Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3438 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 30.09.2017 7:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2014
Příspěvky: 216
Čau pánové. Potřebuji radu. Na me koptere rám vlastní vyroby mám APM-ko vše nastaveno kalibrovano. Problém je že se hrozně kolíbá. Stačí se rozletet dopředu nebo dozadu zastavit a hned se rozkoliba. To stejné když fouká vítr a to stačí jen vanek tak sebou koptera hazi. To stejné jsem pozoroval na předchozím rámu klonu TBS. Hmotnost cca1500g baterka podvěšená na středu vedle ní gimbal. Nastavit pidy?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 9:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5323
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Nastavit pidy.

Zacni timdle http://diydrones.com/forum/topics/arduc ... ning-guide

pokud je ram vic do H nez do X (posli kdyz tak fotku) tak si rozcvakni ze chces stelovat PIDy zvlast pro Roll/Pitch. Az to projdes tak muzes Autotune (ale nevim zda posledni verze pro APM uz ho ma)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 01.10.2017 15:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.4.2011
Příspěvky: 377
Nastuduj si režim autotune, to je asi nejsnazší cesta k nejslušnějšímu výsledku v krátkém čase

_________________
kombat na kopci i s motory :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.03.2018 19:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2014
Příspěvky: 216
Nevíte proč nemám v MP terminál?
Mám verzi 1.3.50


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.03.2018 13:33 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 470
Bydliště: Dudince
Od urcitej verzie FW neviem teraz od ktorej v apmku uz terminal nie je ak si dobre pamatam niekde som to cital ze je to koli velkosti pamete. :(

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.03.2018 13:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2014
Příspěvky: 216
Já jsem zkoušel hladat a na screenech verze 1.3.50 jsem ho viděl. Tak jsem myslel, že se někde musí aktivovat v nějakým menu. Když není tak není. Ok Diky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.05.2018 17:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 188
Bydliště: Liberec
Přátelé,

kdo ví ať poradí. Jako technik (z trochu jiného oboru) se snažím pochopit jednu věc v principu....jinak mi to nedá. Když přistanu koptérou poněkud tvrději, např. včera mi zachytila za větev a zřítila se z cca dvou metrů na zem. Moje chyba, ale to není tématem :lol: ........tak se mi vždy po takovém skoro přistání rozhodí kalibrace akcelerometru - vidím to pak na umělém horizontu v MP jako nakloněné přesto, že koptéra stojí na rovné zemi. Nechápu to v principu. Dejme tomu, že na základní desce APM je čip jež má na starosti právě informace o náklonu. Po nárazu koptéry se ale "rozladí" proč ? Vždyť je určitě jako takový "celý" z plastu či kovu a nic mechanického v něm není. Kontroloval jsem zda se mi mechanicky nějak neposunula či nepřihnula základní deska APM, ale zdá se být vše OK. Pak nějak ale nechápu proč náraz akcelerometr "rozladí" a ne jen na chvíli ala tak dokonale, že musím vždy znovu kalibrovat. Pak ukazuje horizont zase jak má. Znáte někdo pro objasnění příčinu mého trápení ? Děkuji moc za každou dobrou radu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.05.2018 19:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5323
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
MEMS akcelerometry JSOU mechanicka soucastka. Ty mas sice pocit ze neni ale opravdu je. Pouze je vyleptana do silikonu tak ze je kurevsky mala :-) ale k mereni se furt pouziva urcita hmota ktera je zrychlenim vychylovana ze sve pozice coz okolni soucastky meri.

https://www.sensorsmag.com/components/o ... technology

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.05.2018 20:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 188
Bydliště: Liberec
Děkuji za informaci. Čili po pádu muselo dojít k poškození akcelerometru a na základě toho jsem ho musel znovu kalibrovat. Souhlasíte ? Mě by to totiž logicky vysvětlovalo dnešní událost kdy jsem po čerstvé kalibraci přesně do vodováhy i když si myslím že až moc zbytečně přesně po startu ve STABILIZE mode koptéra nabrala jeden směr a absolutně nereagovala na povely z vysílače RC a znovu havarovala.......pro změnu také do větví :lol: Takový trošku nezvratný osud. Souhlasíte že by mohl být akcelerometr v PR---- a je to na výměnu APM.....nebo jaký je Váš názor proč by měla koptéra hned po zvednutí ze země ve STABILIZE mode nabrat určitý směr do boku a letět. Slabý mechanický tah jednoho motoru si myslím že mohu vyloučit.....tuto zkušenost už mám za sebou také. Co myslíte ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.05.2018 8:21 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5323
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
moznosti je mnoho :

1. snos vetru (Stabilize nepouziva GPS)
2. spatne nastavene nebo vytrimovane radio - pokud nereaguje na povely tak je neco spatne a nebude to v acc


poskozeni acc bych dal az jako posledni moznost. On se sice muze rozhodit ale fungovat neprestane. Navic jsem dost presvedceny ze by to neproslo kontrolou a nepovolil by ARM. Pokud by byl v cudu acc tak se to projevi tak ze kdyz copter vylevelujes, pak ho vypnes, nechas odpocinout treba hodku a zapnes znova tak nebude v levelu ale rozhozeny.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.05.2018 8:47 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 188
Bydliště: Liberec
Děkuji za zprávu "Ampere", zaměřím se na rádio. Snos větru mohu vyloučit, foukalo sice dost ale přesně na druhou stranu. Mohu ale poprosit ještě o jednu radu. Mám zapojené mini OSD a rádiovou telemetrii pro MP na téměř Y kabelu. Píšu téměř, jelikož dle různých nákresů jeden...teď si nevybavuji drát.... do OSD nevede, ale do rádia vedou oba. Tuším TX z APM do RX přístrojů.....ale to není tématem. Trápí mne to, že jakmile zapnu vysílačku, tedy následně se přijímač povelů začne chovat jako přijímač, tak z OSD mi zmizí veškeré informace a obraz je jen čistý obraz bez informací. Toto jsem vypozoroval, že dělá skutečně až když zapnu vysílač/přijímač RC. Což nechápu a neumím si to logicky vysvětlit. Někdo mi zde správně radil, že by mohl být v OSD aktivní kanál č.8 jako že vypne menu do obrazu. Podíval jsem se konfigurátorem OSD a toto je tam vypnuté a bylo. Zkoušel jsem i různé kombinace TX a RX drátů což už byl více méně spíše čin ze zoufalosti. Nakonec OSD v obraze nepoužívám a požívám informace z rádia telemetrie a MP. Ale poslední dva lety už se mi tento stav ukazuje i na rádiu telemetrie. Podotýkám, že v zapojení drátů jsem nic neměnil....... Jakmile zapnu RC rádio a přijímač začne posílat impulsy do APM tak mi přestane telemetrie fungovat. Což absolutně už nechápu. Aktualizoval jsem FW APM na nejvyšší co mi detekce verze desky umožnila, ale nepomohlo. Měl by jste pro mne nějakou radu ? Děkuji moc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.05.2018 10:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5323
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Arducopter ma dve moznosti kdy emituje telemetrii :

1. cil telemetrie (napr. OSD) si rekne o to ze chce data a ja jaka.
2. nastavit se v konfiguraci ze to ma data sypat do telemetrie bez ohledu na to zda je nekdo chce nebo ne.

Telemetrie pro MP si o data rekne v okamziku kdy se pripoji MP ke coptere. Pred tim ne. Aktualni verze softu do Minimosd si o telemetrii rikaj sami. Ale problem je ze APM ma malo UARTu a nemas jinou moznost nez to zapojit takto.



Hodne by pomohlo se podivat pomoci FTDI prevodniku zda na tom dratu co je TX na APM (a RX do OSD/MP) lezou nejake udaje. Pokud polezou tak je problem v OSDcku (asi chytne nejakou info ze ma vypnout data), pokud nepolezou tak v Arducopteru a chce zmenit nastaveni tam.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 25.05.2018 11:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2014
Příspěvky: 216
Ještě bych ti doporučil kontrolu napájení osd. Měl jsem podobný problém a chyba byla v zemnící smyčce.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 25.05.2018 15:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.8.2013
Příspěvky: 188
Bydliště: Liberec
No ja si právě myslim že je problém nekde se zemí ale nejak se mi to nedaří vydedukovat jelikož celou kopteru napajim z jedne baterie tak nějaké rozdily v napajeni - zemi nechapu kde hledat. Zkousel jsem i oddelit napajeni analogové a digitální části Osd neboli vstupni a vystupni poloviny desky a chova se to porad stejne. Jediné co mne ještě napada galvanicky oddelit přijímač RC ale jak když signal z prijimace se i pri oddelenem napajeni prijimace zase meri oproti zemi z prijimace/vstupu APM. Kde ty jsi mel tu smyčku ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 25.05.2018 16:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5323
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ciste pro jistotu - zeme na OSD a telemetrii mas propojene s normalni zemi ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3438 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz