Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 27.08.2017 17:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 162
Bydliště: Liberec
Zdravím přátelé, hledám zde na fóru někoho kdo by měl praktickou zkušenost s MinimOSD a zažil stejný problém jako já.

MinimOSD mám zapojené k APM a normálně komunikuje....... Ukazuje vše co má na a na videu je vše vidět. Stavová LED na OSD bliká a vše se zdá být OK. Až ale do doby kdy zapnu RC vysílač a aktivuje se tím RC přijímač. V ten okamžik video obraz běží dál ale OSD v něm již není. Nechápu to jak může RC přijímač souviset s funkčností MinimOSD. Vždyť všechny signály z příjímače mi jdou na vstupy APM. A OSD je před UART výstup APM. Chápu, že je vše spojené jednou kostrou, ale co a jak by mohlo ovlivnit kostru při zapnutí vysílače(přijímače) RC ? Máte s tím někdo zkušenost ? Prosím o každou dobrou radu.....jsem v koncích.

Děkuji všem.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 27.08.2017 17:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4661
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Minim cte i data z RC (Mavlink to umi posilat) a na jejich zaklade podporuje napr. prepinani obrazovek. Pravdepodobne mas nastaveno ze na zaklade RC se ma prepnout na obrazovku kde nejsou nastavena zadna data.

https://github.com/diydrones/MinimOSD-E ... -switching

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.08.2017 17:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 162
Bydliště: Liberec
Je pravda, že toto mne nenapadlo. Nic takového jsem sice nenastavoval, ale není vyloučené, že to tam je někde defaulně.....že jsem něco přehlédl. Zkusím a dám vědět. Zatím díky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.08.2017 18:53 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4661
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
myslim ze tam dve stranky defaultne jsou

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.08.2017 19:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 162
Bydliště: Liberec
Tam bude jiný problém. Nenašel jsem konfigurátor, tak nevidím do vnitřního nastavení OSD. Nicméně dle návodu by to mělo jít i "rychlým" přepnutím letového režimu což mi nefungovalo také. Zkusil jsem vyměnit přijímač na zcela jiné frekvenci a chová se to stejně. Co pozoruji, že dokud nezapnu RC vysílač / přijímač je obraz na monitoru klidný a obsahuje OSD. Jakmile vysílač zapnu a přijímač začne pracovat tak OSD zmizí z obrazu a objeví se cca ve středu obrazu cca 3mm široký horizontální třepající se pruh. Jakoby rušení videa, ale to jsem dle mého vyloučil vysíláním RC na dvou různých frekvencích. Pokaždé se to chová stejně. Je možné, že by OSD bylo KO a jakmile přijme nějaký nový signál od APM např. o zmíněné změně požadavku obrazovky tak přestane pracovat ? Opravdu dokud nezapnu vysílač tak OSD maká jak hodinky. Pak pruh a nápisy nikde :-( Nějaké další zkušenosti ? Beru vše :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.08.2017 6:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4661
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
zacal bych tim ze bych nasel konfigurator a updatnul na nejnovejsi verzi FW. Pokud to neni tim a nezmizne to tak bych to resil.

Pokud to zkousis tak bych nechal vysilac aspon 3 metry od copteru aby to nechytalo nejaky bordel

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.08.2017 7:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 162
Bydliště: Liberec
Děkuji za snahu mi pomoci. Konfigurátor se mi nepodařilo objevit. Nějaký tip kde ho objednat ? Bude to asi rychlejší.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.08.2017 8:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4661
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
konfigurator je aplikace. K tomu aby jsi pripojil minim k pocitaci (a mohl pouzit konfigurator) potrebujes nejaky usb>serial prevodnik.

Ja pouzivam toto https://www.banggood.com/FT232RL-FTDI-U ... rehouse=EU ale asi pujde koupit i v CZ

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz