Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 13.11.2023 12:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3431
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Mám už téměř historický FC NAZE32 a do teď na něm byl FrSky s.bus přijímač. Telemetrii jsem dostal přes jednu sériovku jako s.port, drátkem vedené z FC přímo do přijímače.
Teď chci místo FrSky připojit ELRS přijímač. Ten umí s.bus, ale i CRSF, takže komunikace s FC OK, ale jak z FC dostat telemetrické údaje? Jde TO přes CRSF? Připadně jak nastavit?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 14.11.2023 9:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1647
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 12
F1 FC neumí CRSF.Jen Sbus a S.port takže s ELRS je jen jedná polovičatá šance.F3 už CRSF umí.Když nastavíš ELRS Rx na Sbus out tak budeš ovladát F1 FC ale na ELRS Rx není žádný vstup pro telemetrii z FC protože vývojaři ELRS nechtějí vložit podporu S.port.Proč to už je na jinou debatu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.11.2023 15:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3431
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
S.port telemetrie je (tuším) jen jedna z možností předávání telemetrie. Zmínku o ERLS a s.port jsem zahlédl.
F1 jsem s CRSF rozchodil, ale asi funguje jen jednosměrně (jako s.bus).
Tak jestli F1 neumí telemetrii jinak jak s.port, tak nic, no.

Díky za informace.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.11.2023 16:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1647
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 12
Jak si tu Naze rozchodil s CRSF?Inav poslední použitelný je 1.7.9 a podporu CRSF nemá.Máš tam Betaflight nebo něco jiného?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.11.2023 22:14 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3431
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Dívám se, je to NAZE32 rev6 a je v tom BetaFlight 3.2.5. Akorát betaflight configurator odmítá konfigurovat, že není kompatibilní, tak konfiguruju přes CleanFlight configurator.

Teď jsem si s tím chvilku hrál... Nastavítka ukazují, že by to NAZE mělo umět HoTT telemetrii, ale na stejné sériovce jako vstup (SUMD jsem rozchodil) se telemetrie zapnout nedala a ze "soft serial" nelezlo nic. Z "FrSky telemetry" leze akorát "FrSky telemetry". Takže zatím s F1 "neFrSky" telemetrii neumím. A úplně nevím, jestli se v tom chci ještě hrabat.

...ale třeba LED pásky i ta F1 umí... :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz