Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nefunkční gimbal
PříspěvekNapsal: sob 09.09.2017 13:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Ahoj, mám dvouosý závěs na kameru RC440 z ebay, jedná se konkrétně o tenhle http://www.ebay.com/itm/2-Axis-Brushles ... SwfpVZERg- a měl jsem s ním jedno hrubší přistání, ani podle videa to nebyla rána, jen se gimbal vyvléknul ze dvou těch gumových závěsů a coptera stála na nohou, ale gimbal umřel a vůbec nereaguje, nebzučí, nesvítí- nic. Na desce jsem napětí naměřil takže není chyba v napájení a všechny ostatní kabely k motorům jsou zapojeny jak mají být, na připojení k počítači deska taky nijak nereaguje. Žádná součástka na desce není na pohled spálená, chyba nikde vidět není, kontroloval jsem to několikrát celé.
Nestalo se někomu něco podobného? Nezamklo se to třeba nějak softwarově když to drblo o zem a nepomohl by nějaký reset? Napadá Vás jak to rozchodit nebo je to na vyhození? (samozřejmě bych mohl koupit novou desku a doufat že motory jsou v pohodě, ale nemá to význam kdyby to mělo stejnou životnost)
Díky za nějaký postřehy co by mě to mohly pomoct oživit.

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční gimbal
PříspěvekNapsal: sob 09.09.2017 19:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4676
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
no, jestli se na nejakou dobu zablokoval tak mohli odejit drivery na desce. Ja je ted menil na jedne ose u 3 axis gimbalu Storm32

Podivej se po odpovidajici verzi konfiguracniho programu a zkus to pripojit. Gimbal umi motory vypnout takze je mozne ze je tam nejaka crash detekce a radsi se vypnul

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční gimbal
PříspěvekNapsal: sob 09.09.2017 19:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Tak jo, zrovna software není moje silná stránka ale zkusím to teda nějak rozchodit v pc, díky za nápad :)
Na youtube jsem viděl nějaká videa v jakých programech tu desku nastavovat tak to zítra zkusím a dám vědět.

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční gimbal
PříspěvekNapsal: pon 11.09.2017 15:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Stáhnul jsem ten program simple BCG ale ani v něm se deska neukáže že by byla připojená.. Když ji připojím k počítači nic nepípne a v programu otevřít nejde... Nebo se to musí dělat ještě nějak jinak? Jde nějak udělat reset tý desky do továrka i když je takhle mrtvá a s počítačem nekomunikuje? Je divný že je vizuálně v pohodě ale ani neškytne.

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční gimbal
PříspěvekNapsal: pon 11.09.2017 15:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4676
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
pokud se nerozjedou ani ledky tak mohl odejit 3.3V stabilizator z ktereho je napajeny procak

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční gimbal
PříspěvekNapsal: sob 30.09.2017 19:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2017
Příspěvky: 14
Ahoj, nechci otravovat v novém vlákně, ale nemáte zkušenost s hořením elektroniky tohohle :

https://www.aliexpress.com/item/F05834- ... 0.0.lrFFUr
mám už doma tři, moc by mi pomohlo, kdyby to někdo znal, vada je vždy v desce a možná je to tatáž jako v dotazu.

mirek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční gimbal
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 8:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4676
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
kolika volty to napajis, co to dela a co myslis ze schorelo ?

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční gimbal
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 11:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2017
Příspěvky: 14
Ahoj,
klasicky jsem to napájel přímo z lipolky dronu 3S. Ale neplechu mi asi dělá propojení F1 Nazy s Pitch gimbalu. Naposled včera jsem pro jistotu dal napájet gimbal extra 3S lipolkou a propojil jen zem a signál / plus jsem radši cvakl / Nefungovalo to. Pak jsem propojil i to plus a objevil se obláček a šmytec. Nyní jsem se doměřil, že na 5V měřícím bodu PS je asi 11 V, tedy tentokrát asi fakt odešel ten stabilizátor / na jiném nefunkčním plośňáku je on sám funkční / - zkusím prohodit, ale kdoví co dalšího je pryč. Chová se to tak, že obě LED svítí, roll je volnej a pitch tuhej uprostřed bez reakce.
Nevím co dělám blbě, byť si vždy myslím, že je to dobře. Nebo jestli to napájet z lipolky dronu a spojit jen signál z F1 Nazy na Pitch gimbal. Někde na youtube jsem to viděl. I to by mělo stačit, byť pro stabilitu kablíku bych radši použil třívodič s přerušenými + a GND. I když nejjistější vidím se s řiditelným náklonem kamery radši rozloučit. Pokud se tady nenajde moudrá hlava, co mi poví jak na to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční gimbal
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 11:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2017
Příspěvky: 14
No, musím si sám odpovědět, že kde je místo 5V 11V, nejspíš nemá cenu už nic měnit. V každém případě, jestli někdo používáte tento - výše zmíněný typ elektroniky s ovládáním PITCH gimbalu přes vysílačku, moc rád bych věděl jak to máte zapojené, párkrát mi to už fungovalo, ale vždy udělám něco, nebo se to udělá "samo " a přestane to fungovat. Děkuji. M.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční gimbal
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 12:23 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4676
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
procesory kupodivu 11V dost casto prezijou. To by jsi poznal podle toho ze ti to pujde pripojit k PC a nastavovat pres USBcko.

jinak nejak nevim co poradit - mozna to zkus zapojit a nafotit jak to mas. Takto je to cista teorie. Ty gimbaly normalne funguji a pokud to zapojis dobre tak neni mozne aby to signal z nazy odpravil

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční gimbal
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 15:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2017
Příspěvky: 14
Ahoj, ještě jedna otázečka - nevíte někdo nač je na té desce ten mikrospínač?
Dík. M.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz