RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Betaflight
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t=84902
Stránka 1 z 2

Autor:  BANE [ pát 26.10.2018 8:38 ]
Předmět příspěvku:  Betaflight

Ahoj mam trosku problem s kopterou. Kdyz litam mam zaple antigravity+air a na vonlobeh defaultne 4,5%. Kdyz letim a delam nejaky manevr a stahnu plyn na 0, tak by podle me mel kopter drzet naklon. Me se ale stava, ze se trosku ruzne hybe a to je pro me nezadouci stav. Kdyz pridam trochu plynu, tak vse funguje standartne a me zajima co mam delat, abych tento nesvar vyresil. Za radu budu moc vdecny a nebranim se pokusum :)

Autor:  Liptoor86 [ sob 27.10.2018 8:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

Ahoj, ten "floatiness" je spojený s min_throttle. Už si ale nepamatuju jestli přidat nebo ubrat, trochu bych se přiklonil k ubrání. Musí se to vyzkoušet ale běžně se dá min_throttle snížit na cca 2-3 %. Pokud se ubere moc, může nastat de sync esc a koptéra spadne. Jde to naladit i zastavováním motoru rukou(samozřejmě bez vrtulí) ale to chce trochu odhad.

Autor:  imagin [ sob 27.10.2018 23:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

Ahoj,

mívám to nastavené zhruba takto- postupuj směrem doprava (používám tedy výhradně ButterFlight) a nikdy jsem neměl probém.

iF

Autor:  BANE [ pon 29.10.2018 2:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

Zkusil jsem ubrat na ty 3%, ale nemam to ted jak testovat, protoze neni pocasi. Hned jak to pujde, tak to prubnu a pripadne zkusim i to nastaveni od imagina. Jinak na stole jsem brzdil motory pri tom volnobehu rukou a nejak jsem nepoznal rozdil. Proste jsem to priskrtil a motor se zastavil. Jak se to ma chovat pokud je neco spatne?

Autor:  Dušan Trilec [ pon 26.11.2018 18:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

Mám problém se spuštěním motorů. Vše komunikuje normálně .Vedle tlačítka connect se mi rozsvítilo "Dataflash: free 0B" a tak nevím jak se toho zbavit a jestli to nemá souvislost. Předtím to šlapalo normálně. Dík za pomoc

https://thumbs.uloz.to/1/5/f/15fe06e07d ... 40x360.jpg

Autor:  BANE [ pon 26.11.2018 19:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

Muzu jen hadat, ale myslim, ze to bude souviset bud s logovanim a nebo je spatne neco s pameni primo v desce, kde se uklada FW. Zkus v zalozce blackbox promazat pamet a popripade zrusit logovani uplne, jestli to vyresi tuhle konkretni chybu, tak to nebude mit souvislost s motory a zamerime se jinam.

EDIT: zajimalo by me co predchazelo tomu, nez prestaly fungovat motory...

Autor:  imagin [ úte 27.11.2018 1:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

Dušan Trilec píše:
Mám problém se spuštěním motorů. Vše komunikuje normálně .Vedle tlačítka connect se mi rozsvítilo "Dataflash: free 0B" a tak nevím jak se toho zbavit a jestli to nemá souvislost. Předtím to šlapalo normálně. Dík za pomoc

https://thumbs.uloz.to/1/5/f/15fe06e07d ... 40x360.jpg


Ahoj,

nefunkční motory a ta hláška má souvislost stejnou jako volná paměť pro BlackBox - nula. Vymaž paměť a zbavíš se hlášky. Motory nefungují ani přes BF? Tedy "táhlem" v záložce motors, nebo jen při odarmování přes vysílač. Zkoušels?

iF

Autor:  Dušan Trilec [ úte 27.11.2018 12:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

imagin píše:

Ahoj,

nefunkční motory a ta hláška má souvislost stejnou jako volná paměť pro BlackBox - nula. Vymaž paměť a zbavíš se hlášky. Motory nefungují ani přes BF? Tedy "táhlem" v záložce motors, nebo jen při odarmování přes vysílač. Zkoušels?

iF

Motory přes BF fungují normálně- nejde jen odarmovat. Blackbox paměť vymazána. Už mi je jasné ,že s tím to nesouviselo.
Posílám ještě nastavení receiver :
https://thumbs.uloz.to/7/8/7/7877044920 ... 40x360.jpg

Autor:  imagin [ úte 27.11.2018 14:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

Ahoj,

tak to spíš ještě pošli MODES, jak to tam máš. A prosímtě trochu větší, než ty miniatury :)
Jinak - běžně nejde odarmovat, když máš připojeno do USB. (ochrana na prsty a obličej - mohl by Ti vzniknout zuřivý dark na USB kabelu - spousta lidí je líná sundavat vrtule )

Díky

iF

Autor:  BANE [ úte 27.11.2018 20:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

Jo dival jsem se na netu a ta hlaska je stav pameti pro logovani. Sam to nepouzivam tak jsem na 100% nevedel. Pokud jsi tam nic nerozvrtal v nastaveni BF, tak bude spis problem na strane radia. Chtel bych se jen zeptat, jake mas radio a co teda predchazelo tomu problemu?

Autor:  Dušan Trilec [ stř 28.11.2018 0:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

BANE píše:
Jo dival jsem se na netu a ta hlaska je stav pameti pro logovani. Sam to nepouzivam tak jsem na 100% nevedel. Pokud jsi tam nic nerozvrtal v nastaveni BF, tak bude spis problem na strane radia. Chtel bych se jen zeptat, jake mas radio a co teda predchazelo tomu problemu?


Rádio Aurora 9. co přesně předcházelo tomuto stavu už přesně nevím , možná nahraní nového firmware, ale ani na původním mi to už nejde. Další 3 koptéry jsou v poho , takže rádio bych vynechal.

Autor:  Dušan Trilec [ stř 28.11.2018 0:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

imagin píše:
Ahoj,

tak to spíš ještě pošli MODES, jak to tam máš. A prosímtě trochu větší, než ty miniatury :)
Jinak - běžně nejde odarmovat, když máš připojeno do USB. (ochrana na prsty a obličej - mohl by Ti vzniknout zuřivý dark na USB kabelu - spousta lidí je líná sundavat vrtule )

Díky

iF


https://thumbs.uloz.to/8/2/5/825efc870e ... 40x360.jpg
S tím připojeným USB to vím.

Autor:  imagin [ stř 28.11.2018 10:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

Ahoj,

no to vypadá OK. Funguje Ti ten jezdec, když odarmuješ? Vidíš, že se pohybuje?

iF

Autor:  Dušan Trilec [ stř 28.11.2018 10:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

imagin píše:
Ahoj,

no to vypadá OK. Funguje Ti ten jezdec, když odarmuješ? Vidíš, že se pohybuje?

iF


Zdravím
Jezdec funguje , ledka na FC taky problikává, kontroloval jsem i vysílačku jestli nemám blokování plynu, tak už fakt nevím

Autor:  imagin [ stř 28.11.2018 14:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight

Ahoj,

no, tak to, už mne napadá snad jen to, že nemáš úplně nulu na plynu. To sice odarmuje, ale motory se nerozjedou. Zkus asi trimem sjet dolu plynem. I, když píšeš, že jinde funguje, může to být minimální odchylkou na rozsahu na týhle desce. Těžko takhle odhadnout, zvlšť, když přesně netušíme co se mezitím stalo.

iF

Stránka 1 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/