Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3393 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 227  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
PříspěvekNapsal: úte 30.04.2013 17:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2009
Příspěvky: 94
Bydliště: Domazlicko
Zdravím, snažím se k této desce sehnat co nejvíce informací. Mám ji na cestě z rctimer.com a mezitím než dojdou komponenty mám čas studovat a zjištovat.
pro začátek budu rád když to bude jen lítat, ale časem chci samozřejmě telemetrii, gps , FPV, možná až pššš UAV.

Pokud máte nějaké zajímavé návody které pochopí i člověk přes google translator, tak sem s nima. Osobní zkušenosti vítány ještě líp.

Ps: V oboru jsem naprostý laik, mám jen letadla a křídlo, tak prosím na mě opatrně / pomalu :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 30.04.2013 21:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 2589
Bydliště: Trutnovsko
Obrázky: 4
Tak já ti poradím...
http://www.multi-rotor.co.uk/index.php/topic,676.0.html

Chvilka hledání na googlu :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 8:19 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2009
Příspěvky: 94
Bydliště: Domazlicko
Díky, tak nějak jsem doufal že deska tady bude víc rozšířená a rozjede se kolem ní debata.
tento odkaz jsem nenašel ,bo anglinou nevládnu a vyhledávat přes translator nejde tak jak bych si představoval.

Tak jako tak, díky, pročtu to.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 9:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 106
Bydliště: ms-1
joseff píše:
Díky, tak nějak jsem doufal že deska tady bude víc rozšířená a rozjede se kolem ní debata.
tento odkaz jsem nenašel ,bo anglinou nevládnu a vyhledávat přes translator nejde tak jak bych si představoval.

Tak jako tak, díky, pročtu to.

Tak k této desce asi tak,je jedna z mála která je jednodušší na oživení pro laika,cena super a létá skvěle.Nastavení je tam hafol a těch možností také,ale dá se říct,letí to i v základním nastavení tzn. nahrát firm. dle rámu,kalibrace rádia,kalibrace senzoru,přiřazení letového režimu to je základ no.GPS funguje taky moc dobře.Potom si může člověk po hrát třeba a to se mi líbí moc,led pásky svítí při aktivaci motorů a začnou blikat při nízké baterii třeba.Další parádní věc pro nezkušeného pilota,nevím co dál,cvak vypínačem pro návrat a on i přistane.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 9:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6025
Bydliště: Písek, ČR
Právě taky řeším, jaký kontroler do Quadu. Už jsem pročetl celé dlouhé vlákno o NAZA, málem jsem už byl zralý na to ji koupit, ale je přeci jen docela mastná.
Díky Ancistrus01, ten návod mě dost nakopnul i jen při letmém pročtení a teď to vypadá, že půjdu do tohoto ArduFlyeru. Jednak je mi Arduino blízké, už jsem s ním trochu dělal, a jednak docela mě dostalo to připojení ultrazvukového čidla v součinnosti s barometrem.. To by fakt mělo držet výšku na fleku. Chci si vyzkoušet FPV, a tady to umí pěkný návrat na Home pozici (pro mě dost důležité), přesně toto potřebuji.
Takže jdu studovat vše dostupné o tomto kontroléru, a doufám že toto vlákno se pěkně rozjede - čím více lidí si ho pořídí, tím lépe pro všechny ostatní zde. Myslím že budu jeden z nich.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 9:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 106
Bydliště: ms-1
Woita píše:
Právě taky řeším, jaký kontroler do Quadu. Už jsem pročetl celé dlouhé vlákno o NAZA, málem jsem už byl zralý na to ji koupit, ale je přeci jen docela mastná.
Díky Ancistrus01, ten návod mě dost nakopnul i jen při letmém pročtení a teď to vypadá, že půjdu do tohoto ArduFlyeru. Jednak je mi Arduino blízké, už jsem s ním trochu dělal, a jednak docela mě dostalo to připojení ultrazvukového čidla v součinnosti s barometrem.. To by fakt mělo držet výšku na fleku. Chci si vyzkoušet FPV, a tady to umí pěkný návrat na Home pozici (pro mě dost důležité), přesně toto potřebuji.
Takže jdu studovat vše dostupné o tomto kontroléru, a doufám že toto vlákno se pěkně rozjede - čím více lidí si ho pořídí, tím lépe pro všechny ostatní zde. Myslím že budu jeden z nich.
arduino k arduflyeru nepotřebuješ,vše se děje v grafickém prostředí a ten sonar taky ani ne,barometr si vystačí


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 9:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6025
Bydliště: Písek, ČR
tomiksvoboda píše:
arduino k arduflyeru nepotřebuješ,vše se děje v grafickém prostředí a ten sonar taky ani ne,barometr si vystačí

OK, ta poznámka o arduinu to byla jen sympatie k platformě Atmel :wink:
Barometr mám na mém IFLY-4 copteru, a výšku to drží jakž-takž taky. Kámoš právě dělá vlastní systém (mimochodem taky s nějakým Atmelem), a zkoušeli jsme spolu ultrazvukové čidlo a ohromila mě ta přesnost. Dosah jen 7m, ale na jemný přistání by to mohlo být fajn. Každopádně se mi na ArduFlyeru líbí možnost připojovat více různých čidel. A grafické prostředí je pro mě velká výhoda. S Arduinem jsem dělal, i s Atmely v Assembleru a i v čistém strojáku, ale to už je dávno a dneska mě to už nebere. V té grafice se mi to bude líbit.
Mimochodem: už lovím na netu, kde ArduFlyera koupit, aby to tu bylo co nejdříve, dokud jsem žhavý. Nemáte někdo typ odkud ho vzít?

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 10:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 106
Bydliště: ms-1
no asi ten rctimer , ten sonar,když je dobře navrhnutý výpočet tak možná,ale v terénu má těžký úkol,tráva atd. odrazy no nevím,zatím jsem ho nepřipojoval


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 10:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Já to beru odsud : http://rctimer.com/index.php?gOo=goods_ ... oductname= ono už tady jedno vlákno je, Ardupilot. Arducopter, Arduflyer a Ardupilot je obecně ta samá věc. Ardupilot je trošku výjimka, protože je to deska na stejném základě ale primárně určená do letadel. Ale lidi to moc nerozlišují ( protože to obvykle nemají a jemné rozdíly neregistrují) a tak to beru i já jako jednu desku. I když je to špatně. Já osobně tuhle desku používám. A není k tomu co říci ani nic moc k diskutování. Létá to super, všechno funguje jak má. Diskutuje se o věcech, co nefungují, anebo je třeba nějak je řešit. Tady netřeba. :D . A BTW osobně bych už do žádného Multiwii nešel, jedině tak na nějakého coptera k akrobacii. Bez akcelerometrů a za cenu do 20 USD. Jinak ani náhodou. A i když nejsem přítelem nějakých velmi radikálních prohlášení, tak z vlastní zkušenosti říkám, že je obrovská blbost ušetřit 50 USD a kupovat Crius anebo podobné desky .Copter s rádiem, baterkou a nabíječem je alespoň za 10k, jestli to je o tisíc víc, není podstatné. V ceně copteru je to položka zanedbatelná a rozdíl ve funkčnosti, návodu a jednoduchosti obsluhy je neskutečný. U tohoto systému nebudete nic řešit, budete lítat. :wink: :lol:
Tenhle příspěvek sice vypadá jako reklama od Horsta Fuchse, ale píšu, jak to vidím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 10:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 106
Bydliště: ms-1
ano ano,pokud někomu něco nepůjde rádi pomůžeme.Škoda,že není vždy jedno vlákno k jednomu tématu


Naposledy upravil tomiksvoboda dne stř 01.05.2013 10:23, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 10:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 2589
Bydliště: Trutnovsko
Obrázky: 4
Připojím se do diskuze, dle mého názoru je sonar dobrý do vnitřních prostor. Protože myslím, že barometr v budovách nefunguje, nebo se pletu? Jestli ano, tak mě prosím opravte.

A potom se chci zeptat někoho kdo už tuto desku má, tak sem se v manuálu dočetl něco ohledně výstupů pro Camera Roll a Camera Pitch, to je na Gimbal že?

Dík


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 10:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Barometr funguje i v budovách. A to i kdyby byla hermeticky uzavřená. A klidně i přetlakovaná. :wink: . Představ si sloupec vzduchu nad copterem. Ten na copter tlačí svojí váhou. A tlačí na něj vždy a všude v budově i venku. Čím výš je copter nad zemí, tím nižší sloupec je nad ním, tím nižší hmotnost vzduchu nad copterem a taky nižší tlak. A barometr u nás neměří absolutní hodnotu tlaku ( to mu je fuk, nějaké tlakové jednotky ho nezajímají) ) neměří jak je vysoko. Měří rozdíly tlaku vzduchu . A proto bude fungovat vždy a všude kde je vzduch a kde je gravitace . :idea:
Jo, to je gimbal.


Naposledy upravil Troll dne stř 01.05.2013 10:28, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 10:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 106
Bydliště: ms-1
Ancistrus01 píše:
Připojím se do diskuze, dle mého názoru je sonar dobrý do vnitřních prostor. Protože myslím, že barometr v budovách nefunguje, nebo se pletu? Jestli ano, tak mě prosím opravte.

A potom se chci zeptat někoho kdo už tuto desku má, tak sem se v manuálu dočetl něco ohledně výstupů pro Camera Roll a Camera Pitch, to je na Gimbal že?

Dík
JoJo to je kamera a ještě jeden na spoušť focení


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 10:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 2589
Bydliště: Trutnovsko
Obrázky: 4
Troll píše:
Barometr funguje i v budovách. A to i kdyby byla hermeticky uzavřená. A klidně i přetlakovaná. :wink: . Představ si sloupec vzduchu nad copterem. Ten na copter tlačí svojí váhou. A tlačí na něj vždy a všude v budově i venku. Čím výš je copter nad zemí, tím nižší sloupec je nad ním, tím nižší hmotnost vzduchu nad copterem a taky nižší tlak. A barometr u nás neměří absolutní hodnotu tlaku ( to mu je fuk, nějaké tlakové jednotky ho nezajímají) ) neměří jak je vysoko. Měří rozdíly tlaku vzduchu . A proto bude fungovat vždy a všude kde je vzduch a kde je gravitace . :idea:
Jo, to je gimbal.


Ahá, díky moc


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.05.2013 11:45 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2009
Příspěvky: 94
Bydliště: Domazlicko
Jestli mi translator dobře přeložil popis, tak deska obsahuje:

Obsahuje 3-osé gyro, akcelerometr a magnetometr, spolu s vysoce výkonným barometrem.

To znamená, že pokud to od začátku chci koncipovat jako FPV/UAV stroj, tak je ideální koupit tento set:

http://rctimer.com/index.php?gOo=goods_ ... oductname=

a ještě někde opatřit ten jejich program co je vidět např. zde:

http://www.youtube.com/watch?v=xeUvy-hQye8

Kameru mám GoPro, ta má výstup, gimball v první fázi vůbec neřeším. Jde mi o to, abych pak neobjednával další a další čidla, když to mohu vzít jako set už od začátku.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3393 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 227  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz