RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Propojení omnibus F3 a přijímač Assan 2.4 GHz
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t=82754
Stránka 1 z 1

Autor:  prochazkao [ pon 01.01.2018 16:54 ]
Předmět příspěvku:  Propojení omnibus F3 a přijímač Assan 2.4 GHz

Ahoj, chtěl bych se poradit.
Mám v dronovi tuto řídící jednotku:

https://www.rotorama.cz/ridici-jednotky/omnibus-f3

A chtěl bych na to napojit tento přijímač, který mám doma jako celek s rádiem z doby, kdy jsem dost lítal rc letadla.

https://emotors.cz/prijimace-ostatni/15 ... ntena.html

Otázka zní, jestli je to možné, protože jsem sice našel schéma zapojení pinů, ale nenašel jsem nikde jestli by tam šel ten assan 2.4 Ghz...

Máte někdo nějaký typ? Děkuji Ondra

Autor:  imagin [ pon 01.01.2018 17:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Propojení omnibus F3 a přijímač Assan 2.4 GHz

Ahoj,

asi Tě zklamu. Assan přijímač má pouze PWM OUT a ta deska nemá PWM IN. Na tuhle desku to nedáš. To co vidíš na pinech jako PWM je výstup do reglů (k motorům). Shodou okolností jsem kdysi řešil úplně stejný problém se stejnou deskou a to mne donutilo koupit Taranise. Se staršíma i levnějšíma deskama to lze, třeba tu co tam má i Rotorama SP Racing F3 Acro, ale na tuhle opravdu ne. Deska umí pouze PPM a SBUS. Což, až jednou na jiném přijímači "spustíš" uvidíš , že je nesrovnatelně ryhlejší a nebudeš litovat. Taky se mi do výměny vysílačky moc nechtělo - mám ještě Eclipse 7 s Assanem, se SW od p. Palíka a asi 7 přijímačů, ale nároky na přijímače do copter, už jsou dnes jinde. :wink:

iF

Autor:  jyrry [ pon 01.01.2018 19:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: Propojení omnibus F3 a přijímač Assan 2.4 GHz

Tohle by to neřešilo?

Autor:  prochazkao [ pon 01.01.2018 20:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Propojení omnibus F3 a přijímač Assan 2.4 GHz

imagin píše:
Ahoj,

asi Tě zklamu. Assan přijímač má pouze PWM OUT a ta deska nemá PWM IN. Na tuhle desku to nedáš. To co vidíš na pinech jako PWM je výstup do reglů (k motorům). Shodou okolností jsem kdysi řešil úplně stejný problém se stejnou deskou a to mne donutilo koupit Taranise. Se staršíma i levnějšíma deskama to lze, třeba tu co tam má i Rotorama SP Racing F3 Acro, ale na tuhle opravdu ne. Deska umí pouze PPM a SBUS. Což, až jednou na jiném přijímači "spustíš" uvidíš , že je nesrovnatelně ryhlejší a nebudeš litovat. Taky se mi do výměny vysílačky moc nechtělo - mám ještě Eclipse 7 s Assanem, se SW od p. Palíka a asi 7 přijímačů, ale nároky na přijímače do copter, už jsou dnes jinde. :wink:

iF



Ahoj, aha děkuji já jsem si něco takového říkal, že to neumí nějako modulaci, ale Ty jsi to napsal přesně.

Ještě, teoreticky, kdybych koupil jinou řídící desku, která by měla PWM IN - pomohlo by mi to nějak, nebo je to zbytečný krok zpět s nejistým výsledkem? A raději zainvestovat do nového radia.
Ta aktuální řídící deska omnibus F3 je právě po smrti, tak jsem si řekl, že než ji koupím, zeptám se jaké jsou možnosti....

Děkuji moc za cenné rady! Ondra

Autor:  prochazkao [ pon 01.01.2018 20:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Propojení omnibus F3 a přijímač Assan 2.4 GHz

jyrry píše:
Tohle by to neřešilo?



Ahoj, mohlo by? Napojím to mezi řetězec a bude to OK?

Autor:  imagin [ pon 01.01.2018 20:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Propojení omnibus F3 a přijímač Assan 2.4 GHz

jyrry píše:
Tohle by to neřešilo?


Ahoj.

No taky jsem po tom pokukoval. Ale nejsem si úplně jistej. Vůbec nevím jestli je to "universální" na různé FC desky a jak je to spolehlivé. To musí říct nikdo, kdo to vyzkoušel. Řešení by to bylo.
Já to nezkoušel. Jak jsem psal. Donutilo mne to změnit vysílač, čemuž jsem se dost bránil, protože na akrobaty mi Eclipsa bohatě stačila a byl jsem s ní max. spokojen. Osadil jsem Assanem i pár copter. Nicméně, když jsem pak koupil Taranise vůbec jsem nakonec nelitoval - protože ta rychlost při použití SBUS je prostě znát i pouhým okem (to nepřeháním). Navíc, zapojení pouze přes jeden kabel + víc kanálů + velikost a cena přijímačů Frsky je velice příznivá. Třeba TENTO - sice bez telemetrie, ale tu víceméně nepotřebuji. (pozor, neumí PPM)
Ale samozřejmě pokud nechceš kupovat, mohlo by ti tohle pocmoct.

Jinak - Omnibus mi taky zemřel. Ale to byla moje chyba, protože jsem padl do sněhu a lítal dál. Takže máš 2 možnosti. Pokud se Ti nechce kupovat vysílačka, tak ta deska co tam na Rotoramě je TATO, Ti pomůže. Měl jsem ji osazenou i Assanem. Ale myslím, že v OSD nemá ani VOLTAGE - resp nemá OSD. (to se nechci přít, třeba mne nikdo opraví). Ale dá se lítat i bez toho, v pohodě.
Já jak jsem psal, nákupu Taranise X9D+ nelituju. Není to HighEnd, ale ty funkce na pár kliknutí jsou prostě neuvěřitelný. :) U Eclipsy jsem , vždycky zapoměl jak jsem to před půl rokem nastavil. Ale jinak max. spokojen, protože jsem tam měl software od Palíka a nelítal jsem třeba heli. Jen akrobaty a nikdy mne nezklamala. I proto jsem se s ní nechtěl loučit. Ale pokrok nezastavíš :wink:

iF

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/