Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 26.07.2017 20:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 253
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
@birdeater
Na stránce : https://www.youtube.com/watch?v=D17mK9t ... L7GnbatG-6
to ten chasník udělal jako já. Vyhodil desku a dal tam KK 2.1.5 mini. A lítá mo to.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 02.08.2017 22:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 25.7.2016
Příspěvky: 6
Bydliště: Praha 6
Plha:
Viděl jsem, já ta videa sleduji, denně tam přibude nové. Smutně se sem chodím dívat, jak to ostatním hezky létá. A nebo jak řeší stejné problémy, jako já. Třeba zlomené zadní rameno. Hlavně strejda Peter Toth je hodně aktivní. Cigáro v hubě a vesele létá sousedům nad domy a auty. A proč už to s KK mini není závoďák? Myslel jsem, že rychlost tomu dávají regly a motory, ne FC.
No, já stále ještě neletěl. Při druhé obývákové zkoušce, okamžitě po vzletu do 5cm, šel kopter do strany pod lustr, kde jsem se bál přidat plyn a snažil jsem se letět zpátky, ale jak se naklonil, škrtnul nohou o koberec, šlo to na záda a zadní, plastové, žlutočerné véčko bylo na dva kusy. Vypadalo to bytelně, ale nedošlo mi, že spodní, černý, měkký plastík, je úplně k ničemu. Měl jsem těm videím věřit, zláme si to skoro každý, tohle není koptéra vhodná pro začátečníka na učení FPV a akrobacie.
Nicméně jsem vše slepil vteřiňákem a jsa si vědom, že to stejně praskne, jsem tento víkend vyrazi k tátovi na chatu, mimochodem 30km za Plzní.
Jenže jsem si vymazal odarmování motorů a v tom spěchu zapomněl nastavit. Nevadí, byl tam noťas, WiFi... Nakonec to nedopadlo, kvůli těmto driverům: STM USB VCD. Prostě mě je nenechali stáhnout, ani když jsem jim dal Email. Doufal jsem, že bude fungovat Arm pákami, jak psal ondrascz:"Pokud v modech nedefinujes mod ARM, tak se armuje pakami.", ale nešlo to. Takže zase nic! Teď budu měsíc vyrábět hliníkové rameno a jestli s tím dřív neseknu, možná příští rok se vznesu.
Napadla úplně opačná přestavba, protože se nechci stát sponzorem Eachinu, za jejich špatně zkonstruovaný model. Vše bych nacpal do těla Symy 8X, nebo něčeho podobného. Ten plast si nechá líbit strašně moc, pád z 20m na asfalt není problém, určitě bude lehčí a je levná. Nechci po každém letu čekat na díly a vytápět tyhle neumětely. No uvidím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 03.08.2017 8:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 253
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
@birdeater

Odebírám od tohoto chasníka videa s V-tail 210 : https://www.youtube.com/watch?v=cb8yr0rW-RA
lítá s tím nad betonem má tam KK mini desku a vyžene to nahoru a v bodě vrcholu to rychle pákou překlopí, takže i malá akrobačka se s touto zastaralou deskou dá se udělat. Bohužel už se dá těžko sehnat.

To zadní rameno mi taky po pádu prasklo, špatná konstrukce, někde dali 4mm karbon, kde vůbec nemusel být, tady rameno složené z plastu.

Připravuji malou koptéru s TILT naklápěním rotorů servem. Mělo by to letět dopředu a dozadu bez naklonění. Rovněž kamera nečumí někam do nebe, jako je to u racing koptér. Ty když přistávají a pilot má brejle tak to nechá spadnout třeba z metrové výšky, zem nevidí. Teda pokud si brejle nesundá.

Zdraví Plha.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 11.08.2017 14:42 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 448
Bydliště: Dudince
Plha píše:
@birdeater

Odebírám od tohoto chasníka videa s V-tail 210 : https://www.youtube.com/watch?v=cb8yr0rW-RA
lítá s tím nad betonem má tam KK mini desku a vyžene to nahoru a v bodě vrcholu to rychle pákou překlopí, takže i malá akrobačka se s touto zastaralou deskou dá se udělat. Bohužel už se dá těžko sehnat.

To zadní rameno mi taky po pádu prasklo, špatná konstrukce, někde dali 4mm karbon, kde vůbec nemusel být, tady rameno složené z plastu.

Připravuji malou koptéru s TILT naklápěním rotorů servem. Mělo by to letět dopředu a dozadu bez naklonění. Rovněž kamera nečumí někam do nebe, jako je to u racing koptér. Ty když přistávají a pilot má brejle tak to nechá spadnout třeba z metrové výšky, zem nevidí. Teda pokud si brejle nesundá.

Zdraví Plha.


''Bohužel už se dá těžko sehnat.''

Jednu tuto dosku mam doma v supliku nevyuzitu kludne ju niekomu za symbolicku cenu predam je to tusim verzia 2.1

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.09.2017 13:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2008
Příspěvky: 148
zdar hosi,
lital jsem naze32, prestalo to fungovat resp. zacalo zlobit, nespolehlivy.
na dalsi kopteru jsem nasadil cc3d s betaflight, a mam klid - kopteru jsem ale vymachal v potoku a proste to nejede ...
koupil jsem z ciny 2x quady s naze32 10dof, jedna deska nesla vubec.
druha deska litala na brnk, ale nefunguje v ni kompas, baro, blackbox. krabicka nejde slozit tak aby sipka na desce sedela se sipkou na krabicce. kdyz padam z vysky a pridam plyn tak v pohode zaseknu pul metru nad zemi, osmicky v pohode. kdyz ale rychle casnuju za plyn /poskakuju 1m az cca 4-5m nad zemi/, quad pro druhym skoku udela 4 vykruty a je na zemi.
takze jsem se urazil, naze32 prohlasil za smejd a naslapal to do kosa. prave doladuju starsi a neletenou cc3d s poslednim bf.
chtel bych vedet, co byste v dnesni dobe doporucili za desku, kterou koupim v .cz? idealne i s osd, at se nemusim drapat s minimosd.

dekuju za pripadnou radu ;]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.09.2017 13:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4669
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
co je presne Naze32 deska ?

jinak bych doporucil F3 desku s tema senzorama co potrebujes. IMHO je 10dof na raceru nesmysl ale jak chces

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.09.2017 13:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2008
Příspěvky: 148
naze32 10dof byla v setu s tim quadem, tak jsem to vzal
na baru ani kompasu samozrejme netrvam
na githubu pisou ze F1 /napr. cc3d/ od bf 3.2 konci.
F3 deska je konkretne ktera?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.09.2017 14:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4669
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
treba tuta - https://www.banggood.com/Upgrade-NAZE32 ... 10232.html

ale delaji se i Omnibusy ktere maji napr. integrovany OSD

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.10.2017 19:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.10.2017
Příspěvky: 5
Ahoj,
jsem naprostý nováček a nevím si úplně rady s nastavením Cleanflight. Nejprve moje konfigurace - vysílač Taranis QX7, dron Vantac Q100 s příjímačem FrSky XM, nainstalován poslední Cleanfight 2.1.0, deska NAZE 32 Brushed (motory 8520 se připojí přímo na desku). Po úvodních bojích se spárováním přijímače a nastavení portů a flashování FW se mi podařilo roztočit motory a dostat dron do vzduchu. A teď několik otázek?
1. Dron se při stratu mírně naklání dopředu. Může to být způsobeno tím, že pitch není v defaultu na 1500, ale je na 1497? Pokud ano, jak to srovnat?
2. Nastavím módy ARM a ANGLE, Cleanflight mi potvrdí zapsání do EEPROM, pokud nechám dron připojený k USB, tak se mi po připojení v aplikaci objeví nasatvené módy. Pokud ale odpojím od USB a opakovaně připojím, tak se mi nastavené módy nenačtou. je to normální chování? Pokud ne, jak "donutit" Cleanflight k tomu, aby toto nastavení správně zapsal a následně i načetl?
Zatím chci lítat jen v módu Angle a nechci se nijak zatěžovat s přepínáním módů. Chci vzlétnou pokud možno rovno nahoru a přistát bez toho, že bych přistál na vrtule, nebo mi dron vycestoval bez kontroly na stranu. Stává se totiž, že se i při stratu roztočí pouze levé vrtule.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 30.10.2017 12:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
1. ano. ve vysilacce budes mit spatne trim nebo kalibraci potenciometru pak
2. Nedelas tech zmen vice? Zmeny, ktere jsou navzajem v kolizi se zamerne neulozi

pokud se ti neroztaceji vrtule, bude to chtit poladit min_throttle.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 30.10.2017 16:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.10.2017
Příspěvky: 5
Díky za radu, ověřím kalibraci na vysílači. Mám vše asi měsíc a musím se prokousat od začátku. Jestli tomu dobře rozumím, tak v módech bych měl ARM nastavit na AUX1 a Angel na AUX 2 a na vysílači nastavit přepínání na správných kanálech. V tuto chvíli odarmuju pomocí plynu a vychýlení křidélek doprava. To je, jak jsem asi pochopil defaultní nastavení. Protože se mi bylo ukládání ARM a ANGEL na AUX1, tak se mi nic neuložilo.
Min_throttle nastavím v cleanflight?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 30.10.2017 22:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
Pokud chces letat jen ANGLE (nikoli angel ;) ), muzes oboji zapinat jednim prepinacem / jednim AUXem. Nic se tam nebije. Pokud neni modu ARM priprazen AUX, armuje se stick commandem, jak jsi popsal.

vsuvka: Cleanflight je to, co bezi v ridici jednotce. To, cim to nastavujes a bezi v Chrome je Cleanflight Configurator

ano, min_throttle nastavis v CFC. Bud v CLI, nebo je na to i polozka v GUI. Hodnota by to mela byt takova, kdy se motory bezpecne toci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.11.2017 19:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 118
zdravim mam tuto dosku
https://www.aliexpress.com/item/New-F4-OMNIBUS-Pro-V3-flight-controller-board-For-FPV-Quadcopter/32824520082.html?spm=2114.search0104.3.1.ofXRxg&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10152_10065_10151_10344_10068_10345_10342_10343_10340_10341_10171_10541_10084_10083_10560_10307_10303_10060_10155_10154_10056_10055_10539_10537_10312_10536_10059_10313_10314_10534_10533_100031_10103_10073_10102_10557_10142_10107-10102,searchweb201603_17,ppcSwitch_3&btsid=883480b4-c91b-4011-b8d3-a53e38be355b&algo_expid=99609372-6ca4-4d99-bdc2-0da61b28e8ea-0&algo_pvid=99609372-6ca4-4d99-bdc2-0da61b28e8ea
ale akosi mi nefunguju prikazy cez CLI . Ak zadam nejaky prikaz napr. resource serial_tx 11 a1 dam ulozit tak po restarte sa nic nezmeni ,viete niekto poradit co robím zle? Dík


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.11.2017 0:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
co na tom pinu A1 viselo pred tim? Uvolnil jsi to? Co vyhodi prikaz "resource" ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.11.2017 18:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 118
uvolnil som to ale problem je ze som pouzil prikaz z betaflightu /resource motor 5 none/, /resource serial_tx 11 a1/ ale tie nefunguju na Inav.
No a na inav ich neviem najst.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz