Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 15:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5444
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
jo, i2c chyby jsou obecne problem takze ta drazsi Storm32 s cipem proti i2c chybam se fakt vyplaci. Clovek se pak nemusi tak drbat s instalaci (a resit ze obcas se nezbavis chyb ani kdyz se hodne snazis)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 08.03.2016 11:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 138
A co ta 8 bitová z Banggoodu, to bude asi něco podobného? Ještě jsem nic neobjednal. Koupil jsem na podzim na Ebay nový gimbal DYS Smart a funguje dobře do té doby dokud teplota okolí neklesne pod nějakých 20 stupňů. Pak prostě vypadnou všechny motory. Chci to ještě zkusit na jaře až bude venku trochu teplo, že bych to obalil nějakým molitanem nebo tak. Jinak budu muset řešit tu desku, když to nepůjde. Zatím létám s 2D gimbalem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 18.03.2016 22:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.2.2015
Příspěvky: 7
Bydliště: Trnava u Zlína
Nevím,jestli už to tady někde proběhlo,ale našel jsem tento gimbal pro TBS http://copterlab.com/2-axis-brushless-gopro-gimbal-for-tbs-discovery.
Máte s ním někdo nějaké zkušenosti,nebo dokázal by někdo poradit zda-li do toho jít nebo ne?

Díky všem za rady :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2016 12:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.2.2015
Příspěvky: 7
Bydliště: Trnava u Zlína
Ještě jeden takový dotaz. Když si koupím 3 osou základní desku, bude fungovat když zapojím pouze 2 motorky (ROLL a PITCH)? Fungovat by to podle mě mělo, ale jistota je kulomet :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2016 16:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5444
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ano, to se da nastavit v konfiguraci

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 21.03.2016 17:11 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2007
Příspěvky: 68
Bydliště: Kutná Hora
Zdravím místní zkušené gimbalisty. Přiznávám bez mučení, fakt jsem nečetl všech 64 stran. Můj nezkušený dotaz.
Mám deltu a na ní kameru Mobius. Chce to postoupit dál a tak bych rád gimbal. Nechci to na FPV, ale na natáčení. To píšu proto, protože se asi obojímu říká gimbal. Jak jsem se koukal, tak mi uniká výhoda udělat si ho sám. Rád si ho vyrobím, ale v čem bude lepší než třeba http://www.banggood.com/Light-FPV-Brushless-Gimbal-wMotors-Controller-For-DJI-Phantom-p-968168.html To stojí něco přes tisíc. Na stránce před tj. str.63 je doporučována deska z Bangood http://www.banggood.com/Storm32BGC-32-bit-Brushless-Gimbal-Control-Board-With-MPU6050-Sensor-p-981058.html a ta stojí necelých 600. Něco ještě za motory atd. Díly si vytisknu. Myslím si, že mi stačí dvouosý. Ještě jsem zaznamenal gimbal s použitím serv. Má cenu o tom vůbec uvažovat?
A to je zatím asi vše. Díky předem za odpovědi.

_________________
Swift II, Alpha 1500 (půjčená), Corsair 1200 aneb "jebka" z HK, Beaver od ŠADu ve výstavbě


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 21.03.2016 18:14 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5444
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
A kam chces na te delte ten gimbal dat ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 21.03.2016 21:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2007
Příspěvky: 68
Bydliště: Kutná Hora
Nahoru. Něco jako tohle http://www.thingiverse.com/thing:257240

_________________
Swift II, Alpha 1500 (půjčená), Corsair 1200 aneb "jebka" z HK, Beaver od ŠADu ve výstavbě


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 21.03.2016 22:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5444
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Servo gimbal neni uplne spatny ale BGC je proste lepsi. Navic u serv budou dostavat prevody na zadek pri pristani takze aj to je duvod pro stridak. Ten se maximalne protoci.

ad Storm32 - je to v pohode ale radsi bych par dolaru priplatil a vzal tu co ma ten antiinterference circuit. Myslim ze je za $28, odkaz jsem sem daval. Je to pak mene nachylne na problem s instalaci

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2016 10:13 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2007
Příspěvky: 68
Bydliště: Kutná Hora
Jakou tedy výhodu má to, když si to vyrobím sám, kromě toho super pocitu? :)
Napájení to má samostatné, nebo se používá pohonná baterie?
Když jsi se ptal na to umístění, tak je velký rozdíl v tom, jestli bude kamera nahoře nad řídící deskou, nebo dole. Protože na deltě a Alfě bych to měl nahoře a kdybych to dal na Corsair, tak dole.
Díky.

_________________
Swift II, Alpha 1500 (půjčená), Corsair 1200 aneb "jebka" z HK, Beaver od ŠADu ve výstavbě


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2016 11:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 138
312_Forrest píše:
Když jsi se ptal na to umístění, tak je velký rozdíl v tom, jestli bude kamera nahoře nad řídící deskou, nebo dole. Protože na deltě a Alfě bych to měl nahoře a kdybych to dal na Corsair, tak dole.
Díky.

Když se ptáš na umístění, tak já bych tedy řekl, ža gimbal by měl být dole. Viděl jsem tam ty ukázky, samozřejmě hory co ční dovýšky s tímhle natočíš, ale když budeš chtít točit něco pod sebou, tak do bude dost velký problém. Když vylítneš na rovině 200 metrů vysoko, tak budeš točit jen oblohu a vzdálený horizont ale to co je dole nenatočíš. Já mám kolikrá kameru dolů pod úhlem cca 45 stupňů a často i více. Tenhle obrázek s kamerou nahoře nikdy neuděláš, tedy alespoň když to bude tak jako na tom odkazu.


Přílohy:
Still1106_00003.jpg
Still1106_00003.jpg
[ 119.6 KiB | Zobrazeno 1792 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2016 11:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5444
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
na umisteni jsem se ptal proto ze me to zajimalo :-D Na letadla se gimbaly davaj blbe prave kvuli pozadavku na rozumny vyhled.

Jinak deska s elektronikou muze byt kdekoliv pokud ti vystaci draty, na gimbalu je jen male cidlo. Ale je potreba pocitat ze pokud by jsi to prehazoval tka mozna bude potreba rekalibrace (rozsahy, pozice atd...) a to neni uplne na minutu.

Postavit si gimbal svuj ma vyhodu v tom ze ho muzes prizpusobit, ja mam 3 axis taky tisteny (jeste neletel) a dvouosy na novy copter bude taky tisteny a custom design. Desce je jedno jak gimbal vypada, dokud mas motory na spravnem miste a ve spravnem konektoru tak je to pohoda.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2016 12:15 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2007
Příspěvky: 68
Bydliště: Kutná Hora
Jak říkám, možná jsou moje představy zcestné :D .
Kameru dám nahoru. Mám ji tam teď a musí tam být, protože by byla na jedno použití. Delta nemá podvozek, mám něco takového http://www.modelsport.info/Images2/MS-1300057_01.jpg Mám tu kameru uchycenou na takový antivibrační podložce a skloněnou asi 30° dolů.
Já jsem si to vymyslel takhle. Kamera by bala na gimbalu nahoře a horizont by pro ni byl třeba těch přibližně 30° dolů. Jde to tak?

_________________
Swift II, Alpha 1500 (půjčená), Corsair 1200 aneb "jebka" z HK, Beaver od ŠADu ve výstavbě


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2016 14:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 138
Když to jinak umístit nejde, tak se nedá nic dělat. Je dobře, že to jde alespoň o 30 stupňů dolu, s tím už se nechá něco točit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.04.2016 12:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5444
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
nema nekdo zalohy starsich nulled Alexmosu ? Pouzil jsem ten co ma free pro klony na strankach je to nejake divne. Vrci a chova se jako kdyby nebyl vyvazeny a to i presto ze vyvazeny je.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz