Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 17:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.4.2016
Příspěvky: 23
Bydliště: Uh. Hradiště
Zdravím,
na Aukru/https://aukro.cz/big-balance-hy3m-husky-3-axis-gimbal-ko-mc-11385-6915620060 - ještě jich pár má/ jsem koupil zkusmo tento gimbal. Asi i chodí, měl ulomený držák kamery. Uvnitř je TINY 261A, MEGA328P, drivery jsou DRV8313, gyro MFU6050 / čili řízení 8bit Atmel/.Motory jsem zatím nekuchal.Celkové zpracování ,použité vodiče atd se zdají slušné. Problém je že se nedá nakalibrovat, což i v hodnocení pár uživatelů zmiňuje - nahrál jsem drivery ale stejně se nepřipojím. Dotazy - Lze to nakalibrovat nějak jinak? Popř. pravděpodobně by tam šel nahrát alternativní FW -jaký?
díky za rady


Příloha:
P1070843.JPG
P1070843.JPG [ 168.85 KiB | Zobrazeno 2737 krát ]


Přílohy:
P1070841.JPG
P1070841.JPG [ 116.03 KiB | Zobrazeno 2737 krát ]
P1070843.JPG
P1070843.JPG [ 168.85 KiB | Zobrazeno 2737 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: čtv 04.01.2018 13:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.1.2018
Příspěvky: 8
Ahoj, já ho koupil včera. Origo softem taky nic. Ale jede v tom "simpleBGC" a jde to načíst a ovládat softem 2.40b8 u https://www.basecamelectronics.com/downloads/8bit/

hola Michal z UH :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: pon 15.01.2018 1:33 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.1.2018
Příspěvky: 1
Ahoj jak to dopadlo povedlo se ho zprovoznit ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: čtv 18.01.2018 12:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.1.2018
Příspěvky: 8
Ahoj.
Ano podařilo, běhá bez problémů.
Koupil jsem už i další a ten chci trochu mechanicky upravit pro foťák - menší EVF

Michal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: pát 19.01.2018 7:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.4.2016
Příspěvky: 23
Bydliště: Uh. Hradiště
No super! a jak jsi to tam cpal..přes USB? nebo přímo /přes převodník / do procesoru?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: pát 19.01.2018 7:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.4.2016
Příspěvky: 23
Bydliště: Uh. Hradiště
jo už to vidím přes FTDI :? ,byl jsem moc rychlí, je tam i návod.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: pon 22.01.2018 10:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.1.2018
Příspěvky: 8
Tak fajn :-)

A už Ti to jede?

Michal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: stř 24.01.2018 17:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.4.2016
Příspěvky: 23
Bydliště: Uh. Hradiště
ani přes FTDI ani arduinem to nešlo, ale přes USB hned. Načetlo to i původní verzi a nahrát tam šla originál / že by to nebyl klon?/
celé se to zklidnilo ale teď netuším jak nastavit natočení MPU, nějak si nedokážu představit , když je tam nastojato šipkou doleva
jak nastavit AXIS TOP a RIGHT aby to sedělo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: sob 27.01.2018 13:38 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.1.2018
Příspěvky: 8
popíšu Ti to jak se na to mrknu.
A co jsi do toho nahrál za firmware?

Dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: sob 27.01.2018 14:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.4.2016
Příspěvky: 23
Bydliště: Uh. Hradiště
2.40b8.enc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: pon 29.01.2018 8:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.1.2018
Příspěvky: 8
Díky za info.
Jsem sice v Italii ale mam to tady, tak se večer mrknu na nastavení os a zkusím to taky přehrát.

Michal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: pát 02.02.2018 9:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.1.2018
Příspěvky: 8
Ahoj, konečně jsem se k tomu dostal.
Pro konfiguraci "mobil" viz obrázek.
Mám AXIS TOP: Y a AXIS RIGHT: X

Příloha:
IMG_0437.JPG
IMG_0437.JPG [ 77.81 KiB | Zobrazeno 1775 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 10:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.2.2018
Příspěvky: 1
Bydliště: Brno
Zdravím,
taky mě onen gimbal zaujal. Plánuju něco postavit pro svůj Panasonic GX7.
Tento bych musel mechanicky upravit (zvětšit), aby se foťák vešel do těžiště.
Otázka je, zda na to ty motory už nebudou slabé.
Jaký průměr a délku mají motory v tomto stabilizátoru?
Díky za případné změření.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2018 8:32 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1472
Bydliště: Pardubice
Zase se objevily na Aukru, cena 500,- ... Jeden jsem hned vzal a ještě jich tam pár má kdo máte zájem..

https://aukro.cz/big-balance-hy3m-husky ... 6924430413

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gimbal Big Balance Husky HY3M
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 0:01 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1472
Bydliště: Pardubice
nomi píše:
Ahoj, konečně jsem se k tomu dostal.
Pro konfiguraci "mobil" viz obrázek.
Mám AXIS TOP: Y a AXIS RIGHT: X

Příloha:
IMG_0437.JPG


Ahoj, nemohl by jsi prosím hodit screeny nastavení z simpleBGC GUI?? Už druhý den se tu s tím trápím a ne se dobrat ke kloudnému výsledku.. Celkem to chodí ale když zatížím trochu víc YAW tak se to celé zblázní, být v tom telefon tak ho to naférovku zničí jak to sebou začne mlátit (samozřejmě testuji se závažím tak aby byl gimbal vyvážený).. Zajímá mě především nastavení výkonu motorů a PID. Už jsem i přeletoval MPU6050 v domnění že je KO, ale to nepomohlo..

Díky!!

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz