Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: čtv 23.02.2017 19:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2008
Příspěvky: 316
Bydliště: Chebsko
JosefSvejk píše:

Jen malé upřesnění: Toto neplatí pro všechny jednotky naza.


... odzkouseno na vsech v. NAZA jednotek a vsechny to tak maj. Dokonce i Wookong to tak ma ...

Co to mas za NAZU Svejku :?: :?: :?: :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: čtv 23.02.2017 19:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Mám naza lite a funguje normálně od nízkého plynu stoupá, určitě nedrží výšku ve středu. Ale možná to tedy jen blbě chápu :? .

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: čtv 23.02.2017 20:05 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.12.2008
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha
Docela nechápu co řešíte s plynem ve středu a s gumičkou. Mám kopteru s Nazou M lite kterou jsem
přeflešoval na V2. Po provedení kalibrace pák v DJI NAZA asistentu a nastavení přepínání letových režimů 3 polohovým přepínačem a faisafu na 2 polohový přepínač vše na kanálu 7 na Naze U. Home lock ,course lock na kanálu 6 Naza X2. Nastavení zisku (gain) na kanálu 5 Naza X1.Ovládání letu na kanálech 1 až 4. Používám přijímač Frsky D8R-II v NAZE nastaven na tradition.
Vše jsem připojoval podle manualu a co jsem nevěděl tak se dá najít taky na YOUTUBU.

_________________
FrSky Taranis,Filip600 Termik,Filip 400 Sport a větroň 1500 V-tail ,Xtreme, NAZA M liteV2 Xcopter550


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: čtv 23.02.2017 20:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Elektromaniak píše:
Docela nechápu co řešíte s plynem ve středu a s gumičkou.


Je to funkce (pomůcka), kterou ty používat nechceš, ale proč by o ní ostatní nemohli diskutovat?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: čtv 23.02.2017 20:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.12.2008
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha
JosefSvejk píše:

Je to funkce (pomůcka), kterou ty používat nechceš, ale proč by o ní ostatní nemohli diskutovat?

Já nikomu nic nechci vnucovat ale myslím že pro normální nastavení a začátek létání je lepší to co jsem popsal a skoro dvě sezony používám. Nejsem žádný superletec a pro normálí polétaní to stačí.

_________________
FrSky Taranis,Filip600 Termik,Filip 400 Sport a větroň 1500 V-tail ,Xtreme, NAZA M liteV2 Xcopter550


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: čtv 23.02.2017 20:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2008
Příspěvky: 316
Bydliště: Chebsko
JosefSvejk píše:
Mám naza lite a funguje normálně od nízkého plynu stoupá, určitě nedrží výšku ve středu. Ale možná to tedy jen blbě chápu :? .


...tak to v ni mas asi jeden z prvnich FW, protoze tohle umela uplne prvni verze, kterou sem kupoval 2011. Ta umela opravdu pridavat plyn plynule. Zahy ale vysel FW, ktery zvysil otacky az kdyz byla paka plynu za polovinou a pak teprve taky vzlitla (samozrejme v rezimu Atti resp.GPS/Atti) V manual modu to umi porad ... Wookong to ale tusim ve starem FW nemel a umi to take jen v manual modu.

Pravda je, ze na manual ale s NAZOU lita jen malokdo obstojne ... :lol: 8) na to sou mnohem vhodnejsi jiny desky (naze32, cc3d, SP F3, flip a jine...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pát 24.02.2017 8:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1026
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
Vlastně ano, až po nějaké aktualizaci bylo visení při poloze plynu na středu(to už je ale doba cca 2014). Před tím jsem si toho nevšímal. Bylo to s nástupem nějakého Phantoma co už měl centrovaný plyn na ovladači a při startu jsi musel dát plyn nad polovinu..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: ned 02.04.2017 21:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Pánové řeším problém, mám tu Naza-lite. NTB W7P 64bit. Stáhl jsem asistenta, stáhl ovladače. Nainstaloval asistenta, připojil nazu, nainstaloval ovladač, dioda svítí zeleně, ovladač je nainstalován, ale asistent mlčí, neukáže připojenou nazu. není tam nějakej fígl ještě? baterii ke stroji připojenou mám

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: ned 02.04.2017 21:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Který přesně SW používáš?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: ned 02.04.2017 21:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Naza m-lite assistant


Sent from my iPhone and I will remove the signature

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: ned 02.04.2017 21:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Tu nazu máš novou? Nebo už ti to někdy fungovalo? Není přeflashovaná?
Já to mám na NB 32bit s W7, takže vlastně nevím, jestli nemůže zlobit ten 64bit.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: ned 02.04.2017 22:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Tak ovladac na druhem pc uspesny taky. Po pripojeni k pc se rozsviti zelene. Nefunguje ale ano naza lite a ani v2. Nepripoji se. Com port se ale vytvoril


Sent from my iPhone and I will remove the signature

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: ned 02.04.2017 22:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.12.2008
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha
tomas1987 píše:
Tak ovladac na druhem pc uspesny taky. Po pripojeni k pc se rozsviti zelene. Nefunguje ale ano naza lite a ani v2. Nepripoji se. Com port se ale vytvoril


Sent from my iPhone and I will remove the signature


Píšeš dost zmateně. Připojuji postup z návodu.


Přílohy:
IMG.pdf [538.61 KiB]
38 krát

_________________
FrSky Taranis,Filip600 Termik,Filip 400 Sport a větroň 1500 V-tail ,Xtreme, NAZA M liteV2 Xcopter550
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: čtv 06.04.2017 11:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.3.2010
Příspěvky: 53
tomas1987 píše:
Tak ovladac na druhem pc uspesny taky. Po pripojeni k pc se rozsviti zelene. Nefunguje ale ano naza lite a ani v2. Nepripoji se. Com port se ale vytvoril


Sent from my iPhone and I will remove the signature


Protože ovladače DJI nemají podpis Microsoftu, takže se jen tváří že jsou nainstalované, ale nefunkční.
Postup je: restartovat PC, při startu vybrat "Spustit systém windows bez ověření ovladačů", ve správci hw daný ovladač odinstalovat, pak připojit nazu a ovladač se nainstaluje. Pak restart do normálního stavu win a ovladače už tam budou.
(po některých aktualizacích windows jsem to musel dělat jak u win7 tak win10, jen xp jsou v pohodě)

viz zde detailněji:
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... stcount=34

https://www.howtogeek.com/167723/how-to ... d-drivers/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: ned 23.04.2017 13:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2017
Příspěvky: 14
Zdravím,
taky jsem se dlouho bavil kalibrací kompasu - ale popořádku a podrobněji. Vysílač mám Turnigy - TGY i6 z aukra. V softu nazy jsem nedokázal pomocí vysílače nastavit ani pořádně žádanou kombinaci ATTI GPS Manual: vlatně jsem vyrozuměl, že není známo mezi čím vlastně přepínat. Na vysílači jsem nakonec navolil na třípolohovém přepínači GPS-ATTI-MAN. Jsem laik, tedy na 5 kanál jsem přes aux-setup nastavil switch C. Pomocí end points, příp. reverze channel a trim se dá celkem pracně nastavit žádaná kombinace. Pak sem si opět ničil přepínač. Přes tři polohy, přes dvě horní, přes dvě spodní a nic. No nebudu napínat. Napadla mne blbá myšlenka dát plyn vysílače na střed, tak jako druhej knipl. / ten tam drží sám /. A kalibrace šla hned, a doma na zemi.
Tak páá.
M.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz