal ji tam. Mechanika a motory muzou zustat a je vyrizeno.

Todle je gimbal s toudle deskou na copteru



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.09.2016 18:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.8.2012
Příspěvky: 290
Bydliště: východní čechy
Obrázky: 3
A tahle deska má tedy dva kompasy? Jeden na desce a druhej na čidle? Takže by měla zvládnout bez dalších zásahů koukat přímo dopředu a točit s ním budu moci jen RC výstupem z přijímače? Já bych klidně koupil i nějakej dražší hotovej gimbal, ale bohužel na mobiuse/RunCam je ta nabídka strašně omezená.

_________________
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.09.2016 7:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4668
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
no, ja jsem si myslel ze dva kompasy ma :-) ale koukam ze jsem se spletl. Ma to dve IMU ale nema to dva kompasy. Rozdil je ten ze kdyz to startujes tak ho taky musis namirit dopredu. Ale (na rozdil od stare) to vi jak se pohybuje letadlo a je schopen z toho spocitat Yaw.

Takze to sice nema dva kompasy ale funguje to i ve Follow modu.

http://www.olliw.eu/storm32bgc-wiki/Using_a_2nd_IMU

tady mas jak to integrovat s Pixhawkem a demo co to pak umi - http://ardupilot.org/copter/docs/common ... imbal.html

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.09.2016 6:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.8.2012
Příspěvky: 290
Bydliště: východní čechy
Obrázky: 3
Díky moc za rady.
Už jsem rozhodnutej, že ho koupím. Mám ale poslední dotaz. Jelikož je k tomu jen jeden modul, tak druhej musím logicky dokoupit. Ale otázka je jakej? Je to vcelku jedno a musí jen obsahovat MPU6050 třeba tento: http://www.banggood.com/GY-52-MPU6050-Module-3-axis-Gyro-Acceleration-Sensor-6-Axis-Attitude-Gradient-Module-p-1059004.html A nebo to musí být nějaký speciální?

_________________
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 16.09.2016 7:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4668
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Druhej MPU je na uz naletovany na te desce Storm32. Nic dalšího kupovat nemusíš

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 18.09.2016 19:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.8.2012
Příspěvky: 290
Bydliště: východní čechy
Obrázky: 3
Achááá, tak to jsem byl malinko zmaten, protože na tom videu dole, na odkazu, který jsi sem dával http://www.olliw.eu/storm32bgc-wiki/Using_a_2nd_IMU jsou dvě externí desky se senzorem.

_________________
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 999 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 63, 64, 65, 66, 67  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz