Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 106 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Naza M Lite + GPS
PříspěvekNapsal: sob 11.01.2014 12:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.8.2012
Příspěvky: 438
Bydliště: Prostějov
Jsou mezi nimi nějaké zásadní rozdíly? Vím že do Lite verze nejdou nahrát novější fw verze 3 a 4 o dalších rozdílech nevím. Létám plnohodnotnou Nazu M + GPS s fw 4.02 na rámu Q450, je to příjemně stabilní, kolega má nyní možnost pořídit DJI F450 s Nazou M Lite + GPS, tak by mě zajímaly nazory těch co mají tu Lite, jak je to se stabilitou se staršíma fw a který je vlastně poslední odladěný, který tam případně nahrát?

_________________
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza M + GPS vs Naza M Lite + GPS
PříspěvekNapsal: sob 11.01.2014 14:15 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 12.11.2013
Příspěvky: 52
Bydliště: Hranice
Ahoj .. naza m lite ma pouze a jedine jednu verzi sw .. zadnou jinou tam nedas. Jinak ja ji mam v jedne koptere leti to celken stabilne . Jen dost problemy pokud chci prepinat do rezimu kalibrace kompasu nekdy to jde jindy ne .. to u V2 vzdy stabilne . Dle meho na lite zadna podpora v budoucnu nebude .. zatoz na m a V2 ano .. pokud to ma jen na polet nebal bych se do toho jit cena je fajn v dnesni dobe


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza M + GPS vs Naza M Lite + GPS
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2014 15:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2012
Příspěvky: 606
Bydliště: Pardubice, HK, Plzeň
Obrázky: 37
Pořídil jsem si Nazu-M Lite, předtím jsem s DJI neměl žádné zkušenosti. Trochu mě zarazil rozpor v popisu výrobku na stránkách dovozce i prodejce, cituji:
"nebo režim „Home Lock“, v němž příď modelu stále míří ve směru přímky procházející místem vzletu a aktuální pozicí multikoptéry"
Z omylu mě vyvedl až návod a reakce lidí tady na fóru, když jsem chtěl Nazu reklamovat s tím, že režím Home Lock nefunguje jak má.
Klasická "plnotučná" Naza tuhle funkci má a nebo jde taky o chybu?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza M + GPS vs Naza M Lite + GPS
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2014 16:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.8.2012
Příspěvky: 438
Bydliště: Prostějov
Pekacek77 píše:
Pořídil jsem si Nazu-M Lite, předtím jsem s DJI neměl žádné zkušenosti. Trochu mě zarazil rozpor v popisu výrobku na stránkách dovozce i prodejce, cituji:
"nebo režim „Home Lock“, v němž příď modelu stále míří ve směru přímky procházející místem vzletu a aktuální pozicí multikoptéry"
Z omylu mě vyvedl až návod a reakce lidí tady na fóru, když jsem chtěl Nazu reklamovat s tím, že režím Home Lock nefunguje jak má.
Klasická "plnotučná" Naza tuhle funkci má a nebo jde taky o chybu?


Na tenhle dotaz si pamatuji, sám jsem ti tam k tomu taky psal odpověď, tyhle funkce home lock a course lock, což jsou vlastně způsoby létání fungují u obou verzí Nazy stejně, takže šlo spíše o špatné pochopení či interpretaci popisu. Já abych se přiznal jsem tyhle funkce zkoušel až ve vzduchu, není problém si to nad hlavou zapnout, lehce zakniplovat a člověk hned pochopí "co tím chtěl básník říct" :)

_________________
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza M + GPS vs Naza M Lite + GPS
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2014 18:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2012
Příspěvky: 606
Bydliště: Pardubice, HK, Plzeň
Obrázky: 37
Holmer83: Myslím, že chyba je na straně prodejce. Třeba podle toho co uvádí jsem se těšil na záběry, které jsem chtěl pořídit koptérou, která by kroužila kolem mě cca 20m daleko a stále mířila přídí (kamerou) k místu startu. Třeba kolem vrcholu skály nebo hradu. Když to vezmeš do důsledků, je to neshoda s kupní smlouvou dle § 616, aneb "shodou s kupní smlouvou podle odstavce 1 se dále rozumí, že prodávaná věc má jakost a užitné vlastnosti smlouvou požadované, prodávajícím, výrobcem nebo jeho zástupcem popisované, nebo na základě jimi prováděné reklamy očekávané" atd.
Dobře, Naza to neumí, i když to popisují. Mě jde teď spíš o to, jak dopadne reklamace, už to trvá druhý týden :( Koptéra se mi v klidu otáčí doleva a jediná možnost, jak to zastavit, je hodně trimovat. Ale po přistání zase neodarmuju motory, dokud trim nevrátím na nulu.
http://youtu.be/FyEmRS-dy_s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza M + GPS vs Naza M Lite + GPS
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2014 19:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.8.2012
Příspěvky: 438
Bydliště: Prostějov
Pekacek77: měla na ten tvůj problém nějakej vliv změna zisků yaw? ale předpokládám že takovou základní věc si zkoušel, mě to právě dělalo mírně také, stačilo přidat na zisku yaw a je to dobré

_________________
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naza M + GPS vs Naza M Lite + GPS
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2014 20:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2012
Příspěvky: 606
Bydliště: Pardubice, HK, Plzeň
Obrázky: 37
Ono to s tou Nazou bylo trochu složitější.
Nejdřív byl problém jí dostat do vzduchu. Jako reakce na směrovku (otáčení) se koptéra převracela, ale v programu bylo vše nastavené a v pořádku. Dvakrát jsem jí instaloval (dva různé přijímače), dvakrát kalibroval co kalibrovat šlo, v PC se vše tvářilo OK, ale místo otáčení (směrovka) se překlápěla a při pokusu o vzlet se otočila nohama nahoru. Reakce na naklápění při běžících motorech byla v pořádku jen při klopení předek/zadek dolů/nahoru. Při kývání do stran nebyly odezvy a nebo úplně opačné.
Po třetí montáži a stejném postupu (kalibrace) naráz vše fungovalo.
To otáčení zprvu nedělala. Pak to začlo po pádu, kdy se mi během pomalého sestupu na přistání zastavily motory (nevím proč). Zisky mám nastavené jako na F450 (mám Hornet 460). Do vlákna "DJI Naza" jsem dával videa, že vše je nastavené jak má, ale že to prostě zlobí. Natočil jsem si i nastavení v PC, pokaždé, abych měl jistotu, že nejsem úplnej blbec, co přeházel dráty, nic nezkontroloval a pak se diví...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: DJI NAZA Lite - IOC módy
PříspěvekNapsal: sob 06.09.2014 9:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Funguje vám na Lite režim Home Lock? Course lock je v pohodě, ale po přepnutí na Home Lock mašina lítá, jako by režim nebyl aktivní, tedy při přitaženém klopení couvá po ocase aktuálním směrem. Předpokládám správně, že by se v tomto případě při správně nastaveném režimu měla vracet zpátky k nahrané výchozí pozici bez ohledu na orientaci podélné osy?

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA Lite - IOC módy
PříspěvekNapsal: sob 06.09.2014 9:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
V PC se ti to přepíná správně?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA Lite - IOC módy
PříspěvekNapsal: sob 06.09.2014 9:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
JosefSvejk píše:
V PC se ti to přepíná správně?

Jasněže. Dalo dost práce vymyslet na TGY9X mixy na třípolohový šaltr tak, aby to chodilo :)

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA Lite - IOC módy
PříspěvekNapsal: sob 06.09.2014 9:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Mně to funguje, ale mám jenom dvoupolohový přepínač, takže course lock nemám.
Funguje to v GPS atti a tuším dále než 10m.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA Lite - IOC módy
PříspěvekNapsal: sob 06.09.2014 9:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Mimochodem, ty mixy se možná někomu budou hodit:

MIX1 GYR->FLP, DNRATE=-035, SW=ON
MIX2 GYR->FLP, UPRATE=100, DNRATE=-080, SW=ID1
MIX3 GYR->FLP, UPRATE=100, DNRATE=-063, SW=ID2
MIX4 GYR->FLP, UPRATE=100, DNRATE=-100, SW=ID2

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Naposledy upravil Torm dne sob 06.09.2014 12:54, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA Lite - IOC módy
PříspěvekNapsal: sob 06.09.2014 9:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
JosefSvejk píše:
Mně to funguje, ale mám jenom dvoupolohový přepínač, takže course lock nemám.
Funguje to v GPS atti a tuším dále než 10m.

To správné slovo je asi GPS Atti. Dobiju baterky a vyzkouším. Ono v manuálu to je, ale nějak jsem tomu nevěnoval pozornost. Dík za nakopnutí :)

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA Lite - IOC módy
PříspěvekNapsal: sob 06.09.2014 12:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Je to tak. Home lock se uzamkne, pokud je načtená výchozí poloha, alespoň 6 satelitů nad obzorem (maximálně jedno červené bliknutí) a v okamžiku zapnutí módu je aktivní režím GPS Atti. Těch deset metrů je podle mne dost benevolentních, nepřeměřoval jsem je, ale opticky stačí tak sedm, osm.
Ty chytré režimy mají neočekávanou konsekvenci - je psychologicky obtížné lítat se strojem "čumákem divně do strany nebo úplně dozadu".

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA Lite - IOC módy
PříspěvekNapsal: sob 06.09.2014 13:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Máme tady vlákno DJI NAZA pokračování, kde je toto všechno řešeno a k tomu určeno, a bylo by asi vhodné diskuzi přesunout tam. Věci jako IOC a letové režimy jsou již mnohokrát diskutované...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 106 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz