Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Stažení parametrů v Mission Planneru
PříspěvekNapsal: čtv 07.05.2015 21:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 162
Bydliště: Liberec
Přátelé. Řeším jeden problém. Nastartuji Mission Planner na PC a nastartuji na koptéře napájení pro APM. Telemetrický modul se rádiově bez problémů spojí a jeho kontrolka indikuje datovou komunikaci. Mission Planner přede do fáze kdy chce načíst nastavení z APM. Zde to ale běží klidně 20 minut bez výsledku. Dle kontrolky komunikace na telemetrickém modulu připojení maká, ale nic se neděje. Data z APM se nenačtou.
Děje se Vám to také ? Máte nějaké rady ? Např. nastavit nižší komunikační rychlost telemetrie a pod ? Děkuji za každou dobrou radu. P.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 08.05.2015 9:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6034
Bydliště: Písek, ČR
Přes USB kabel se ti to načte v pořádku?

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.05.2015 18:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 162
Bydliště: Liberec
Clověče je to takto. Připojení přes USB funguje okamžitě co do zobrazení polohy na "umělém horizontu". Ale než se začnou stahovat parametry tak to trvá až 8 minut. Jakmile se začnou stahovat, tak jsou stažené "okamžitě". Připojením přes Mavlink jsem se stažení parametrů nedočkal. Ale spojení alespoň co do pohybu "umělého horizontu", stavu baterie, letových módů a pod. funguje okamžitě stejně jako přes USB.
To opravdu nějak nechápu. Že by nějaký problém s firmware ? Mám tam nyní ten poslední.....
Beru každou dobrou radu či zkušenost. Děkuji moc za příspěvky. P.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.05.2015 18:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6034
Bydliště: Písek, ČR
Tak to je opravdu podivné chování. Jako první pokusy bych udělal:
1. Vyzkoušet to na jiném počítači
2. Znovu nahrát nejnovější FW
3. Nahrát starší FW.

Taky odpoj periferie (GPS, telemetrii, atd). - jestli některá nezlobí. Zkus to jen s holým kontrolerem.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.05.2015 19:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 162
Bydliště: Liberec
Děkuji. Zkusím a napíši jak jsem dopadl. Přeji krásný zbytek neděle.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 16.05.2015 19:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 162
Bydliště: Liberec
Příteli. Tak jsem zkusil co jsi radil. Výsledek je tento.

a) zkusil jsem jinou desku autopilota
b) nahrál jsem nový FW
d) zkoušel jsem jiné PC
e) zkusil jsem to i na Androidu
f) přes USB se stáhnou parametry okamžitě
g) přes telemetrii se parametrů nedočkám
h) Mission Planner ve volitelném HW telemetrii nedokáže konfigurovat

Vše by nasvědčovalo, že je telemetrie vadná. Jak je ale možné, že vidím online umělý horizont, stav baterie, letový režim aj. vše jako když je telemetrie OK. Jen mi nejde stáhnout parametry.

Nechápu to. Ale vůbec. Nějaké rady ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 16.05.2015 20:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6034
Bydliště: Písek, ČR
Rada je tato:
Pořiď si jinou telemetrii a uvidíš. Já myslím že je telemetrie vadná. Stejně neskončíš jen u jedné koptery, tak i kdyby ta první telem. byla dobrá, neztratí se ti ;-)

Další nápad: Antény u telem. modulů máš v pořádku?

Další nápad: Telemetrie se také konfiguruje (vysílací i přijímací strana. Dělal jsem to uřž před dlouhou dobou, a nemám teď zařízení u sebe, takže konkrétněji neporadím, ale mohlo by tam snad být něco špatně v té konfiguraci.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 16.05.2015 20:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 162
Bydliště: Liberec
Děkuji za snahu. Mě se právě do té konfigurace nejde dostat. Tušíš jak se připojuje Bluetooth modul? Asi by to stačilo na hraní. Za telemetrii nechci vyhazovat peníze, když to tutove bude nějaká blbost. Vždyť komunikace mezi vysílačem a přijímačem šlape..... funguje umělý horizont, údaje o GPS a pod. Jen se mi nestahnou parametry. A vůbec. Když to nastavím přes USB a pak USB odpojim a nebudu telemetrii do vyřešení používat, tak mohu normálně létat? Bude APM plně funkční a létání bude Ok? Ještě jsem to bez PC nezkoušel.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 16.05.2015 21:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6034
Bydliště: Písek, ČR
Ano, telemetrický modul (nebo jinak řečeno MavLink radio) k lítání nepotřebuješ.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.05.2015 8:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 162
Bydliště: Liberec
Čili nastavím přes USB, odpojim USB, připojím baterie a letím :-)?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.05.2015 8:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6034
Bydliště: Písek, ČR
Přesně tak. Nastavíš přes USB, odpojíš a pak už jen lítáš. MavLink radio je nepovinná výbava, k letu ho nepotřebuješ.
Slouží ke komunikaci za letu, např. kdybys chtěl za letu on-line sledovat dráhu letu, napětí, výšku a pod. parametry.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.05.2015 14:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 162
Bydliště: Liberec
Děkuji za zprávu. Jdu to zkusit. Alespoň mi to dá čas rozchodit MAVlink rádio.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.08.2017 17:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 162
Bydliště: Liberec
Přátelé moji. Po nějakém čase - dvou letech :D - jsem se vrátil k vyřešení problému s 3DR rádiem a překopání koptéry. Konečně jsem schopen bez problémů se připojit rádiem ke koptéře a nastavovat parametry. Čím to bylo ? Při rekonstrukci koptéry jsem vyměnil kabel mezi APM a 3DR rádiem. Čili viditelně problém byl pouze a jen v kabelu. Vtipné......a co jsem se s tím natrápil.
Nyní se ale zase trápím s jinou věcí u které bych Vás prosil o pomoc. Vyměnil jsem uvedený kabel z APM do rádia telemetrie za Y kabel, abych se podělil s daty do MINIM OSD. Mám to zapojené přesně dle obrázku níže. No ale co čert nechce.....nějak se to hádá. Vypozoroval jsem, že záleží na tom zda jako první zapojím 3S baterii co napájí vysílač videa a "výstupní" část MINI OSD.....pak funguje zobrazování dat přes monitor, ale nepřipojím se rádiem - telemetrií. Naopak...... pokud první připojím napájení na APM co napájí i rádio telemetrie a pak teprve napájení MINI OSD, pak funguje připojení rádiem, ale nefunguje OSD. V obou případech svítí obě červené kontrolky MINI OSD i bliká "příjem dat" na DPS MINIM OSD. Proč obě červené netuší, myslel jsem, že jedna signalizuje přítomnost napájení v jedné polovině DPS např. na výstupu a ta druhá např. na vstupu, ale nekoukal jsem na zapojení a význam kontrolek, to jen asi blbě hádám. Co mi ale vrtá hlavou proč nefunguje rádio i MINI OSD najednou když by mělo, nebo jak to děláte vy přátelé aby Vám to chodilo. Prosím moc o radu ať si ještě letos plnohodnotně zalétám :-) Přeji krásné dny a děkuji předem všem.

Nepodařilo se mi vložit obrázek, tak zkouším URL :D
https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2403729-MinimOSD-does-not-work-%28FPV-without-it-does%29


Přílohy:
FPV+OSD_wiring.jpg
FPV+OSD_wiring.jpg [ 83.56 KiB | Zobrazeno 214 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz