RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Betaflight PIDs
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t=80313
Stránka 1 z 1

Autor:  logout [ stř 08.03.2017 17:58 ]
Předmět příspěvku:  Betaflight PIDs

Mám Eachine racer 250. Dal som tam Betaflight. Našiel som doporučené PID pre odpichnutie:
P I D
Roll 1.2 0.026 15
Pitch 1.2 0.026 15
Yaw 4.2 0.040 10

V Betaflight konfigurátore sú ale default hodnoty rádovo iné. S default hodnotami koptérou trasie do nepríčetnosti.
Příloha:
pid.jpg
pid.jpg
[ 20 KiB | Zobrazeno 4459 krát ]


Autor:  Amper [ stř 08.03.2017 19:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight PIDs

ty zisky co pises jsou jak pro APM

Autor:  logout [ stř 08.03.2017 19:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight PIDs

Je to z tohoto linku http://wikirotors.com/index.php?title=E ... r_250#PIDS
Dole nižšie je BF

Autor:  Amper [ stř 08.03.2017 20:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight PIDs

BF jsem jeste nezkousel ale neni problem ve spatnem algoritmu ? Mas zaply nejaky s floatem ? Teda pokud to mas na desce s F3/4

Autor:  nuku [ stř 08.03.2017 21:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight PIDs

rozsahy PIDu se v prubehu vyvoje betaflightu dost menily
ty co jsou v tom odkazu zminovany jsou pro verzi 2.1.6,
takze s ni by mely byt v poradku
s dnesni 3.1.6 to ma pramalo spolecneho

Autor:  logout [ stř 08.03.2017 21:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight PIDs

nuku píše:
rozsahy PIDu se v prubehu vyvoje betaflightu dost menily
ty co jsou v tom odkazu zminovany jsou pro verzi 2.1.6,
takze s ni by mely byt v poradku
s dnesni 3.1.6 to ma pramalo spolecneho


A dá sa to nejak "preklopiť" do aktuálnej verzie?

Autor:  Dejfak [ stř 08.03.2017 22:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight PIDs

Ty hodnoty jsou v pořádku.
Klepe se to na acro?
Jestl se to klepe na stabilizaci, tak sniž hodnoty pod tabulkou angle a Horizont na 25

Autor:  Blurcak [ čtv 09.03.2017 7:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight PIDs

Jeste napis co mas za FC a jak ji mas uchycenou. Treba takova LUX F3 ma problem s pevnym uchycenim a musi mit softmount. Jo a u BF sou defaultni PID docela dobre naladene. U nich je to horsi nebo lepsi?

Autor:  logout [ čtv 09.03.2017 8:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight PIDs

Je to EachineRacer250 s CC3D na pevno. Akurat oproti originalu mam tam teraz regulatory RaceStar RS20A V2. Skusal som s original PIDmi a tam to klepalo okolo ROLL. Tak som na ROLL znizil P zo 40 na 30 a ukludnilo sa. Viac som uz nestihal skusit a dnes prsi. Som chcel nejake odskusane hodnoty, od ktorych by som sa odpichol a nasiel som iba v tom starsom formate.

Autor:  Dejfak [ čtv 09.03.2017 9:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight PIDs

Ppsat hodnoty někoho jiného není dobře.
Každá koptéra se ladí podle daného vybavení.
Dokonce 2 stejné koptéry nemusí být nalazené stejně.
Ty defaultní hodnoty musí fungovat.
Chybu máš jinde.
Třeba špatné nevyvážené vrtule.
Zkus snížit ty hodnoty co jsem popisoval.

Autor:  macil [ čtv 09.03.2017 19:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight PIDs

Len pre zaujímavosť - Ktorý BF tam máš a na koľko % je vyťažený procesor?

Autor:  logout [ čtv 09.03.2017 19:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight PIDs

macil píše:
Len pre zaujímavosť - Ktorý BF tam máš a na koľko % je vyťažený procesor?

BF tam mám 2.9. Už som to nejak rozbehal a lieta to. Na ceste je nová CF.

Autor:  EduSch [ ned 11.02.2018 16:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight PIDs

Zdravím, tak si to tu čtu (po delší době jsem dal do provozu Racera 250 s novou deskou) a mám úplně stejný problém......klepe....dal jsem jiné vrtulky (s velkým stoupáním) a je po problému.

Autor:  Tarakan [ sob 13.07.2019 20:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Betaflight PIDs

Zdravím. Sice to tu není nejaktuálnější, ale třeba zahlédne někdo mé SOS. Složil jsem 2 drony, klasika X. Jeden 450mm a druhý 220mm. V obou je FC na bázi F4 procesoru. Regulárotory BLHeli32 s protokolem Oneshot125. Odkoušel jsem nejdříve INAV a pak i BetaFlight. Oba drony nezávisle na FW se chovají stejně. Jsou říditelné, stabilizace funguje OK. Pouze výšku nejsem schopen uřídit. Buď to stoupá nebo klesá. Abych to zavisel ve vertikální ose nemožné. Jinak klonění, klopení i otáčení OK. Baro i GPS mám vypnuto. Akcelerometr je zapnut. Chová se to stejně v režimu Angle, Horin i Acro. Kdyby chtěl někdo pomeditovat, co mám nastaveni špatně tak možno zde nebo raději na adrese jiri(tečka)svabik(zavinac)seznam(tecka)cz.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/