px




Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1486 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 100  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DJI NAZA pokračování
PříspěvekNapsal: pát 27.09.2013 3:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.7.2013
Příspěvky: 136
EDIT: předchozí vlákno najdete na viewtopic.php?f=132&t=45368. Rozděleno z důvodu snížení zátěže databáze.



Ahojte. Prosim poradite. Jak nastavit dle tohoto obrazku ochranu voltu v NAZA softu tak - at baterie 3S nespadnou pod kriticke napeti? Jestli spravne rozumim tak by se 3S baterie nemela dost pod 10.8 Voltu.

Obrázek

Jestli to spravne chápu, tak mi jde o to aby stroj zacal klesat v momente kdy hrozi kriticke volty. První stupeň ochrany bych si odladil.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: pát 27.09.2013 8:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4339
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Jestli se nemylim, tak pro 3S je prvni stupen ochrany nastaven na 10.8V (blika jen LED rude), druhy stupen na 10.6V, pri tom to se jiz zahaji automaticke pristani.

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: pát 27.09.2013 11:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.2.2012
Příspěvky: 975
Bydliště: Holešov
Obrázky: 5
No já bych tuhle ochranu raději nezapínal a spolíhal se na údaje z OSD (proudového senzoru). Ale to je na každém jak si to pohlídá. S tímto bych se bál že mi to sedne na tom nejméně vhodném místě...

_________________
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: pát 27.09.2013 15:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.7.2013
Příspěvky: 136
Ahoj. Nevim jestli je to bezne ale me to u phantomu slo tak ze ve vzduchu to slo pri maximalnim plynu udrzet az do padu na zem. Na tvrdo. Slo mi spise o to pomoci toho nakalibrovat casy pro baterky - mam osd jen napeti ne proud. Nevim jestli tady u te tabulky jsou ty limitni volty pro stupne ochrany polozka v levo co muzu dosadit nebo ta polozka v pravo co soft dopocita. Taky to jde nastavit tak ze druhy stupen podstrelis o hodne a prvni ti da echo.


Naposledy upravil ditri dne pát 27.09.2013 16:27, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: pát 27.09.2013 16:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4339
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
zskal píše:
No já bych tuhle ochranu raději nezapínal a spolíhal se na údaje z OSD (proudového senzoru). Ale to je na každém jak si to pohlídá. S tímto bych se bál že mi to sedne na tom nejméně vhodném místě...
Já se na to např. také moc nespoléhám (létám většinou na FPV), hlídám si telemetrii na iOSD (zejména baterii a vario) a na Tx mám timer (běžné digi Electrolux minutky), kde mě běží countdown. Ale tu ochranu v NAZA bych jistě nevypínal, když mám u létání spottera, může mě upozornit, pokud v zápalu bych pozapoměl (na timer občas ještě zapomínám !).

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: pát 27.09.2013 16:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.7.2013
Příspěvky: 136
Bezva tomu rozumim. Jak ale spravne vyplnit ta pole viz dotaz vyse? Tedy dat mezni hodnoty pro vybiti baterii 3s vlevo nebo by mely vypadnout po odectu vpravo? Diky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: pát 27.09.2013 16:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4339
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Mezi hodnoty se uvadeji pri zatizeni....

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: sob 28.09.2013 21:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 14.7.2011
Příspěvky: 719
Bydliště: okr. Prievidza
Obrázky: 33
Ditri nehľadáš náhodou toto ?


Přílohy:
28- 9- 2013_22-30-05.jpg
28- 9- 2013_22-30-05.jpg
[ 88.4 KiB | Zobrazeno 8127 krát ]

28- 9- 2013_22-50-32.jpg
28- 9- 2013_22-50-32.jpg
[ 89.23 KiB | Zobrazeno 8120 krát ]

Poznámka: Alebo toto
28- 9- 2013_23-04-34.jpg
28- 9- 2013_23-04-34.jpg
[ 80.76 KiB | Zobrazeno 8118 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: ned 29.09.2013 17:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4339
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Po par konzultacich, radach a zapremysleni jsem se rozhodl zmenit nazor a zmenit nastaveni pro ochranu baterie takto :

First Warning necham na DJI default, tj.:
No Load: 11.3V Loss: 0.6V Loaded 10.7V (11.3 - 0.6 = 10.7)

Second Warning uplne vypnu.

A proc tak?
Vetsinou letam na FPV a se zapnutym timerem, a pokud mam funkcni iOSD, tak si jeste i hlidam napeti baterie, takze ten druhy stupen ochrany s automat. pristanim nechci...
Nechci nadale riskovat rizeny pad Phantoma do vody, nebo nekam kam nechci napr. do stromu, jen proto, abych prip. ochranil baterii. Budu radeji riskovat poskozeni baterie nez ztratu draheho letadla s jeste drazsim vybavenim.

Jaky na to mate nazor, docela bych rad o tom rozpoutal nejakou dalsi diskuzi?

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Naposledy upravil gardenroute dne ned 29.09.2013 19:57, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: ned 29.09.2013 19:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1025
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
já jsem stejného názoru Second warning vypnout.. raději pošlu do kytek baterku za litr jak copter za desítky litrů.. na second warning mám pípák to už je proště warování posaď mě už konečně na zem :-D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: ned 29.09.2013 19:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2010
Příspěvky: 426
Bydliště: Bratislava
ananas píše:
já jsem stejného názoru Second warning vypnout.. raději pošlu do kytek baterku za litr jak copter za desítky litrů.. na second warning mám pípák to už je proště warování posaď mě už konečně na zem :-D

tak tak, second warning aj akykolvek iny warning zalozeny na napati poslat "do kytek" a dat tam hocijake lacne OSD, co vie obstojne merat prud aj napatie a davat na to pozor.
Nie je nic lepsie, ako ked si Naza zmysli, ze zacne klesat niekde nad vodou, lebo clovek prave pridal troska viac plynu (skusenost).

_________________
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2013 18:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2012
Příspěvky: 55
Bydliště: TT/Sk
Obrázky: 0
a pípak mate nastavený na 3,5 na článok? alebo...

_________________
DJI F550, NAZA-M, Futaba T8J, GPS, H3-2D, HERO3, FatShark Attitude SD,Dji 10x3.8


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2013 19:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.9.2013
Příspěvky: 712
Obrázky: 2
gardenroute píše:
Po par konzultacich, radach a zapremysleni jsem se rozhodl zmenit nazor a zmenit nastaveni pro ochranu baterie takto :

First Warning necham na DJI default, tj.:
No Load: 11.3V Loss: 0.6V Loaded 10.7V (11.3 - 0.6 = 10.7)

Second Warning uplne vypnu.

A proc tak?
Vetsinou letam na FPV a se zapnutym timerem, a pokud mam funkcni iOSD, tak si jeste i hlidam napeti baterie, takze ten druhy stupen ochrany s automat. pristanim nechci...
Nechci nadale riskovat rizeny pad Phantoma do vody, nebo nekam kam nechci napr. do stromu, jen proto, abych prip. ochranil baterii. Budu radeji riskovat poskozeni baterie nez ztratu draheho letadla s jeste drazsim vybavenim.

Jaky na to mate nazor, docela bych rad o tom rozpoutal nejakou dalsi diskuzi?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2013 19:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.9.2013
Příspěvky: 712
Obrázky: 2
Jsem se v tom trochu zamotal, v té odpovědi, omlouvám se :-)

Second Warning uplne vypnul - chtěl jsem ho vypnout na NAZE verzi 3,14 Buď jde vypnou kompletní indikace nebo jde u Second Warning nastavit nejnižší napětí u 3S pro automatické přistání 9,4V, ale Second Warning separátně u této verze vypnout nelze nebo alespoň nevím jak :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2013 19:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4339
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Ano, je to tak, nastavit ho nesmyslne nizko, tzn. ze k jeho aktivaci za normalnich podminek ani nedojde.... snad jen pri uletu letadla (flyaway)...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1486 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 100  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz