Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 27.06.2017 23:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 252
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
@ birdeater
abys mohl natahovat flash do CF online musíš přejít do DFU modu a změnit v Zadigu ovladač ve W. Jak je to v tom stručném návodu co k tomu dali. Pořád nevím co znamená ta hláška nahoře vpravo : No dataflash chip found, když se flash nahrál a verifikoval.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 28.06.2017 9:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
birdeater píše:
...mám ho doma přes měsíc a ještě se mi ani nepodařilo roztočit motory. Pouze přes PC v CF to jde...


Urcite by se dalo poradit, ale tezko rict, jake pokusy o rozfungovani byly ucineny

birdeater píše:
Mám sice zálohu ve formátu .json, ale nevím, jak ji tam vrátit. Neporadil by mi prosím někdo, jak se to nastavení obnovuje?


Kde se ten .json vzal? Zalohy nastaveni se obvykle delaji v CLI prikazy dump nebo diff

birdeater píše:
...ale jsem generace, co se učila rusky a německy...


no a neni prave toto vyzva s tou anglictinou zacit? ;)

Plha píše:
Otevřel jsem Betaflight ale ve výběru desky nemůžu nalézt F3 EVO co je v Eachine 210.


SPRACINGF3EVO tam je

Plha píše:
...M1 jede naplno, zatímco M2 je chcípáček, vůbec nedosáhne maxima otáček tedy z plynu vysílačky, ne ze stránky. Zkusit vyměnit regulátor ?


Tak se zkusim zeptat znova - ze ty to mas na stole bez vrtuli? Proc se to tak (spravne) chova, jsem psal a opakovat se nebudu. Pokud motor toci korektne na manualni pokyny z motor tabu, neni duvod regl menit

Plha píše:
Pořád nevím co znamená ta hláška nahoře vpravo : No dataflash chip found, když se flash nahrál a verifikoval.


Na desce patrne neni pametovy chip pro blackbox log.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 01.07.2017 22:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 25.7.2016
Příspěvky: 6
Bydliště: Praha 6
Pánové, díky vám oběma, že se mě tu snažíte nasměrovat.
Plha:
Děkuji, flashování už zvládám, potrápily mě sice ovladače, ale už je to v poho. Spíš nevím co a jak nastavit.
ondrascz:
Kde jsem vzal tu zálohu nevím, třeba to není záloha, zmátlo mě to slovo backup, objevil jsem v dokumentech soubory: CLFL_backup_20170615_231045.json. Asi se mi to omylem nějak povedlo vytvořit. Ještě jsem si podle nějakého videa udělal zálohu v txt. V CLI jsem napsal DUMP, ono to vypsalo verzi a nastavení a to jsem si uložil do txt. Jenže na videu už nebylo, jak to vrátit, ani bych ho už nenašel. Je to jedno, tak to nastavím znova, stejně to bylo určitě špatně a opakování je matka moudrosti. :)
Pokusy o rozfungování byly učiněny tyto: Přeflashoval jsem to na verzi 2.0.2. a pak jsem se podle různých videí, pokoušel vše nastavit. I PID jsem si nastavil jako závodník. :D Podle nějakého Číňana, co se tomu věnoval dost důkladně, zalétával a s komentářem, kterému jsem nerozuměl, na místě měnil. Bohužel úplně všechna nastavení CF, na videu ukáže málokdo. Takže se mi nedaří nastavit Failsave a Motor Arming. Ty mody totiž vůbec nechápu. Na vysílačce mám nastavený FS na 5. kanál, jenže v PC je vše jinak. Hlavně se ale nějak nemohu v CF spojit s vysílačkou, i když mám dojem, že se mi to jednou podařilo. Vysílačku mám Flysky FS-i6S a přijímač FS-iA6, spárováno, vše v pořádku. Problém je, že se mi nedaří roztočit motory ani u jiného, stejně nepovedeného Eachinu, se kterým jsem už ale ve vzduchu byl. Vyměnil jsem jen přijímač a už se to neroztočí. Takže jsem celé to krásné jaro bez létání, protože se Symou 8XHW, mě to už nebaví. To sem ale nepatří, jiná jednotka, jiné vlákno, píšu to proto, že už podezřívám i vysílač. Musím to všechno zase prozkoumat, těch problémů bylo víc, nešla mi nabít baterka, ani na profi nabíječce, musel jsem dát jiný zdroj, ten zas měl moc, neměli stabilizátor na 18V, musel jsem nastavovat řiditelný, ale stejně to pak nešlo. Na nabíječce co poslali, to jen vybíjelo a pak hlásilo error. Nechápu jak může 12V nabíjet 14,8V baterii. Nakonec se mi povedlo přelstít tu profi, trochu srovnala rozdíly mezi články a pak se to už chytlo. Jinak stávkovala hned a psala low voltage. Pak se mi povedlo urvat UART3 i s tím plechem. Vůbec netuším, zda tohle pistolovou pájkou trefím. Chci tím říct, že jsem se tou šňůrou neúspěchů dostal do stavu, kdy jsem přemýšlel o tom, že to všechno rozšlapu a budu se věnovat třeba rybám. Nevzdal jsem to ještě úplně, ale zakázal jsem si na to i myslet a už pár dní předstírám, že koptéry neexistují. Ale do vzduchu chci, tak já zjistím, jak to všechno skutečně je, abych tady nepsal bláboly a dovolím si pak, se již konkrétněji zeptat.
Má hluboká úcta všem, co tomu rozumíte


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.07.2017 9:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 252
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
birdeater píše:
Pánové, díky vám oběma, že se mě tu snažíte nasměrovat.
Plha:
Děkuji, flashování už zvládám, potrápily mě sice ovladače, ale už je to v poho. Spíš nevím co a jak nastavit.
ondrascz:
Kde jsem vzal tu zálohu nevím, třeba to není záloha, zmátlo mě to slovo backup, objevil jsem v dokumentech soubory: CLFL_backup_20170615_231045.json. Asi se mi to omylem nějak povedlo vytvořit. Ještě jsem si podle nějakého videa udělal zálohu v txt. V CLI jsem napsal DUMP, ono to vypsalo verzi a nastavení a to jsem si uložil do txt. Jenže na videu už nebylo, jak to vrátit, ani bych ho už nenašel. Je to jedno, tak to nastavím znova, stejně to bylo určitě špatně a opakování je matka moudrosti. :)
Pokusy o rozfungování byly učiněny tyto: Přeflashoval jsem to na verzi 2.0.2. a pak jsem se podle různých videí, pokoušel vše nastavit. I PID jsem si nastavil jako závodník. :D Podle nějakého Číňana, co se tomu věnoval dost důkladně, zalétával a s komentářem, kterému jsem nerozuměl, na místě měnil. Bohužel úplně všechna nastavení CF, na videu ukáže málokdo. Takže se mi nedaří nastavit Failsave a Motor Arming. Ty mody totiž vůbec nechápu. Na vysílačce mám nastavený FS na 5. kanál, jenže v PC je vše jinak. Hlavně se ale nějak nemohu v CF spojit s vysílačkou, i když mám dojem, že se mi to jednou podařilo. Vysílačku mám Flysky FS-i6S a přijímač FS-iA6, spárováno, vše v pořádku. Problém je, že se mi nedaří roztočit motory ani u jiného, stejně nepovedeného Eachinu, se kterým jsem už ale ve vzduchu byl. Vyměnil jsem jen přijímač a už se to neroztočí. Takže jsem celé to krásné jaro bez létání, protože se Symou 8XHW, mě to už nebaví. To sem ale nepatří, jiná jednotka, jiné vlákno, píšu to proto, že už podezřívám i vysílač. Musím to všechno zase prozkoumat, těch problémů bylo víc, nešla mi nabít baterka, ani na profi nabíječce, musel jsem dát jiný zdroj, ten zas měl moc, neměli stabilizátor na 18V, musel jsem nastavovat řiditelný, ale stejně to pak nešlo. Na nabíječce co poslali, to jen vybíjelo a pak hlásilo error. Nechápu jak může 12V nabíjet 14,8V baterii. Nakonec se mi povedlo přelstít tu profi, trochu srovnala rozdíly mezi články a pak se to už chytlo. Jinak stávkovala hned a psala low voltage. Pak se mi povedlo urvat UART3 i s tím plechem. Vůbec netuším, zda tohle pistolovou pájkou trefím. Chci tím říct, že jsem se tou šňůrou neúspěchů dostal do stavu, kdy jsem přemýšlel o tom, že to všechno rozšlapu a budu se věnovat třeba rybám. Nevzdal jsem to ještě úplně, ale zakázal jsem si na to i myslet a už pár dní předstírám, že koptéry neexistují. Ale do vzduchu chci, tak já zjistím, jak to všechno skutečně je, abych tady nepsal bláboly a dovolím si pak, se již konkrétněji zeptat.
Má hluboká úcta všem, co tomu rozumíte

---
Ta nabíječka je velmi dobrá, poctivě balancuje až do skutečného 4,2 V na článek. Má i "zvedák" měnič, který zvedne 12V zdroje pro nabití 4S baterky.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.07.2017 23:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
birdeater píše:
Udělal zálohu v txt. V CLI jsem napsal DUMP, ono to vypsalo verzi a nastavení a to jsem si uložil do txt. Jenže na videu už nebylo, jak to vrátit, ani bych ho už nenašel.


copy / paste jednotlivych prikazu pres CLI a ulozit prikaze save. Ale pozor!!! Musis naprosto presne vedet co delas a co to zmeni. Maximalni obezretnost je mit pri takovem prenosu nastaveni mezi ruznymi verzemi, notabene mezi jinymi firmwary

birdeater píše:
Pokusy o rozfungování byly učiněny tyto: Přeflashoval jsem to na verzi 2.0.2. a pak jsem se podle různých videí, pokoušel vše nastavit. I PID jsem si nastavil jako závodník. :D Podle nějakého Číňana, co se tomu věnoval dost důkladně, zalétával a s komentářem, kterému jsem nerozuměl, na místě měnil. Bohužel úplně všechna nastavení CF, na videu ukáže málokdo.


PIDy nemuzes opsat podle nekoho. To v 99% pripadu nebude fungovat. Spravne naladene PIDy jsou ruzne i pro 2 stroje postavene z totoznych komponent. Videa o PIDech jsou k tomu, aby te naucily si to sam naladit. Ne opsat. Pokud ti stroj neletel, jaky je vubec duvod PIDy menit, kdyz nevis, jak se chova?


birdeater píše:
Takže se mi nedaří nastavit Failsave a Motor Arming. Ty mody totiž vůbec nechápu. Na vysílačce mám nastavený FS na 5. kanál, jenže v PC je vše jinak.


Failsefe neni mode. Failsafe je nastaveni chovani stroje pri ztrate signalu riznei. Jedine akceptovatelne u zavodni koptery je okazity disarm a jako sutr k zemi. Mode ARM znamena, ze koptera se pripravi k letu a obvykle roztoci motory.

birdeater píše:
Hlavně se ale nějak nemohu v CF spojit s vysílačkou, i když mám dojem, že se mi to jednou podařilo. Vysílačku mám Flysky FS-i6S a přijímač FS-iA6, spárováno, vše v pořádku. Problém je, že se mi nedaří roztočit motory ani u jiného, stejně nepovedeného Eachinu, se kterým jsem už ale ve vzduchu byl. Vyměnil jsem jen přijímač a už se to neroztočí.


Dle googlu se jedna o PWM prijimac, proto si v CF nastav, ze prijimac je PWM, spravne to prodratuj a bude. Pak na receiver tabu uvidis, jak kanaly vidi CF.

birdeater píše:
Pak se mi povedlo urvat UART3 i s tím plechem.


co si predstavujes pod pojmem "UART3 s plechem" ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.07.2017 23:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 25.7.2016
Příspěvky: 6
Bydliště: Praha 6
Plha:
Já neříkám, že je špatná, jen na ní nejde nic nastavit a bylo mi divné, jak chce nabíjet 4S - 12V.Tak teď už to vím. Díky. Nicméně tu baterku nabít nedokázala, Zkoušel jsem to 2x, napětí jen klesalo a vždy po 15 minutách, vyhodila error. Dva články byly hodně rozdílně vybité, možná to bylo tím, ale proč? Když mi to přišlo, šla normálně nabít, pak jsem jí používal jen na zprovozňování koptéry na stole. Dnes to samé. Hodně rychle se vybila a zas dva články o 1V a 1,5V, rozdíl oproti dvěma ostatním. Může mít ty čl. špatné z výroby. Zas mi to nabíječka nechtěla vzít, až na balance se to chytlo.

ondrascz:
Když nic neumím, nezbývá mi než opisovat. Ty PID mohu vrátit, video mám uložené a počáteční hodnoty jsme měli stejné.
Vím že Failsafe neni mode, jen si pletu výrazy. Co mi ale není jasné, proč se závodní koptéra nemůže vrátit domů a musí spadnout. V CF mi bylo divné, že si mohu vybrat pouze z Drop a Land. Proč se nevrátí, když mi např. dochází baterka? Takhle je to dané v jednotce, nebo v CF?
UART3 jsem urval i s plastem, ne plechem, pardon, to zas bylo na jiném Eachinu a bylo to USB. Prostě mi zůstal v ruce ten konektor na desce, jak se tam zapojuje GPS, nebo BT. Je to všechno moc titěrné, odfláknuté a rozpadá se to pod rukama. Stejně ho nebudu potřebovat, když je GPS k ničemu. Proč tam vlastně je, vždyť výrobce ví, co tam dal za jednotku, že se nevrací?
Teď nevím zda napsat, že jsi génius, nebo já debil. Tady není co prodrátovat, F3EVO PWM nemá, vyměnil jsem přijímač a jde to. Pospíchal jsem, byl nedočkavý a omylem jsem objednal přijímač, co nemá PPM a IBUS - to jsem věděl, to tam psali, ale tak nějak automaticky jsem tedy očekával PPM. Že to má PWM nikde nepíší, jen to, co nemá. Vybral jsem si ho že je menší a má dvě antény, ale stejně má piny nahoru a nevejde se mi tam. Objednám jiný, teď tam provizorně mám FS-iA6B. Bindování a ejhle, v CF je již vysílačka vidět. Pak už nebyl problém nastavit Arm a FS. Zkouším bez vrtulí a neuskutečnitelné se stalo skutkem. Odarmování a vrtule se trhaně roztočí, poprvé po 6ti týdnech! Díky za nakopnutí, mě by to vůbec nenapadlo, prostě jsem věřil že tam PPM je a chtěl otevírat vysílač. Stějně nějak nerozumím, proč nemohu odarmovat motory jak je nastaveno na vysílači, tj. levý knipl doprava dolu podržet. Dal jsem to na SWB, ale když do toho omylem za letu brnknu, rozbiji to.
Musel jsem si ale aspoň malinko vzlétnout. Dávám vrtule a startuji. Na volnoběh se mi motory roztočí trhaně proto, že jsem nastavil 1050, tak zkusím nastavit o 10 víc. Po přidání plynu se mi přestává točit PP motor, vezmu-li však za pravý knipl, PP se roztočí, ale nejde zas LZ. Ani když to nakláním v ruce nemám pocit, že by něco vyrovnávalo, ale nemám to nastavené, tak nemohu soudit. Přišlo mi, že koptéra zůstává nakloněná podle pravého kniplu a nesnaží se srovnat. Ale kdoví, co je tam za mod. Pro mě je to stejně úspěch, roztočil jsem motory vysílačkou, teď už jen seřídit a hurá do vzduchu. Tímto tempem tak do Vánoc!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.07.2017 3:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 252
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
@birdeater
Dal jsem tam Betaflight jak doporučil ondrascz. Výsledek je že se mi neobjeví magnetometr, armovat po mnoha pokusech se mi nepodařilo. Tak zpátky do doporučeného CF výrobcem. Ten ale nešel natáhnout s hláškou že je nefunkční bootloader.
Tak jsem se rozhodl, že z tohoto racera udělám ne-racera s mini deskou kk. Vysílač 5,8 s kamerou se zachová, GPS se vyhodí. Bude to lítat jako obyčejná koptera, kterých jsem vyrobil několik. Celkem pěkný vzhled včetně světel se zachová. Jinak to bylo šlápnutí do ho... za 80 e. Oni věděli proč to tak zlevnit.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 10.07.2017 11:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
birdeater píše:
Co mi ale není jasné, proč se závodní koptéra nemůže vrátit domů a musí spadnout.


Obvykle totiz nema tuseni, kde je a kde je doma. To, ze tvuj stroj ma patrne GPS se mezi radky dovizdam az ted, vice nize.

birdeater píše:
V CF mi bylo divné, že si mohu vybrat pouze z Drop a Land. Proč se nevrátí, když mi např. dochází baterka? Takhle je to dané v jednotce, nebo v CF?


CF ani BF nemaji zadne navigacni fce. Pritomnost GPS HW nic neznamena, kdyz FW s nim nepracuje. Pro autonomni lety bys potreboval provozovat iNAV. Vzhledem k tomu, jak se trapis s CF, silne nedoporucuji se do toho poustet drive, nez se rozkoukas. A stejne, ani iNAV se ti sam nevrati pri vybite baterce. To by se dalo poresit na strane vysiracky, ale nemas zadnou rozumnou s OpenTX, takze asi nic.

birdeater píše:
Je to všechno moc titěrné, odfláknuté a rozpadá se to pod rukama.


tyhle FC puvodem od Cliftona (Mr. Cleanflight) jsou mizerne navrzene a cinske klony tu mizerii jeste prohloubi


birdeater píše:
Stejně ho nebudu potřebovat, když je GPS k ničemu. Proč tam vlastně je, vždyť výrobce ví, co tam dal za jednotku, že se nevrací?


Proc neco cinan udelal? To se zeptej cinana :D. Ta jednotka s GPS teoreticky pracova muze a muze stroj privest domu, ale to jsem vysvetlil vyse.

birdeater píše:
...Pak už nebyl problém nastavit Arm a FS. Zkouším bez vrtulí a neuskutečnitelné se stalo skutkem. Odarmování a vrtule se trhaně roztočí, poprvé po 6ti týdnech! Díky za nakopnutí, mě by to vůbec nenapadlo, prostě jsem věřil že tam PPM je a chtěl otevírat vysílač. Stějně nějak nerozumím, proč nemohu odarmovat motory jak je nastaveno na vysílači, tj. levý knipl doprava dolu podržet. Dal jsem to na SWB, ale když do toho omylem za letu brnknu, rozbiji to.


Pokud v modech nedefinujes mod ARM, tak se armuje pakami. Silne to nedoporucuju, na switch je to bezpecnejsi.

birdeater píše:
Musel jsem si ale aspoň malinko vzlétnout. Dávám vrtule a startuji. Na volnoběh se mi motory roztočí trhaně proto, že jsem nastavil 1050, tak zkusím nastavit o 10 víc. Po přidání plynu se mi přestává točit PP motor, vezmu-li však za pravý knipl, PP se roztočí, ale nejde zas LZ. Ani když to nakláním v ruce nemám pocit, že by něco vyrovnávalo, ale nemám to nastavené, tak nemohu soudit.


Pokud se ti motory nahodne zastavuji a rozjizdeji, trhaji apod., tak patrne nemas nakalibrovane regly

birdeater píše:
Přišlo mi, že koptéra zůstává nakloněná podle pravého kniplu a nesnaží se srovnat. Ale kdoví, co je tam za mod.


Pokud nemas nektery ze stabilizovanych modu - angle, horizon, tak se to chova spravne. Jaky mod tam mas, musis vedet ty! Ty jsi ten, kdo stroj nastavuje


Plha píše:
Výsledek je že se mi neobjeví magnetometr, armovat po mnoha pokusech se mi nepodařilo. Tak zpátky do doporučeného CF výrobcem. Ten ale nešel natáhnout s hláškou že je nefunkční bootloader.


MAG si musis obvykle zapnout v konfiguratoru nebo CLI prikazem. Reseni situace s bootloaderem je popsano v konfiguratoru ve zlutem ramecku.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 10.07.2017 11:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 252
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
MAG si musis obvykle zapnout v konfiguratoru nebo CLI prikazem. Reseni situace s bootloaderem je popsano v konfiguratoru ve zlutem ramecku.[/quote]
---
Je to vyřešené po staru s deskou KK mini. Včera jsem to měl ve vzduchu , po menším dolaďování P a I a trimrování to visí klidně, lítá hbitě s nepříjemným kraválem. Původní celou desku s BF nabídnu zdarma birdeaterovi, když bude chtít.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 10.07.2017 12:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
Velmi konstruktivni reseni :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.07.2017 0:30 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 25.7.2016
Příspěvky: 6
Bydliště: Praha 6
Plha:
Dobré řešení, udělal bych to také, kdybych to uměl. :)
A svítilo by to také hezky, kdybych to uměl nastavit, trápil jsem se s tím celý večer a nic. Svítí mí jen jedno rameno a navíc barvami, co nechci. Umím to jen vymazat, pak to svítí vše bíle.
Desku bych si klidně vzal, stejně tuhle hned zničím až vzlétnu, dle videí, je to hrozně křehké a já nic podobného zatím neřídil. Děkuji za nabídku.

ondrascz:
Nastavil jsem volnoběh na 1010 a krásně se točí. Horší je, že když jsem to přidržel na stole a zkoušel max. tah jednotlivých motorů, hvízdal jen jeden a zbylé byly o dost a rozdílně pomalejší. Ale máš pravdu, regly jsem nekalibroval, někde jsem asi četl, že Oneshot125 se nemusí. A ani nevím, jak bych se s těmito atypickými regly připojil k tomu udělátku, co umožní nastavení v BLHeli. Tady jsem opět v koncích.
Flashoval jsem to teď na v.2.0.3. Je normální, že na novou flash je člověk upozorněn tím, že se mu to po přihlášení k CF hned přepne na DFU? Já jen myslel, že se mi zas smazala flash.
Co tam bylo za mod, když páka byla ve stavu, kde žádný režim nastaven nebyl, netuším. Ty dva mody jsem měl na dalších pozicích a páčkou jsem nehýbal. Ono to má jen dva mody Stabilize a Advanced. Až teď zjišťuji, že to nemá Acro. Škoda, chtěl jsem si to vyzkoušet.
Byl bych vděčný za další nasměrování.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.07.2017 8:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
birdeater píše:
Nastavil jsem volnoběh na 1010 a krásně se točí. Horší je, že když jsem to přidržel na stole a zkoušel max. tah jednotlivých motorů, hvízdal jen jeden a zbylé byly o dost a rozdílně pomalejší.


Zkousel jak? Tahanim za slidery na motor tabu, nebo jsi armnul a pridaval plyn na vysiracce? V druhem pripade ridi otacky PID controller a kdyz stroj drzis, narusta chyba a motory nebudou tocit vsechny stejne. Jeste me napada, pises, ze to pridrzis na stole, ty mas pri praci se strojem na stole nasazene vrtule? Uplne bych to nedoporucoval #gesichtgoulasch

birdeater píše:
Ale máš pravdu, regly jsem nekalibroval, někde jsem asi četl, že Oneshot125 se nemusí.


Vsechny regly s analogovym komunikacnim protokolem je treba kalibrovat. Odpada to az u DShotu.

birdeater píše:
A ani nevím, jak bych se s těmito atypickými regly připojil k tomu udělátku, co umožní nastavení v BLHeli. Tady jsem opět v koncích.


Pro kalibraci neni BLHeli Suite potreba. Dela se to po staru (bez vrtuli, motor tab, plny plyn, pripoj bat, zahraje to, stahni plyn na nulu, zahraje to, odpoj bat). A dnes se stejne k BLHeli Suite pripojujes pres FC, takze zadne udelatko nepotrebujes, nic nerozebiras, neprepojujes. FC je tim udelatkem.

birdeater píše:
Flashoval jsem to teď na v.2.0.3. Je normální, že na novou flash je člověk upozorněn tím, že se mu to po přihlášení k CF hned přepne na DFU? Já jen myslel, že se mi zas smazala flash.


Nuance chovani CF po flashi neznam, nepouzivam ho. Ale obvykle je potreba po flashovani jednotku restartovat (vypnout/zapnout = odpojit USB), aby najela ve std. rezimu. Ad mazani nastaveni pri flashovani (full chip erase) - osobne bych to silne doporucil. Vyvarujes se vneseni chyby pouzitim mezi verzemi nekompatibilniho nastaveni.

birdeater píše:
Co tam bylo za mod, když páka byla ve stavu, kde žádný režim nastaven nebyl, netuším. Ty dva mody jsem měl na dalších pozicích a páčkou jsem nehýbal. Ono to má jen dva mody Stabilize a Advanced. Až teď zjišťuji, že to nemá Acro. Škoda, chtěl jsem si to vyzkoušet.


Zde tapu, o cem pises, zkus se rozepsat podrobneji. CF nema zadne mody "Stabilize a Advanced". Acro CF rozhodne ma. Acro je totiz "zadny mod" tzn. pokud neni aktivni zadny ze stabilizujicich modu (napr. angle, horizon), tak je tam acro.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.07.2017 20:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 252
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
Příloha:
Eachine V-tail 210.png
Eachine V-tail 210.png [ 758.39 KiB | Zobrazeno 479 krát ]
Tento V-tail od Eachine měl problémové nastavení v Cleanflightu tak jsem desku vyměnil ze dnes už téměř nepoužívanou KK 2.5.1. Lítá hbitě, barometrický senzor tam není a tak se výška musí hlídat, racing s tím asi ale nepůjde.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.07.2017 20:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 252
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
Příloha:
Eachine V-tail 210.png
Tento V-tail od Eachine měl problémové nastavení v Cleanflightu tak jsem desku vyměnil ze dnes už téměř nepoužívanou KK 2.5.1. Lítá hbitě, barometrický senzor tam není a tak se výška musí hlídat, racing s tím asi ale nepůjde.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.07.2017 0:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 25.7.2016
Příspěvky: 6
Bydliště: Praha 6
Plha:
Hezké, hlavně že to létá, já mám černo-žlutého. Pozor, ta krásná, blýskavá barva, se smývá i obyčejným lihem! Našel jsem místo, kam se jim zřejmě nechytla barva a umyl jsem tu jejich kamufláž do průhledna.
Barometr mám sice zapnutý, ale jak jsem se dnes prvně doma vznášel, musel jsem stejně výšku držet. Je to šíleně citlivé, tedy na mě, s tímhle se doma bojím. Ale aspoň jednu baterku jsem si vylétat musel. Tedy vylétat, mé létání spočívalo v úsilí, udržet to na místě a nic nezničit. :) Cílem bylo visení v 1m. Na začátku jsem musel trochu trimovat, to jsem vychytal, ale ještě se mi malinko stáčí doprava a to na vysílačce vytrimovat nejde. Velice opatrně jsem startoval a překvapilo mě, jak se po nepatrném přidání plynu, začnou motory pomalu roztáčet, snad 10 sekund, až jsem se bál, že pak prudce vzlétne. Naštěstí ne, jen zadek se zdvihá dřív, ale po lehkém nadzdvihnutí nad zem, se to srovná. Do 20ti cm to tak divně drhne, pak až překvapivě hladký let. Ale jak jsem psal, moc citlivé. Chvílemi jsem byl ve dvou metrech, občas jsem se dotkl země, ale lepší, než prudce přidat a skončit v křišťálovém lustru. :) Jen jednou jsem to musel poslat na zem, abych ochránil nábytek, ale dopadlo to na všechny tři a nic se nestalo. Baterka tedy nic moc, na to že jsem se jen vznášel, odhadem 5 min. Ale aspoň se už srovnala, nabíjí se normálně a rozdíly mezi články jsou minimální. Přenos obrazu na Eachine diversitní přijímač dobrý, jen vysílač dost topí, video z karty jsem zatím nezkoumal. Možná budu muset doladit PIDy, ale skvělé je, že to jde i někde na poli přes obrazovku. Snad se mi příští víkend podaří, proletět se venku.
ondrascz:
No, zkoušel jsem to vysílačkou a druhou rukou držel kvadru na stole. :oops: Už to nebudu dělat. A to jsem ještě nenapsal, že to celé drželo na čtyřech šroubcích. Stejně se mi zdá, že přední motory se pořádně nerozjedou. Nechápu to, tenhle model má těžiště hodně ve předu, takže přední motory nesou většinu váhy, přesto se tak neroztočí. A nebo je to právě ten fígl V-tailu, že přední jen nadlehčují a ženou ty zadní?
Zkalibroval jsem regly, jak jsi mi poradil, podle nějakého videa. Nevěděl jsem, že nastavení min. a max. rozsahu plynu je kalibrace. Myslel jsem, že to budu muset nastavit v BLHeli a flashovat.
Mod jsem tam minule neměl nastavený žádný, takže by to odpovídalo tomu, co píšeš, že je tam automaticky, žádné Acro. Jenže dnes, když jsem pustil i obraz, ukazovalo mi to, že je tam Stabilize. První poloha SWC přepne na Horizont a teprve SWD zapne Acro. Poslední poloha SWC, spolu s SWD, zapíná FS. Zbytečně, na zem to mohu poslat i Disarmem. Mody také moc nechápu, co který mění na ovládání, navíc se jim říká více názvy, nemá někdo odkaz někam, kde to vysvětlují? Např. Air Mode, Anti Gravity, Mag??? A to co vidím v CF, je to, co umí jednotka? Nebo je to nabídka CF a jednotka to vůbec umět nemusí???
Děkuji za nasměrování, to zkalibrování vážně pomohlo, jak píšu výše, hezky jsem se dnes v obýváku zavznášel. Vzhledem k tomu, že jsem nic nerozmlátil, se vše zdá být v pořádku, aspoň ve visu, uvidíme venku. Dovolil jsem si být neposlušný a nechal tam číňanovy PIDy, drželo to hezky. Neříkám že je nebudu muset doladit, ale úplně špatné nastavení to není. Nikdy jsem to nedělal, nemám se čeho chytit, ta čísla mi moc neříkají, i když jsem si samozřejmě přečetl, co změny způsobují.
Takže teď už jen nastavit světla, vyřešit to otáčení a dostat se mimo Prahu. S mojí šikovností to stejně rozbiju v první minutě a do příštího léta, to budu dávat dohromady.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Amper, automet a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz