Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Systém "vše v jednom"
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2018 20:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2011
Příspěvky: 596
Bydliště: Svitavy a okolí
Ahoj vespolek,
doufám že se mi podaří vyjádřit svou myšlenku srozumitelně... :?
Existuje nějaký běžně dostupný systém (něco jako Betaflight, cleanflight,...), který by dokázal "propojit komunikaci" všech komponent?
Zkusím uvést smyšlený příklad: připojím FC k počítači abych mohl nastavit PIDy, zároveň - protože se mi zdá že jeden motor chodí divně - se chci podívat do nastavení ESC, takže se v té samé aplikaci přepnu do konfigurace ESC a můžu vesele konfigurovat...
Případně se stejným způsobem dostat do OSD a přenastavit jej, anebo možnost nastavit kanál/výkon na vTX, atd, atd

Jako samozřejmost beru, že všechny komponenty tuto komunikaci podporují.

_________________
Last one alive, lock the door!


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Systém "vše v jednom"
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2018 22:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5278
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
podle mne ne :-)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Systém "vše v jednom"
PříspěvekNapsal: sob 03.03.2018 12:46 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1490
Bydliště: Pardubice
Tohle dnes umí každé AIO FC.... Například DYS F4 Pro V2.. Připojím se betaflight konfigurátorem kde nastavim FC a OSD, pak jen přepnu na BLheli konfigurátor a nastavím ESC... Nic nepřepojuji a jsem stále připojen do USB na FC a z toho konfiguruji úplně vše co je na coptéře.. Pokud máš VTX se SmartAudio tak nastavíš kanál a výkon normálně na místě letu z OSD..

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Systém "vše v jednom"
PříspěvekNapsal: sob 03.03.2018 15:16 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5278
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
no, ja to pochopil tak ze toto mu nestaci.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Systém "vše v jednom"
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 14:57 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 337
Arcicorsa píše:
... Pokud máš VTX se SmartAudio tak nastavíš kanál a výkon normálně na místě letu z OSD..



Ahoj,

jen doplním, že pokud máš VTX se SmartAudio nastavíš na místě v brýlích krom kanálu a výkonu vše včetně PID, rates, profilů atd.

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Systém "vše v jednom"
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 19:09 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1490
Bydliště: Pardubice
imagin píše:
Ahoj,

jen doplním, že pokud máš VTX se SmartAudio nastavíš na místě v brýlích krom kanálu a výkonu vše včetně PID, rates, profilů atd.

iF


Jjj, tohle šlape s jakýmkoliv VTX, o tu funkčnost se stará OSD které je připojené na UART FC, chodilo to už na Baseflightu a MWOSD.

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Systém "vše v jednom"
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 20:54 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 337
Ahoj,

Přesně tak. Zařekl jsem se, že z těchto důvodů, už do žádné své coptery nechci VTX bez SmartAudio funkce. Je to velmi pohodlné. Už jen přepínání mezi profily, které si v klidu nastavíš doma na NB a případné PID doladíš v pohodě přes OSD v brýlích. Přijde mi to skoro pohodlnější, než přes telemetrii a lua script + Taranis. Navíc kupuji přijímače bez telemetrie, kterou pro své potřeby oželím.
Dnes, jž ani není nutné kupovat zrovna TBS Unify, protože tuto funkci podporuje mnoho dalších "low end" vysílačů. (AKK, HOLYBRO apod)

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz